Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Ετήσια Συναυλία Μουσικού Φυτώριου της Φιλαρμονικής ΧαλανδρίουΤην Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού κτηρίου στην οδό Παπάγου 7  (2ος όροφος) η Ετήσια Μαθητική Συναυλία του Μουσικού Φυτώριου της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου.Λίγα λόγια για το Μουσικό Φυτώριο της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου:

Το Μουσικό Φυτώριο είναι μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του τμήματος Μουσικής Εκπαίδευσης και Φιλαρμονικής. Είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο 170 μαθητές  διδάσκονται ΔΩΡΕΑΝ μουσικά όργανα και θεωρητική μουσική. Σε ατομικά μαθήματα διδάσκονται όλα τα ξύλινα, χάλκινα και κρουστά μουσικά όργανα καθώς επίσης  πιάνο, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες περισσότερων πολιτών του Χαλανδρίου, παραδίδονται μαθήματα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής και σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία.

Κάτι ιδιαίτερα ουσιαστικό και πρωτοποριακό, είναι η εκμάθηση Μουσικής σε Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες κυρίως σε μαθητές του «Στουπάθειου».  Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2011 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Τα μαθήματα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών, πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο «Στουπάθειο», από εκπαιδευτικό-μουσικό του τμήματος Μουσικής Εκπαίδευσης & Φιλαρμονικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *