Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Νέος πολυχώρος πολιτισμού στο Μαρούσι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Τη χρηματοδότηση της αποπεράτωσης ενός νέου πολυχώρου πολιτισμού στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και δίπλα στον Ιερό Ναού Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου. Με την αποπεράτωση, ένας όροφος του πολυχώρου θα παραχωρηθεί στο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ με την επωνυμία «Αμαρυσία Εστία» με ωφελούμενους τουλάχιστον 20 νέους και μικρά παιδιά με αναπηρία.

Το υφιστάμενο οικοδόμημα περιλαμβάνει δύο υπόγεια και τρείς ορόφους, έχει συνολικό εμβαδόν 1.600,52 τ.μ και εδώ και 15 χρόνια είναι ημιτελές. Με τις εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν πρόκειται να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό, ώστε να αξιοποιηθεί ως πολύκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, εκθέσεων και δράσεων αλληλεγγύης, ενώ προγραμματίζεται να λειτουργήσει βιβλιοθήκη και σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό έως 1.730.000,00€, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου