Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ! ΣΥΜΕΩΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ! ΝΑ ΠΟΙΟΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ!Με μια ανακοίνωση μνημείο, ο μεγαλύτερος υποκριτής που έχει καθίσει ποτέ στην καρέκλα του δημάρχου αυτής της πόλης, η αρβανιτοχαλανδρέικη εκδοχή του μαυρογυαλουρισμού,,   - ο Γεώργιος Κουράσης - Αεικίνητος πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου -"τοποθετήθηκε" στα όσα έγιναν με τους συμβασιούχους και το μπάχαλο στο δημοτικό συμβούλιο ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ!

Την επιστολή του ο Κουράσης δεν την έστειλε στην ΠΛΑΤΕΙΑ, ελπίζοντας ότι θα γλυτώσει από την ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ για τα γραφόμενά του.

Προτίμησε την ασφάλεια των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης όπου ήξερε ότι η επιστολή του, οι απόψεις του, Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ, δεν θα είχε αντίλογο.

Η επιστολή του Αεικίνητου είναι ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ σου Μπαμπουίνο.

Ο επίδοξος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο άνθρωπος που ελέω αυτοεξυπηρέτησης,  ΕΛΠΙΖΕΙ ότι θα εισπράξει την κριτική της κεντροαριστεράς και της αριστεράς προς τον Συμεών  για να συνεχίσει το έργο της μετατροπής του Χαλανδρίου σε SALT LAKE CITY κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική μας ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, έχει άλλη κατεύθυνση,  ο άνθρωπος που χαράτσωσε τους Χαλανδραίους με δημοτικά τέλη - τέρατα για να αυξάνει το ταμειακό απόθεμα του δήμου και να ενισχύεται η τράπεζα. ο επικεφαλής της παράταξης που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ 100 ΣΥΜΒΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ στο νέο οργανισμό, με άλλοθι που του πρόσφερε η κολλητή του πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ενώ ψήφιζε τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου υπερ των σκουπιδιαρέων ελπίζοντας ότι η ψήφος του θα είναι τσάμπα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, έχει το θράσος να μιλάει και να επιχειρεί να κάνει πολιτικό ταμείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.
Τα ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΑΙΤΙ ΘΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ:

Γ. Κουράσης: Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ευτελίζει θεσμούς και πρόσωπα

Η ανακοίνωση της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση:
 
Διπλά εκτεθειμένος βρέθηκε ο κ. Ρούσσος στο θέμα της παράτασης της θητείας των συμβασιούχων. (1)
Προσπάθησε, με μεθοδεύσεις, να παρακάμψει τις ενδοπαραταξιακές του αντιδράσεις, με ελλιπή εισήγηση στο Δ.Σ., ενώ επέδειξε και ένα σκληρό  αντιδημοκρατικό πρόσωπο, όταν, ευτελίζοντας θεσμούς και πρόσωπα, προσπάθησε να «τορπιλίσει» τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. αποσύροντας τους συμβούλους που τον ακολουθούν.
Έτσι, αποδείχθηκε στην πράξη ότι στα πρώτα δύσκολα οι θεωρίες περί συναίνεσης και συμμετοχικότητας είναι γράμμα κενό για τον κ. Ρούσσο (2), όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αυτός θέλει να επιβάλλει.
Παράλληλα, αναδείχθηκε η βαθιά κρίση που υπάρχει στους κόλπους της παράταξης του δημάρχου, αφού το «αντάρτικο» πήρε τέτοια μορφή ώστε να φτάσει στο σημείο ο ίδιος να τους απειλεί με την παραίτησή του, εάν δεν συνταχθούν με τις απόψεις του.
Συγκεκριμένα στο Δ.Σ. της 3ης Ιουλίου 2017 ήλθε προς έγκριση το θέμα της παράτασης των συμβασιούχων Καθαριότητας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, που έγινε μετά την πρόσφατη απεργία (3).
Και βέβαια δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα να υπερψηφισθεί η πρόταση, τουλάχιστον από όσους δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις νοιάζονται για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, εάν ο δήμαρχος ήταν στοιχειωδώς ειλικρινής. Εάν στην γραπτή εισήγησή του προς το Δ.Σ., προφανώς, υπό τον φόβο της αντίδρασης μερίδας συμβούλων του, ο κ. δήμαρχος δεν απέκρυπτε την πρόθεσή του για μη ανανέωση της σύμβασης 7 συμβασιούχων (4), εμφανίζοντας ελλιπή πίνακα υπηρετoύντων συμβασιούχων και δημιουργώντας την πεποίθηση  ότι όλοι θα συνέχιζαν την εργασία τους.
Τις πραγματικές προθέσεις του εξεδήλωσε ο δήμαρχος προφορικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ξεσηκώνοντας, ως ήταν  εύλογο, τις αντιδράσεις πολλών εκ των παριστάμενων συμβούλων. Σημειωτέον ότι  μεγάλο μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίαζε από το εν λόγω Συμβούλιο λόγω συμμετοχής των συμβούλων της σε παράλληλη εκδήλωση στον Δήμο (5), εκτός από την αντιπρόεδρο κα Ε. Νιώτη, η οποία προέδρευσε, λόγω απουσίας της προέδρου και η οποία και υπερψήφισε το θέμα. Άλλωστε, το θέμα όπως παρουσιάζετο στην εισήγηση φαινόταν τελείως τυπικό και η υπερψήφισή του δεδομένη.
Έτσι, ευλόγως, η αντιπολίτευση ζήτησε την επαναφορά του θέματος στο επόμενο Δ.Σ. της 12ης Ιουλίου 2017 (6), όπου διαδραματίστηκαν τα ευτράπελα που προαναφέρθηκαν. Ο δήμαρχος να ωρύετται, ότι θα παραιτηθεί και ν’ αποσύρει τους «πιστούς»του συμβούλους, βλέποντας ότι δεν του περνάει η εισήγηση, ενώ οι «αντιφρονούντες» συνέχιζαν στον δικό τους δρόμο.
Τελικά, τη λύση για τον δήμαρχο, έδωσε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας κα Μαρία Λοτσάρη, η οποία αποχώρησε λίγο πριν από την κρίσιμη, οριακή ψηφοφορία, μην γνωρίζοντας την κρισιμότητα της συγκεκριμένης ψήφου (7)
Έτσι, ένα θέμα που η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία του κ. Ρούσσου, ως δημάρχου, επέβαλλε ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων για  τους λόγους για τους οποίους δεν ενδείκνυται η παράταση της σύμβασης των συγκεκριμένων υπαλλήλων (εφόσον βέβαια οι λόγοι δεν ήταν δημόσια ανακοινώσιμοι), γύρισε σε «μπούμερανγκ» στον ίδιο, από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και συμπεριφορές του. Δυστυχώς, ο κ. Ρούσσος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.
Με μια αντιπολίτευση που, στα τρία (3) χρόνια της θητείας του, έχει επιδείξει πρωτοφανή υπευθυνότητα και αξιοπιστία στα καθήκοντά της, στην πρώτη δυσκολία αυτοεγκλωβίστηκε.
Πορευόμενος μέχρι σήμερα με μεγάλες αβάντες από τους ομοϊδεάτες του, στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, αλλά κυρίως βασιζόμενος στην άριστη οικονομική κατάσταση του Δήμου και τα ώριμα έργα που παρέλαβε από την διοίκηση Κουράση, προσπαθεί να επιδείξει έργο (8).
Όμως, είναι βέβαιο ότι και στα υπόλοιπα δύο (2) χρόνια της θητείας του, θέματα που θέλουν ρήξεις και ανάληψη πολιτικού κόστους, αλλά και συναινέσεις όπου χρειασθεί, αυτή η παράταξη Ρούσσου και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν μπορούν να τα επιλύσουν.
Όταν σ’ ένα τέτοιο θέμα, όπως αυτό της παράτασης των συμβασιούχων καθαριότητας, όπου υπήρχε εμφανής συναίνεση της αντιπολίτευσης,  δημιουργήθηκε  αυτό το «μπάχαλο»,  μπορεί να εικάσει κανείς τι θα συμβεί όταν συζητηθούν τα σοβαρά και κρίσιμα θέματα της πόλης και η άποψη της αντιπολίτευσης είναι διαφορετική από αυτήν του δημάρχου.

ΥΓ : Στην επόμενη ανάρτηση θα σχολιάσουμε τα 8 σημεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου