Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

3+1 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το έχουμε ξαναπεί.

Ο τρόπος διαχείρισης του δημόσιου χρήματος από μια δημοτική αρχή, είναι το βασικό κριτήριο για να την τοποθετήσει κανείς στο πολιτικό-ιδεολογικό φάσμα.

Μια αριστερή- προοδευτική δημοτική αρχή αξιοποιεί το δημόσιο χρήμα , επενδύοντας το παραγωγικά, ώστε να δημιουργηθεί υπεραξία. Κεφάλαιο και Υπεραξία οφείλει να το επιστρέφει στους δημότες, ως ποιότητα ζωής, ως υποδομές και ως μεροκάματα, ιδίως τώρα στην εποχή των μνημονίων.

Τι θα έκανε λοιπόν μια τέτοια δημοτική αρχή στην πόλη μας.

1. Στο ιδιόκτητο οικόπεδο στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, θα έκτιζε ένα δημαρχιακό μέγαρο με πολυώροφο υπόγειο πάρκινγκ. Το πάρκινγκ, που θα μπορούσε να επεκταθεί και κάτω από την Βασ. Γεωργίου, με ένα συμβολικό τίμημα 50 λεπτών του Ευρώ ανά ώρα, θα απελευθέρωνε τους δρόμους του κέντρου από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και θα χρηματοδοτούσε την λειτουργία ενός δημαρχιακού μεγάρου αντάξιου της πόλης μας.

2. Στο ιδιόκτητο οικόπεδο μεταξύ των οδών Παλαιολόγου και Αγ. Παρασκευής, δίπλα στον Ναό του Αγ. Γεωργίου, θα οικοδομούσε έναν πολυχώρο πολιτισμού με πολυώροφο υπόγειο πάρκινγκ. Ο πολυχώρος θα περιλάμβανε κλειστό αμφιθέατρο, αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων και συνεστιάσεων, αίθουσα τέλεσης πολιτικού γάμου, γραφεία στέγασης των κοινωνικών υπηρεσιών και δανειστική βιβλιοθήκη. Το πάρκινγκ, που θα μπορούσε να επεκταθεί και κάτω από την Οδό Αγ. Παρασκευής, λειτουργώντας όπως αυτό του δημαρχιακού μεγάρου, θα πρόσφερε στην πόλη μας παρόμοια οφέλη και μαζί με την αξιοποίηση του αμφιθεάτρου και της αίθουσας θα συντελούσε στην αυτοχρηματοδότηση της λειτουργίας του πολυχώρου.

3. Στο ιδιόκτητο τεράστιο χωράφι νότια του Νεκροταφείου, θα δημιουργούσε εγκατάσταση καύσης νεκρών με όλες τις περιβαντολογικές προδιαγραφές του νόμου, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει ψηφιστεί από την Βουλή. Έτσι θα πρωτοπορούσε στην λύση ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος όχι μόνο της πόλης μας, αλλά ολόκληρης της Αττικής και ολόκληρης της Χώρας. Συγχρόνως τα έσοδα του δήμου μας θα αυξάνονταν κατακόρυφα προς όφελος της πόλης μας και των Δημοτών της.

4. Τέλος θα πεζοδρομούσε τις οδούς Βασ. Γεωργίου και Αγ. Παρασκευής, από τη Λ. Κηφισίας μέχρι την «πλατεία» Φλύας (Κένεντυ), ενοποιώντας την κεντρική πλατείας και αναβαθμίζοντας το κέντρο της πόλης μας και την αγορά της.

Όλες αυτές οι επενδύσεις δεν χρειάζονται αγορές οικοπέδων, Μπορούν να υλοποιηθούν αξιοποιώντας επιστήμονες, τεχνίτες, εργάτες, προμηθευτές Χαλανδραίους, ώστε τα χρήματα μας να ανακυκλωθούν παραγωγικά μέσα στην πόλη μας, σε όφελος της οικονομίας της και κατά της ανεργίας. Η απασχόληση θα αύξανε, η ανεργία θα μειώνονταν με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η πόλη μας θα αποκτούσε υποδομές αντάξιες της, το κέντρο της θα γίνονταν ανθρώπινο και λειτουργικό, η αγορά της θα τονώνονταν, το ταμείο του δήμου μας δεν θα αιμορραγούσε συνεχώς πληρώνοντας υπέρογκα ενοίκια, όπως κάνει τώρα. Αυτό είναι ο ορισμός της αριστερής – φιλολαϊκής οικονομικής πολιτικής. Πόροι υπάρχουν, προγράμματα υπάρχουν. Χρειάζονται όραμα, ανοικτό μυαλό και γνώση, αυτά δυστυχώς λείπουν. Το πράσινο ταμείο το ανακαλύψαν μετα από τρία χρόνια για να εντάξουν σε αυτό το διατηρητέο του Δουζένη.

Η παρούσα δημοτική αρχή δυστυχώς συνεχίζει την δεξιά αντιδραστική πολιτική του παρελθόντος, η οποία συνεχώς και βασανιστικά μετατρέπει την πόλη μας σε μια πόλη παρία, σε μια αβίωτη πόλη κυρίως στο κέντρο της. Αντί να χτίζει και να δημιουργεί τις απαραίτητες υποδομές, αγοράζει ετοιμόρροπα κτήρια στο πουθενά, αγοράζει δημόσια οικόπεδα!!! Τροφοδοτεί με άφθονο χρήμα το γραφείο προπαγάνδας , που είναι αχρείαστο , όταν υπάρχει πραγματικό έργο. Θάβει τα χρήματα μας παράνομα στις τράπεζες, τα σκορπά σε αντιπαραγωγικές αναθέσεις, πληρώνει υπέρογκα και σκανδαλώδη ενοίκια σε ακατάλληλα κτίρια για να στεγάσει τις υπηρεσίες της, υπηρετεί δουλείες και συμφέροντα και όχι την πόλη και τους πολίτες της.

Έτσι τα χρήματά μας πάνε στις τσέπες μερικών ιδιοκτητών και μερικών επιτήδειων. Δεν επιστρέφουν στην πόλη και στους δημότες. Κυριολεκτικά εξαφανίζονται Η πόλη μας δεν έχει δημαρχιακό μέγαρο, δεν έχει ένα στεγασμένο χώρο για τον πολιτισμό , δεν έχει δημοτικά πάρκινγκ. Έχει όμως ιδιόκτητο Νεκροταφείο , μερικά αναξιοποίητα οικόπεδα και χωράφια!!!, δρόμους-πάρκινγκ και ένα κέντρο που αργοπεθαίνει πνιγμένο στα τραπεζοκαθίσματα , στο θόρυβο, στο μποτιλιάρισμα και στο καυσαέριο.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου