Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για τη ΔΕΗ




Η ΔΕΗ, η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, η βάση της ανάπτυξης, της προόδου της χώρας, που παρέχει το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρισμού σε εκατομμύρια νοικοκυριά, νησιά κι απομονωμένα χωριά, ετοιμάζεται να διαμελισθεί και να παραδοθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι φυσικά ως μόνη επιδίωξη θα έχουν την αύξηση των κερδών τους και όχι το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον.

Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν υπό κρατική ομπρέλα τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, ή τις επαναφέρουν στον δημόσιο έλεγχο, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην κατάτμηση και εκποίηση του Ομίλου της ΔΕΗ, με αποικιοκρατικούς όρους.

Παραχωρούνται υποδομές, μονάδες παραγωγής, υδροηλεκτρικά εργοστάσια (διαχείριση υδάτων), κοιτάσματα λιγνίτη, δικαιώματα εξορύξεων και εξασφαλισμένοι πελάτες. Αμύθητη Δημόσια Περιουσία και υπεραξία που χτίστηκε δεκαετίες τώρα προσφέρονται στην ανεξέλεγκτη διαχείριση των ιδιωτών, που παρουσιάζονται σαν «επενδυτές».

Θυμόμαστε όλοι μας τα εκατοντάδες εκατ. ευρώ ζημιά στο δημόσιο που άφησαν τα πειράματα ιδιωτικοποίησης με τις Energa και Hellas Power. Εμείς τα πληρώνουμε ακόμα! Εμείς πληρώνουμε και τις τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις στις ιδιωτικές εταιρείες που πωλούν ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα στη ΔΕΗ. Γι’ αυτό είναι υποκρισία να λέγεται ότι το ρεύμα θα γίνει φθηνότερο. Ξέρουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αύξησαν παντού τις τιμές και εξάντλησαν κάθε είδους φυσικούς πόρους και αποθέματα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Γνωρίζουμε από την δική μας εμπειρία σαν δημοτικοί υπάλληλοι, τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της τρόικας για την κατάργηση και παραχώρηση σε ιδιώτες των δημόσιων κοινωνικών δομών, για τις απολύσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όλα αυτά που θα οδηγήσουν σε ακριβότερες και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προς τους δημότες.

Γνωρίζουμε ότι η τμηματική εκποίηση της ΔΕΗ αποτελεί μέρος αυτών. Μας θίγει όλους γιατί είναι δημόσια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Γνωρίζουμε ότι η πώληση των βασικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και λειτουργιών της ΔΕΗ μας μετατρέπει όλους σε ενεργειακούς όμηρους ιδιωτικών συμφερόντων.

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αλλά και κάθε δημόσιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας για την πατρίδα και το λαό μας. Το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

Σαν Σύλλογος Εργζαομένων Δήμου Χαλανδρίου θα σταθούμε απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μαζί με τους πολίτες του Χαλανδρίου, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και φορείς, μαζί με τους Έλληνες που αγωνιούν και οραματίζονται μια άλλη Ελλάδα.

Θα αγωνιστούμε ενωμένοι για σώσουμε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, για να λειτουργήσει προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου