Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

“Άνω του 70% η αξιολόγηση στο Δημόσιο” - Τα ποσοστά στα Υπουργεία

Οι αξιολογούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν σε πολύ υψηλά ποσοστά στη διαδικασία αξιολόγησης στα Υπουργεία, σύμφωνα με “κύκλους” του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

“Πρωταθλητές” αναδείχθηκαν τα Υπουργεία Τουρισμούκαι Εθνικής Άμυνας, όπου η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων άγγιξε το 100%.

Πάνω από το 90% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά φαίνεται να κινήθηκαν και τα υπόλοιπα Υπουργεία (λ.χ. συμμετοχή άνω του 60% στα Υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης), δεδομένου ότι το υφιστάμενο στάδιο που αφορά τους Προϊσταμένους, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

«Στο μόνο Υπουργείο που φαίνεται να μην ολοκληρώθηκε η διαδικασία είναι το Υπουργείο Εργασίας, όπου εκδηλώθηκαν φαινόμενα που θύμιζαν άλλες εποχές», σχολιάζουν οι ίδιοι “κύκλοι”.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, από πλευράς της Κυβέρνησης, υπάρχει η εκτίμηση ότι, τελικά η συμμετοχή θα είναι καθολική, καθώς ο μέσος όρος συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το 70%.

epoli.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Η εξίσωση των ανομοίων είναι βολική πρακτική για όσους παίζουν το προσωπικό - παραταξιακό τους παιχνίδι  αλλά δεν πείθει του πολλούς. Και τελικά απαξιώνει και τους ίδιους και τον συνδικαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου