Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΨΥΧΗΣ

 

Οι σύντροφοι μου Κ. Αγγέλης, Τ. Θεοχάρης, Α. Καραγιάννης, Π. Πανάγος, Γ. Παπαγιαννόπουλος και ο Αλ. Χαλαζιάς  με τους οποίους παρεμβήκαμε - με όσες ηθικές και ψυχικές δυνάμεις μας είχαν απομείνει μετά την περίοδο κατεξευτελισμού του πολιτικού μας χώρου, του χώρου που συνίδρυσαν εκείνοι την δεκαετία του 70 και στον οποίο αφιερώσαμε τα νεανικά μας χρόνια, εμείς οι λίγο νεώτεροί τους την δεκαετία του 80, για να εισπράξουμε ό,τι εισπράξαμε από όσους ήρθαν και τον βρήκαν έτοιμο για να τον εκμεταλλευτούν και να τον μετατρέψουν σε όχημα καριέρας και προσωπικού τους πλουτισμού - στις ζυμώσεις του αντιμνημονιακού χώρου  που ξεκίνησαν στα πλακάκια του Συντάγματος κατά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των Αγανακτησμένων, όταν ξανασυναντηθήκαμε μετά από πολλά χρόνια και με τους οποίους ουσιαστικά συλλογικά συνλειτουργούμε από τότε σε μικρές συλλογικότητες του ιδεολογικού μας χώρου, του χώρου του δημοκρατικού πατριωτικού σοσιαλισμού, με τους οποίους συνυπάρξαμε στο ψηφοδέλτιο της Αττικής Συνεργασίας - Όχι στο Μνημόνιο, με τους οποίους ανταλλάσσουμε απόψεις και το παλεύουμε μαζί από τότε,  μου έχουν εδώ και μέρες στείλει το κείμενο που  δώσαμε στην δημοσιότητα. (http://stinplatia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4.html)

Δεν ξέρω τι σημαίνει για τον μέσο Χαλανδραίο, δεν έχει καμία σημασία τι αντίκρισμα έχει σε κουκιά, δεν ξέρω τι σημαίνει ακόμα και για τους συναγωνιστές μου στην δημοτική κίνηση Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους ενώ πολλοί εξ αυτών δεν ανήκουν στον δικό μας ιδεολογικό χώρο. (αυτό άλλωστε καθιστά την παράταξή μας πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ.)

Ξέρω όμως τι σημαίνει για εμένα προσωπικά και γι' αυτό θα παρακαλούσα να μου συγχωρήσετε όλοι την αμετροέπεια να το δημοσιοποιήσω αφού ίσως τελικά αφορά μόνο εμένα και τα συναισθήματά μου.

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ!

Δεν είναι η ώρα να εξηγήσω το γιατί, δεν είναι η ώρα να πω περισσότερα, είναι η ώρα  της μάχης που δίνουμε σε τοπικό επίπεδο αλλά και ενός συνολικότερου και σαφώς σημαντικότερου αγώνα που δίνεται για  "ακύρωση του Μνημονίου, Απαλλαγή από τον Δανεισμό, Ανατροπή της Υποτέλειας και ριζική καταδίκη όσων συνήργησαν ή συνεργούν στην καθυπόταξη και εκποίηση της χώρας, μάλιστα δε με εκβιασμούς και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις" (από το χθεσινό κείμενο του Τίμου http://stinplatia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9639.html) και του οποίου ΈΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ ΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ" (όπως άλλωστε πάντα στην διαδρομή μας).

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΜΑΧΗ αυτή την ώρα και η ΝΙΚΗ , της όποιας καταγραφής πληροφοριών, γεγονότων και παρασκηνίου.

Το κείμενο αυτό όμως και οι σύντροφοί μου που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ σε βάθος το παρασκήνιο και τις ζυμώσεις όλης αυτής της περιόδου προσθέτει τεράστια ΗΘΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ στην προσπάθειά μας, κατά τα δικά μου αξιολογικά κριτήρια και οριοθετεί - το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο της εμπλοκής μας.

Επαναλαμβάνω και κρατήστε το, είναι απολύτως αληθές: Τέτοια είναι η σημασία του για μένα που χωρίς αυτή ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ προσωπικά τουλάχιστον, διότι η παράταξη  έχει και καλύτερούς μου για να ηγηθούν αλλά όχι ίσως το ίδιο αναγνωρίσιμους για αυτή τη φάση.

Σύντροφοι ευχαριστώ ειλικρινά, με την έννοια και την σημασία που το "ευχαριστώ" αποκτά στην μεταξύ μας επικοινωνία, όχι αυτή της μικροαστικής υποχρέωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου