Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 12ο



Κοκκινίσαμε ό,τι θα σχολιάσουμε στην επιστολή σας αξιότιμε συνδημότη μας κε Μπομποτσιάρη:

1. Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για την απάντησή σας και τις απόψεις σας.

Να ξεκαθαρίσουμε πριν οτιδήποτε άλλο ότι η κα πρόεδρος του συλλόγου σας έχει ως μητέρα, γυναίκα, πολίτης, άνθρωπος κλπ τον ειλικρινή σεβασμό και εκτίμησή μας για να μην παρεξηγιόμαστε.

2. Σας επισημαίνω ότι σχολιάσατε δημόσια τοποθέτηση δημοτικής παράταξης, κάτι που εμάς δεν ενοχλεί καθόλου αλλά κατά κάποιο τρόπο - άθελά σας ίσως - εμπλέκει τον σύλλογο στην παραταξιακή αντιπαράθεση και αυτό απλά σας τον υπογραμμίζω σε περίπτωση που έγινε άθελά σας, τονίζοντας ότι δεν μας ενοχλεί.

3. Προφανώς δεν υπάρχει καμία ανακρίβεια σε ό,τι γράψαμε και κακώς επιχειρείτε να δημιουργήσετε λανθάνουσες εντυπώσεις περί της αξιοπιστίας της ανακοίνωσής μας αφού ουσιαστικά μας επιβεβαιώνετε πλήρως και μάλιστα μας ενημερώνετε ότι και στην ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, το δευτεροβάθμιο όργανο διεκδίκησης του αποκαλούμενου "γονεϊκού κινήματος" (θεωρώ τον όρο εντελώς λανθασμένο και βολονταριστικό, αλλά δεν είναι της ώρας αυτό) από τον δήμο, θα εκπροσωπεί το σχολείο η πρώτη δημότισσά μας, σύζηγος τους δημάρχου.

Ε ΔΕ ΛΕΕΙ! Αυτή είναι η γνώμη μου.

4. Επί των δημοσίων υποθέσεων υπάρχει ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ και ΚΡΙΤΙΚΗ και αυτό πρέπει να μάθουμε όλοι ότι πρέπει να είναι ανεκτό και επιθυμητό και να μάθουμε ότι ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ: Να έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ τις δημόσιες πράξεις των εκπροσώπων μας, να στηλιτεύουμε τα λάθη τους για να φροντίζουμε όλοι και κυρίως όσοι εξ ημών ασκούν εξουσία, να γινόμαστε καλύτεροι και να μην αφήνεται η εξουσία να κάνει ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ και να παρεκκλίνει.

Προσωπικά θεωρώ ότι έχω δικαίωμα αλλά και υποχρέωση ως δημοτικός σύμβουλος αλλά κυρίως και πρωτίστως ως πολίτης, να διατυπώνω την άποψή μου: Και αυτή επί του προκείμενου είναι ότι είναι αντιδεοντολογικό να έχει ΠΡΟΕΔΡΟ ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου τον σύζυγο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ΠΡΟΕΔΡΟ ο σύλλογος γονέων την σύζυγο του δημάρχου και επί πρόσθετα εκπρόσωπό του στην δευτεροβάθμια ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ του δήμου δηλαδή στο όργανο που έχει διεκδικητικό από τον δήμαρχο ρόλο, την σύζυγό του, όσο άξια, ικανή και ανεξάρτητη προσωπικότητα και αν είναι, που εκτιμώ ότι είναι αφού την επιλέξατε εσείς.

Αλλά ΔΕΝ ΛΕΕΙ και εγώ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ.

Όπως πρόεδροι πρωτοβαθμίων ή δευτεροβαθμίων συλλόγων της πόλης ΔΕΝ ΛΕΕΙ να παίρνουν και μια συμβασούλα ψιλοαργομισθίας στον δήμο, να διεκδικούν δηλαδή για την πάρτη τους αντί για τα παιδιά και τα σχολεία.

Μπορεί να κάνω λάθος, να είμαι στραβός αλλά εγώ αυτό πιστεύω.

Δεν είναι βέβαια παράνομα αυτά αλλά είναι αντιδεοντολογικά. Δεν είναι παράνομη η εξαγορά συνεοδήσεων και συναινέσεων αλλά είναι - κατά την ταπεινή μου γνώμη - παραλυτική για την κοινωνία και την πολιτεία. Μπορεί να κάνω λάθος.

Και μάλλον κατά την γνώμη μου πάντα, ίσως εκεί είναι οι αιτίες της μη συμμετοχής των γονέων στις εκλογές, σας αφού ξέρουν ότι είναι "κλειστό το σύστημα" και απολύτως ελεγχόμενο από εξαρτώμενους εντεταλμένους.

Πού να μπλέξουν οι "κανονικοί" άνθρωποι να διεκδικήσουν λύσεις για τα πολλά προβλήματα του σχολείου αγαπητέ φίλε. Πρέπει να είναι τρελοί.

"Άσε σου λέει θα λύσει όποια θέλει ο δήμαρχος μόνος του. Μην ανακατευόμαστε και τον ενοχλούμε και βάλει τον μηχανισμό του να μας κυνηγάει"

Δεν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ αλλά ό,τι δεν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ είναι ΟΚ καλέ μας φίλε κατά την γνώμη σας; 

Αυτή είναι κατά την γνώμη σας η μόνη δημόσια λειτουργία και αντιπαράθεση που "μας αξίζει";

Έτσι πιστεύειες ότι θα γίνει το Ρωμέικο κράτος;

ΝΟΜΙΜΟ - ΠΑΡΑΝΟΜΟ και κλάκα στον δήμαρχο, τον υπουργό, τον πρωθυπουργό ;;;;

5. Αλλά όμως παράνομη δεν ήταν η παραχώρηση της αίθουσας "επί δημαρχίας Παττακού" στους Κρήτες όπως ΚΑΚΩΣ γράφετε δημόσια αναπαράγοντας την λασπολογία άλλων και βέβαια ΞΑΝΑΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ τον σύλλογο σε παραταξιακές αντιπαραθέσεις, την ώρα που καλείτε εμάς - ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ - να μην το κάνουμε.

Μήπως έχετε μπερδέψει τους ρόλους ή μήπως νομίζετε ότι αυτό που για εσάς είναι θεμιτό για τους άλλους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Η διαμόρφωση της αίθουσας σε τραπεζαρία για τα παιδιά σας ενημερώνουμε ότι έχει προβλήματα για τα οποία δεν θα ήθελα δημόσια να γράψω περισσότερα, ακούστε όμως τον .... παλιό και ξαναδείτε το και γρήγορα.

Για εμάς πάντως έχει πάντα νόημα μια συζήτηση επιχειρημάτων επί δημόσιων θεμάτων άρα και μια συζήτηση για το αν ήταν δεοντολογική η παραχώρηση της χρήσης της αίθουσας στους Κρήτες, που κατά την γνώμη μου ήταν, αφού τότε ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ είχαν κάποια αίθουσα για να κάνουν την δουλειά τους και κανένας δεν πλήρωνε ενοίκιο όπως λέτε.

Το γεγονός ότι η παραχώρηση τότε έγινε αντικείμενο παραταξιακής εκμετάλλευσης και αντιπολίτευσης στην τότε διοίκηση είναι άλλωστε η ρίζα της εμμονικής στάσης εκείνων που τότε έκαναν ακραία αντιπολίτευση, τώρα που έγιναν εξουσία να προβούν ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ απομάκρυνση της Ένωσης Κρητών.

Πάντως τότε όλοι οι σύλλογοι που το ζητούσαν από τον δήμο στεγάζονταν και μάλιστα σε περίοδο με λιγότερες άδειες άιθουσες στα σχολεία. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

Σήμερα μάλλον έχει μόνο η Ένωση Ηπειρωτών δημόσιες αίθουσες - η Ένωση που έχει πρόεδρο την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, σύζυγο του προέδρου του συλλόγου των εργαζομένων του δήμου και αυτό είναι ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ και ΑΔΙΚΟ για την Ένωση Κρητών, την Ένωση Καρπενησιωτών και την Ένωση Δωδεκανήσιων.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Και είναι "μετατροπή του δήμου" ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Άσε που για την ισονομία και η ισοπολιτεία όταν παραβιάζονται θα μπορούσε κανείς να μιλήσει ακόμα και για παρανομία ή αν θέλει να το χοντρύνει ακόμα και ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Η μέθοδος του τοπικού κατεστημένου, να βαφτίζει "παράνομο" ό,τι θέλει να κλείσει ή να πάρει από τους "άλλους" για να το δώσει στους φίλους του είναι επικίνδυνη μέθοδος και πρέπει ΟΛΟΙ να την στηλιτεύουμε ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ως ΠΟΛΙΤΕΣ.

Διότι αλλιώς νομιμοποιούμε τους όποιους επόμενους να διώκουν τους όποιους προηγούμενους για να δίνουν τα "λάφυρα" στους δικούς τους φίλους. Ξέρετε εκείνο το τουρκομπαρόκ των νεοελλήνων κουτοπόνηρων "κατακτητών - ιδιοκτητών και λαφυραγωγών της εξουσίας"

6. Λυπάμαι δεν θα ικανοποιήσω την παράκλησή σας.

Και με την σειρά μου θα ήθελα προσωπικά να σας παρακαλέσω να δεχτείτε τον τρόπο που θεωρώ ότι είναι προσφορότερος για την άσκηση των καθηκόντων μου, όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι χωρίς να τον σπεκουλάρετε ως "παραταξιακή εμπλοκή" σε κάποια κοινωνικά άβατα που για εμένα δεν υπάρχουν . Σας παρακαλώ να μου ασκείτε όση κριτική θέλετε για τις απόψεις μου αλλά να μην ζητάτε να μην τις διατυπώνω γιατί παραβιάζουν κάποια ακατανόητη σε εμένα δεοντολογία περί κάποιων "απολίτκων" κοινωνικών θεμάτων λες και είμαστε ορκισμένοι σε ομερτά.

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, δεν υπάρχουν προβλήματα στον δημόσιο χώρο τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν "άχρωμα". Και τέλος πάντων αν κάποια προβλήματα είναι άχρωμα, ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ο τρόπος αντιμετώπισής τους δεν είναι. Οι μέθοδοι οργάνωσης της κοινωνίας ΔΕΝ ΕΙΝΑI.

Και βέβαια δεν υπάρχουν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ, δεν υπάρχει μόνο μία λύση σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα για να επιθυμούν μερικοί να υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ για την αντιμετώπισή τους.

Αυτά μυρίζουν φασισμό, μυστικούς όρκους και ομερτά.

7.Είναι ανοικτές οι θύρες της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, δεν χρειάζεται καν να κτυπάτε το κουδούνι, για όποια συμπαράσταση χρειάζεστε, όποτε το χρειαστείτε και για όποιο θέμα του σχολείου έχει να κάνει με επίλυση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ προβλημάτων για ένα σχολείο με το οποίο άλλωστε συνδέομαι και προσωπικά με ιδιαίτερους δεσμούς. Η συμπαράστασή μας όμως προϋποθέτει τον σεβασμό και στις απόψεις μας. Αλλιώς πώς να συμπαρασταθούμε; Υλοποιώντας επιλογές που δεν μας εκφράζουν ή σιωπώντας σε παρεκτροπές;

Σόρυ δεν είμαστε υποτελείς, ούτε υπάλληλοι κανενός, είμαστε ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Και δηλώνουμε ότι σε εκδικητικές εμμονές δεν θα έχει ΠΟΤΕ κανείς την δική μας συμπαράσταση, να το κάνουμε καθαρό.

Και βέβαια είναι μεγάλη μου τιμή να επιθυμείτε να γνωριστούμε και προσωπικά. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά.

Αλλά αγαπητέ φίλε ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΛΕΩ και ας γίνεται ενοχλητική.

Και θα το κάνω γιατί εκτιμώ ότι αυτό είναι χρήσιμο για την τοπική κοινωνία.

Και ο τρόπος να κριθεί αυτό είναι οι δημοτικές εκλογές. Αν η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι δεν είναι χρήσιμη θα μας στερήσει την εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Αν δεν μας την στερεί, ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *