Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚAI ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - 30 ΘΕΜΑΤΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣΟι αντιδημοκρατικές - στα όρια του φασισμού - πρακτικές της διοίκησης του δήμου συνεχίζονται.
Η συζήτηση για τ τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό κάθε χρόνο θεωρείτε η κορυφαία πολιτική διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου.
Ο νόμος απαιτεί να έχει προηγηθεί ο απολογισμός του δημάρχου, διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους φορείς, άνετος χρόνος για τις δημοτικές παρατάξεις για να τοποθετηθούν, να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Και προβλέπει ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ για την έγκριση του προϋπολογισμού.

Η απαράδεκτη διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου όμως , ακόμα και την κορυφαία αυτή διαδικασία την ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ και μεθοδεύει τον περιορισμό της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο.

Τι έκανε;

¨Εβαλε ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ και πριν την συζήτηση του προϋπολογισμού προέταξε συζήτηση και απόφαση για 30 άλλα σοβαρά θέματα η συζήτηση των οποίων, προφανώς δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μία ώρα όπως προγραμμάτισαν, θα μπορούσαν κάλιστα να συζητηθούν σε επόμενη ή προηγούμενη συνεδρίαση (αν βιάζονταν τόσο πολύ δηλαδή ας έκαναν συμβούλιο αυτή την εβδομάδα που σήμερα κλείνει ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ.

Αλλά οι κουτοπόνηροι αντιδημοκράτες στόχο έχουν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό να γίνει αργά το βράδυ της Δευτέρας, με εξαντλημένους δημοτικούς συμβούλους και χωρίς ακροατήριο.

ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ .

Άσε που η πρακτική αυτή βολεύει κυρίως τις παρατάξεις - δορυφόρους που ψηφίζουν με ανταλλάγματα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ - ΓΙΔΙΑ.


23η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 28η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        Ψήφισμα υπεράσπισης διωκόμενων αιρετών στο Δήμο Ιλίου.

2.        Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας εννέα (9) αιρετών για τη συμμετοχή τους στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που διοργανώνεται την 1η, 2η & 3η Δεκεμβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

3.        Έγκριση παράτασης συμμετοχής του Δήμου Χαλανδρίου στο εταιρικό σχήμα για την υλοποίηση του έργου ‘Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλανδρίου’ και παράτασης παραχώρησης χώρου λειτουργίας τους.

4.        Έγκριση υποβολής πρότασης στην πρόσκληση ΑΤΤ040 για: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Χαλανδρίου».

5.        Έγκριση υποβολής πρότασης στην πρόσκληση ΑΤΤ040 για: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χαλανδρίου».

6.        Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

7.        Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής & επαναβεβαίωσης.

8.        Απαλλαγή ή μη μηνιαίας οικονομικής εισφοράς από επιβολή τροφείων σε νήπιο του 5ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

9.        Μείωση ή μη μηνιαίας οικονομικής εισφοράς από επιβολή τροφείων σε νήπιο του 4ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

10.     Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

11.     Κατανομή ποσού 114.767,59 € Δ΄ δόσης Ο.Ε. 2016 για χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

12.     Αποδοχή και απόδοση ποσού 80.000,00 € από το Δήμο Χαλανδρίου για την προαιρετική επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών.

13.     Έγκριση σκοπιμότητας και πίστωσης για την πραγματοποίηση θεατρικής μουσικής παράστασης.

14.     Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

15.     Έγκριση σκοπιμότητας και πίστωσης για την υποστήριξη της Χριστουγεννιάτικης μουσικής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Δήμου.

16.     Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για την προμήθεια χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, για την ημέρα του ανάμματος του δέντρου στο Δήμο μας.

17.     Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής της προμήθειας «Προμήθεια φαρμάκων και φαρμακευτικού υγειονομικού υλικού για τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, τη Γενική Δ/νση, τη Δ/νση Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής και τη Δ/νση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου».

18.     Έγκριση ορισμού μελών, εκ των δημοτικών συμβούλων, των Επιτροπών Δημοπρασιών και Εκτίμησης για τη μίσθωση, εκμίσθωση, αγορά και εκποίηση ακινήτων και κινητών πραγμάτων του Δήμου και Καταστροφής αντικειμένων χωρίς αξία του Δήμου, για το έτος 2017.

19.     Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής προμηθειών και παροχής γενικών υπηρεσιών για το έτος 2017 και συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων της παρ. 11α του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016, για το έτος 2017.

20.     Έγκριση Επιτροπών Προσωρινής Παραλαβής έργων του Δήμου.

21.     Διευρυμένο ωράριο Τμημάτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

22.     Έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, σε κάδους κοινής χρήσης 1.100 lit Προϋπολογισμού: 292.640,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

23.     Έγκριση σκοπιμότητας και τρόπου διενέργειας της εργασίας με τίτλο «Προμήθεια και φύτευση φυτών στη νησίδα της οδού Ηρακλείτου και τοποθέτηση ποτιστικού συστήματος».

24.     Έγκριση παράτασης παράδοσης β΄ σταδίου παροχής υπηρεσίας.

25.     Επανέγκριση της υπ΄ αριθμ. 185/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου: «Έγκριση της σύναψης Προγραμματικής σύμβασης και των όρων αυτής για το έργο ‘ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ’».

26.     Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ», (Α.Μ. 11/2015).

27.     Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικού) του έργου με τίτλο: ‘Έργα συντήρησης και επισκευών Αθλητικών χώρων Δήμου Χαλανδρίου’, (Α.Μ. 5/2015).

28.     Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών αλλαγών σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου βάσει εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης, περιοχή μελέτης Κάτω Χαλανδρίου.

29.     Λήψη απόφασης για έγκριση μελέτης αναδιάρθρωσης γραμμών δημοτικής συγκοινωνίας και μελέτης βιωσιμότητας του στο Δήμο Χαλανδρίου.

30.     Λήψη απόφασης για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με προτεινόμενη διαπλάτυνση πεζοδρομίων στο πλαίσιο της καταγραφής περιοχών στο Δήμο Χαλανδρίου που φορτίζονται με μεγάλο ποσοστό παράνομης στάθμευσης.


31.     Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2017.


3η  ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 28η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        Ψήφιση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2017.

2.        Έγκριση πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου Έτους 2017.
                                                                                                          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *