Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ";

ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


Καταλαβαίνει κανείς πως δουλεύει καλά, όταν κάθε περιστατικό, το πιο μικρό και ασήμαντο, της καθημερινής ζωής του και της σκέψης του, έρχεται, σαν μοναχό του, και βάζει ένα πετραδάκι στο πράγμα που φτιάνει.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Και γίνονται παρασκηνιακές συζητήσεις περί αυτού.

Αν διαρρέουν οι συζητήσεις αυτοί που τις διαρρέουν ονομάζονται "τρελοί", "γραφικοί" κλπ.

Αυτοί αναλαμβάνουν το κόστος να τα "χαλάσουν" με τους πολλούς για να υπηρετήσουν αυτά που επιτάσσει η συνείδησή τους οπότε οι πολλοί τους λένε γραφικούς.

Αυτό έκανε και εκείνος που διέρρευσε τις συζητήσεις και που - αν επιλέξει να το κάνει και δημόσια, για να κοπεί ο βήχας σε όσους επεξεργάζονται το σχέδιο της .... αποβολής του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΦΕΡΗ από το Χαλάνδρι επιβεβαιώνοντας την ΠΛΑΤΕΙΑ, θα το κάνει,.
Δεν το έχουμε ανάγκη εμείς για "ψυχολογικούς λόγους".
Αλλά πρέπει να ξέρουν οι γονείς του σχολείου την αλήθεια για να μην τους χρησιμοποιούν οι .... εκπρόσωποί τους και οι "εκπρόσωποί τους".

Ξέρουν όσοι επέλεξαν να ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ έναν φράχτη στο προαύλιο του σχολικού κτιρίου της Μικράς Ασίας, ξέρει ο αντιδήμαρχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με μια υπογραφή στήνει φράχτες για να ικανοποιήσει τους συντρόφους του. Αυτός ξέρει πάντως  για τον Σεφέρη. Είναι παλιός.

Οι άλλοι είναι νέοι εξουσιαστές στην πόλη, δεν έχουν ιδέα.
Είναι περαστικοί κομματικοί ξερόλες και ινστρούκτορες.
Παλιά ιστορία αυτή η φυλή των επαγγελματιών συνδικαλιστών και πολιτικών.
ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Συνειδήσεις κορυφαίων αρμοδίων "εξαγοράστηκαν" με πεντάμηνους διορισμούς, απειλές σε μαθητές πριν, τιμωρίες μετά, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με έγγραφα από .... την προηγούμενη διοίκηση συλλόγου γονέων του γυμνασίου  αλλά η αλήθεια είναι εδώ και θα βγαίνει όσο κάποιοι ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, έχουν πετάξει την γραβάτα του ψευτοκαθωσπρεπισμού και "αδικούν" εκείνοι, μόνοι τους τους εαυτούς τους στερώντας  την χαρά να τους αδικούν εκείνοι που την απολάμβαναν αυτή τη χαρά επί χρόνια.

Από εκείνους που  μόλις τους βγάλεις από το συστεμικό περίβλημα του καθωσπρεπισμού μέσα στο οποίο παριστάνουν ότι "συζητούν" αποκαλύπτεται ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός".
Γιατί τότε πρέπει να ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ! (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ!)

Και αποδεικνύεται από την θέση που παίρνουν ότι οι κοινωνικές τους ευαισθησίες ήταν πάντα κάλπικες.
ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΪΜΟΥΣ που όσο πιο ψηλά ανεβαίνει στο δέντρο, τόσο πιο πολύ φαίνεται πόσο γυμνός είναι ο κώλος της.

Και αυτοί οι πρώην κοινωνικά ευαίσθητοι, πρώην εκφραστές της νεολαίας αντιφασίστες αποδεικνύεται ότι το μόνο που υπηρετούν είναι Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥΣ και τα συμφέροντά της, ΟΧΙ ΑΡΧΕΣ. Που αν είναι αρχές ισχύουν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Και ιδεολογικοποιούν την κάθε απαίτηση μέλους της κλίκας παριστάνοντας τους μεγάλους θεωρητικούς (του κώλου της μαϊμούς που λέγαμε).

Γιατί τι άλλο είναι να λέει ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ότι ο φράχτης πρέπει αν μπει για να μην έχουν ευθύνη οι επιβλέποντες το προαύλιο καθηγητές - ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ και να την εκχωρήσουν σε συρματοπλέγματα;

Και τι άλλο είναι να λέγεται ότι στο 3ο ο φράχτης διασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών του γυμνασίου από τους μαθητές του λυκείου που είναι πιο δυνατοί, γιατί το θένε εκπαιδευτικοί αλλά στο 1ο και 2ο γυμνάσιο/λύκειο αυτό δεν χρειάζεται - ΕΥΤΥΧΩΣ - γιατί "δεν το έχει ζητήσει εκεί ο σύλλογος, άρα δεν χρειάζεται εκεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών!

Και στη συνέχεια - όταν ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σου λένε ότι διαφωνούν με τον φράχτη - εκπρόσωποι του 82% των πολιτών - εσύ να λες ότι αυτό είναι "θέμα ειδικών" και όχι πολιτικών;;

Κάπου εκτός Χαλανδρίου έχει μείνει Η ΛΟΓΙΚΗ.

Η υπέρβαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου από τον Νταβία τους πείραξε όμως, μετά από όλα αυτά; ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ γι΄ αυτό.

ΚΟΡΕΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΜΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ, έτσι;

 Είδατε πώς αλλάζουν τα πράγματα;

Όσο υπάρχουν όμως αναγνώστη μου νέοι άνθρωποι μη εξαρτημένοι (ακόμα) από επιτροπάτα, πεντάμηνους διορισμούς και καθαρό πρόσωπο, όπως ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου, τότε ακόμα υπάρχει ελπίς και λόγος να συνεχίσουν μερικοί "να αδικούν τους εαυτούς τους" για να ξεμπροστιάζονται οι κάλπικοι, οι δήθεν, οι τάχαμου.

Μετά τις γιορτές θα καταθέσουμε πρόταση στο Δ.Σ. να επικαιροποιηθεί η απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου - που πάρθηκε όταν πάλι "διαρροές"μίλαγαν για κλείσιμο του δευτέρου γυμνασίου - λυκείου.
Να αποφασίσει και να διατυμπανίσει και αυτό το δημοτικό συμβούλιο ότι ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, μόνο ανοίγουν.
Και η παιδαγωγική των φραχτών δεν εκφράζει την τοπική κοινωνία.

Ελπίζουμε να γίνει δεκτό το ψήφισμα που θα φέρουμε -  θα το προτείνουμε να έρθει στο ΔΣ σε συνεργασία με όσες άλλες δημοτικές παρατάξεις το επιθυμούν - και να ληφθεί μια  απόφαση ταυ Δ.Σ. ακόμα και αν είναι .... "ανυπόστατες φήμες" αυτές που έφτασαν στα αυτιά μας .... (sic).

Δεν κοστίζει και τίποτα άλλωστε να διατυπώσει το δημοτικό συμβούλιο την ΠΑΓΙΑ (που είναι και της μόδας) θέση του, έτσι δεν είναι;
Ας μην "βασιστούμε" σε μια παλιά .... πάγια απόφαση που θα μας λέει κανένας περίεργος σαν τον Νταβία ότι δεν ισχύει αν δεν επικαιροποιηθεί, έτσι δεν είναι;

Ή ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ - Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.;;;

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  AN ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ "ΓΕΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ"





Γιώργου Νινιού (πρ. γυμνασιάρχη) - Η πονεμένη ιστορία του σχολείου και των παιδιών του Πολυδρόσου που τα είχαν πετάξει κάποτε ακόμα και εκτός σχολείων και στεγάζονταν σε ιδιωτικό φροντιστήριο του Πολυδρόσου. 
Ο συγγραφέας γυμνασιάρχης έφαγε πολύ ξύλο από κάτι μαφιόζους που το έπαιζαν "κάτοικοι" γιατί διεκδίκησε να ανοίξει το σχολείο.
Κάτι που έγινε ύστερα από δικαστικούς αγώνες χρόνων με τον πρώην ιδιοκτήτη του χώρου που έφτασαν  μέχρι το ΣτΕ.
Στο ΣτΕ τον δήμο Χαλανδρίου - αμοιβόμενοι του δήμου επί διοίκησης Παττακού (στα τέλη της) εκπροσώπησε ο γνωστός καθηγητής νομικής κος Σωτηρέλης μαζί με την σημερινή σύμβουλο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ που ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΗΣΕ προχτές.  
Η μάχη στο ΣτΕ κερδήθηκε και επί Δημαρχίας Ζαφειρόπουλου το σχολείο επιτέλους ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ από τον τότε υπουργό παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. 
(φωτο στο βιβλίο - αναζητήστε το) 
Οι δημοτικές παρατάξεις της - τότε - αριστεράς δεν παραβρέθηκαν  ούτε καν στην θεμελίωση του σχολείου. 
Οι περισσότεροι στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου ήταν ενάντια στην ανέγερση του σχολείου.
Θεωρούσαν μερικοί μερικοί ότι ο δήμος δεν έπρεπε να δώσει την μάχη για να μην πειραχτεί κανένα τμήμα της ιδιοκτησίας Ζερβού.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΊΝΙΑ.
 ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
 
Η μεγάλη μάχη για να γίνει το σχολείο δόθηκε και κερδήθηκε από τον δήμο στο συμβούλιο νεωτέρων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, οπότε στο θέμα έχει να πει πολλά και ο Γιώργος Θωμάς που βοήθησε.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ αλλά να μάθουν και οι νέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου