Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ 12ου ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Η επιστολή του συνδημότη μας αναφέρεται στο άρθρο Νταβία




Αξιότιμοι Συντάκτες της Πλατείας,

Επιτρέψτε μου να συστηθώ και να σας γνωρίσω την ιδιότητα μου. Ονομάζομαι Μπομποτσιάρης Ιωάννης και είμαι γονέας στο 12Ο Δημοτικό Σχολείου Χαλανδρίου.

Με έκπληξη διάβασα το κείμενο σας το Σάββατο 19/11/2016 που αφορούσε στην εμπλοκή συγγενικών προσώπων του Δημάρχου Χαλανδρίου σε Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, με τίτλο «ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝΤΗΝ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

Προφανώς η ενημέρωση που λάβατε εμπεριείχε κάποιες ανακρίβειες και σας παρακαλώ να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για την λήψη μιας πληρέστερης εικόνας, που ο κάθε αναγνώστης μπορεί να κρίνει την ορθότητα της.

Στις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου Γονέων είχα την διάθεση να υποβάλλω υποψηφιότητα για μια θέση στο ΔΣ και να εκλέγω μαζί με άλλους 12 γονείς. Για την ακρίβεια όσοι έθεσαν υποψηφιότητα εξελέγησαν σε κάποια θέση τακτικού ή αναπληρωματικού μέλους ή εκπροσώπου στην ένωση γονέων, μιας και όπως γνωρίζετε η διάθεση συνεισφοράς στα κοινά είναι μειωμένη στις μέρες μας.

Δεν αποκλείστηκε κάνεις….

Οι μισοί από τούς παρακάτω αναφερόμενους συμμετείχαν και σε προηγούμενα ΔΣ του σχολείου με πολύ θετικά αποτελέσματα για την Σχολική κοινότητα.

Παραθέτω την σύνθεση του Συμβουλίου:

Δοιηκητικο Συμβουλιο
Τσάκωνα Βέτα                                                        
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βαν Ες Πέτρα                                                        
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μιχαηλίδης Μιχάλης                                                 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μιχαηλίδου Ζέφη                                                     
ΤΑΜΙΑΣ
Περαχωρίτης Αναστάσιος                                        
ΜΕΛΟΣ
Μπομποτσιαρης Γιάννης      
ΜΕΛΟΣ
Αραμπατζή Παναγιώτα                                            
ΜΕΛΟΣ
Αναπληρωματικα Μέλη
Κωνστανταροπούλου Τόνια  

Πετράκος Γιώργος                                                   

Για την Ελεγκτική Επιτροπή
Κουτσούκο Παναγιώτης                                          
Λεμπέσης Στράτος                                                     
Νταβία Φλωρένα                                                       
Εκπρόσωποι για την Ένωση Γονέων
Τσάκωνα Βέτα                                                       
Βαν Ες Πέτρα                                                        
Αραμπατζή Παναγιώτα                                            
Αναπληρωματικα Μέλη
Κουτσούκος Παναγιώτης

Μιχαηλίδου Ζέφη

Μπομπότσιαρης Γιάννης


Αν μάλιστα έχετε την διάθεση να παρακολουθήσετε την σελίδα του Συλλόγου μας (www.facebook.com/SyllogosGoneon12ouDemotikouScholeiouChalandriou), θα δείτε ότι κάνουμε συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια και συμμετοχή με ευτυχώς αυξανομένη ανταπόκριση.

Στην συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα, αναδέχθηκε ομόφωνα πρόεδρος η Κα Βενετία Τσάκωνα, γονέας δυο παιδιών του Σχολείου και σύζυγος του Δημάρχου Χαλανδρίου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν σχολικό συγκρότημα είναι πολλά και θα θέλαμε την στήριξη της εφημερίδα σας  για την επίλυση τους. Ο Σύλλογος μας ήταν πάντα δεκτικός σε κάθε επίσκεψη στο χώρο του Σχολείου και ανάδειξης τόσο των προβλημάτων όσο και των δράσεων που λαμβάνουν χώρα.

Θα ήταν χαρά μας να μας επισκεφτείτε στην ανανεωμένη μας αίθουσα, που χάρη στην προσωπική εργασία του νέου ΔΣ και δωρεές γονέων αποκαταστάθηκε μερικώς και λειτουργεί πλέον καθημερινά τόσο για την εκτέλεση των καθηκόντων του Συμβουλίου όσο και ως χώρος φιλοξενίας και συγκέντρωσης των γονέων που μέχρι πριν από λίγο είχαν ως μόνη εναλλακτική προαύλιο σε οποίες καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά την χρόνια παρουσία της Ένωσης Κρητών στο χώρο του σχολείου και την αποκλειστική χρήση από τον εν λογω σύλλογο δυο αιθουσών αυτού, θα είχε ενδιαφέρον στην επίσκεψη σας να ενημερωθείτε και να έχετε μια προσωπική άποψη, για την σημερινή τους χρήση και την μετακίνηση της τραπεζαρίας στον άνετο αυτό χώρο, που συνεχώς με δωρεές γονέων εξοπλίζεται. Να σημειώσω ότι η προηγούμενη αίθουσα είναι ακατάλληλη για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Η παραχώρηση της αίθουσας έγινε παρανόμως επί Δημαρχίας Παττακού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί διάκριση έναντι κάθε άλλου Συλλόγου που πληρώνει για την στέγαση του. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε αντίδραση και για πάνω από οκτώ χρόνια η απομάκρυνση του Συλλόγου από τις εγκαταστάσεις του Σχολείου ήταν παγίο αίτημα όλων των Διοικήσεων και μια μόνιμη υπόσχεση από κάθε νέα δημοτική αρχή.

Προσωπικά θα ήθελα να σας παρακαλέσω  να μην συμμετέχετε στην όποια προσπάθεια εμπλοκής των Σχολειών, των Γονέων και των αφιλόκερδων δράσεων αυτών, στην όποια πολιτική αντιπαράθεση.
Δεν μας αξίζει…

Αφιερώνουμε προσωπικό χρόνο και χρήματα χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και χωρίς να έχουμε  εξασφαλισμένες  πηγές  βιοπορισμού στην προσωπική μας ζωή. Η  μόνη προσδοκώμενη ανταμοιβή είναι ένα μεγάλο και διαρκές  χαμόγελο από τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ και ευελπιστώ τόσο στην δημοσίευση της επιστολής μου όσο και στην προσωπική γνωριμία.

Με εκτίμηση,


Μπομποτσιάρης Ιωάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου