Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Κερδισμένοι οι πολίτες και το περιβάλλον από την απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ για το Εργοστάσιο Μηχανικής ΑνακύκλωσηςΚατά τη συνεδρίασή της, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ έλαβε ομόφωνα μια σημαντική απόφαση για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Μια απόφαση επιβεβλημένη, που σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑ) και με την εναρμόνιση της λειτουργίας του με τα προτάγματα τόσο του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων όσο και του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ και την έμφαση που δίνεται στην ανάκτηση και την ανακύκλωση.

Στόχος του ΕΔΣΝΑ ο οικονομικός εξορθολογισμός και παράλληλα η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν το ΕΜΑ σημαντικό εργαλείο που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας που προωθεί η ΕΕ.

Για τους σκοπούς αυτούς, και μέχρι την εγκατάσταση του νέου αναδόχου μέσα από την άμεση διοργάνωση διεθνούς διαγωνισμού για τη δημοπράτηση των σχετικών έργων και υπηρεσιών για την επαύξηση δυναμικότητας και την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΕΜΑ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο δικαίωμα προαίρεσης της υπ. αριθμ. 8204/08.11.2011 (ορθή επανάληψη της υπ. αριθ. 11677/31.12.2010) σύμβασης που αφορά στις «Υπηρεσίες Υποστήριξης Λειτουργίας, Συντήρησης και Επισκευής του ΕΜΑ». 

Με τον τρόπο αυτό :

  • Βάζουμε προοδευτικά τέλος στην ταφή των απορριμμάτων αφού άμεσα πάνω από το 25% θα εκτρέπεται από την ταφή στον ΧΥΤΑ.
  • Πετύχαμε πρωτόγνωρη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα μείωση του κόστους επεξεργασίας ανά τόνο - γεγονός που συνιστά τομή για την ιστορία του ΕΔΣΝΑ. Συγκεκριμένα, από τα 76 ευρώ, που ήταν η παλιά τιμή, καταφέραμε η καινούργια μεσοσταθμικά τιμή να φθάνει περίπου τα 32 ευρώ (δηλαδή μείωση 58%), αν συνυπολογιστούν το κούρεμα του κεφαλαίου (τρία εκατομμύρια), οι επενδύσεις προς όφελος του ΕΔΣΝΑ (τρία εκατομμύρια), το κούρεμα των τόκων (1.6 εκατομμύριο), και οι πωλήσεις από την ανάκτηση υλικών (600.000 ευρώ το χρόνο).

Το μετρήσιμο όφελος για τους πολίτες της Αττικής, ανέρχεται σε πάνω από 8.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, το δε περιβαλλοντικό όφελος από την ανάκτηση υλικών και την αποφυγή ταφής στον ΧΥΤΑ, ανυπολόγιστο.

Με τον τρόπο αυτό ο ΕΔΣΝΑ επιτελεί με αποτελεσματικότητα το έργο του με μοναδικό του γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

Μας "κατηγορούν" ότι "στηρίζουμε υπέρμετρα την Δούρου". 

ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΡΟΥ και ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΑΜΕΡΟ.

Δεν στηρίζουμε πρόσωπα.
Στηρίζουμε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΎΞΑΜΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.

Και βέβαια στηρίζουμε αυτούς που πάνε να τις εφαρμόσουν για να τα καταφέρουν.

Η τεράστια μείωση στο κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών, που αναδεικνύει το δελτίο τύπου της περιφέρειας είναι ΚΑΙ αποτέλεσμα της ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗΣ διόγκωσης τα προηγούμενα χρόνια, για την δημιουργία κατάλληλου κλίματος για την ιδιωτικοποίηση, που ήταν η επιλογή εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν σε αυτή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ.


Τουλάχιστον στο επίπεδο της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουμε μετανιώσει για την ψήφο μας.

ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ.
Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις