Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΔΕ

Η αλήθεια είναι ότι πιστεύαμε ότι το θέμα είχε πάει στις καλένδες και είχε ξεχαστεί.
Στην Ελλάδα είμαστε και το θαύμα κρατάει τρεις μέρες, άντε τέσσερεις.

Τέλος Ιουλίου έγινε η καταγγελία ή "καταγγελία" της διευθύντριας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ελένης Κούκα για τις υπεύθυνες δηλώσεις των ΡΟΜΑ στο δημοτικό συμβούλιο, μπήκε ο Αύγουστος που είναι παχιές οι μύγες, από τον Σεπτέμβριο με τις ανεξαρτιτοποιήσεις και την απώλεια πλειοψηφίας της διοίκησης ποιος είχε μυαλό να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο εκτός του αν θα συνεχίσει να λειτουργεί - έστω και όπως λειτουργεί - το μαγαζί ή θα επικρατήσουν οι "ΑνδρεοπουλοΚαλομοίριες" λογικές του "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ" ή του "ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ", "στάχτη και μπούρμπερη" να γίνουν όλα, είχαμε μαλλιά να ξάνουμε, δεν ασχολήθηκε κανείς με την .... καταγγελία.

Όμως η ΕΔΕ είχε ξεκινήσει.
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, όπως η ίδια η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων αλλά και πολλούς συναδέλφους της στον δήμο,
(ΣΣ1 ΕΚΕΙΝΗ ΔΗΛΑΔΗ διέρρευσε το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, εχθές στον δήμο.
ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ (για να είμαστε ξηγημένοι).

 (Σ.Σ. 2 Αναφερόμαστε στην ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ γιατί με αυτή την ιδιότητα έκανε την καταγγελία και ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ θέμα αφορούσε η καταγγελία της στο δημοτικό συμβούλιο,, ΟΠΩΣ Η ΙΔΙΑ είπε στο δημοτικό συμβούλιο, όχι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ, έτσι; Να είμαστε ξηγημένοι. Εμείς για το θέμα όταν γράφουμε θα κάνουμε αναφορά ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ και όχι ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ του Συλλόγου. Πρόεδρο θα την λέμε όταν το θέμα στο οποίο αναφερόμαστε είναι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ.)

Η ΕΔΕ λοιπόν ολοκληρώθηκε και όπως μαθαίνω κατέθεσαν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι στο θέμα αλλά και εμπλεκόμενοι πολίτες - ΡΟΜΑ, ωφελούμενοι του προγράμματος επανένταξης.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν, ο φάκελος πήγε στη νομική υπηρεσία, εξετάστηκε και υπήρξε γνωμοδότηση ότι προκύπτουν σοβαρές πειθαρχικές ευθύνες για όσα έγιναν με τις υπεύθυνες δηλώσεις των ΡΟΜΑ και την παρέμβαση (κατά τους δικαιόρους πάντα) της διευθύντριας της κοινωνικής υπηρεσίας στην λειτουργία του ΚΕΠ.

Ο φάκελος και η γνωμοδότηση υποβλήθηκαν στον Γενικό Διευθυντή του δήμου Χρήστο Μπαμπανιώτη ο οποίος την Δευτέρα αποφάσισε να ασκήσει ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ στην ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΑ, την κάλεσε σε απολογία.
(ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ μας έχει ενημερώσει ο κος Μπαμπανιώτης ότι θα δώσει εντός της ημέρας στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων).

Η Ελένη Κούκα από προχθές μιλάει για πολιτική και συνδικαλιστική (?) δίωξή της και απειλεί θεούς και δαίμονες.

Ποινή δεν της έχει επιβληθεί βέβαια ακόμα ούτε από κανένα από τα πειθαρχικά όρργανα του δήμου οπότε μάλλον βιαστικά μιλάει για "δίωξή της" αφού απλά να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ κλήθηκε (βέβαια μερικοί στον δήμο, όχι μόνο η κα Κούκα έχουν χρόνια το αλάθητο και δεν εννοούν ότι υπόκεινται σε έλεγχο. Και όποιον επιχειρεί να τους ελέγξει τον γράφουν στα μαύρα κατάστιχα αν δεν τον μηνύουν)

Η κα Κούκα θα απολογηθεί.

Και μετά την απολογία της τα πειθαρχικά όργανα του δήμου θα αποφασίσουν αν πρέπει να επιβληθεί ποινή και τι είδους.
Θυμίζουμε ότι τα όργανα αυτά είναι - ιεραρχικά και από το χαμηλότερο προς το ανώτερο:
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, (μπορεί αν επιβάλλει μέχρι 12 μέρες αργία)
ΔΗΜΑΡΧΟΣ (μπορεί αν επιβάλλει μέχρι ένα μήνα αργία) ΔΙΕΥΡΥΜΈΝΗ ΜΕ ΣΥΜΜΈΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (μπορεί να επιβάλλει μέχρι τρεις μήνες αργία και να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο με ερώτημα της απόλυσης)
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (τα ανώτερο πειθαρχικό όργανο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων).

Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και ιδιαίτερα ευαίσθητο για εμάς, εδώ στην ΠΛΑΤΕΙΑ, που θέλουμε να το χειριστούμε χωρίς ΕΜΠΑΘΕΙΑ και ΙΧΝΟΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ για την μηνύτριά μας και την περιπέτειά της.

Άλλωστε εμείς τι ζόρι να τραβάμε; Να διαλέξουμε μεταξύ των διωκτών μας με ποιον θα είμαστε;

Μπααα. Δεν υπάρχει αυτό.
Μόνο  τα γεγονότα και τα στοιχεία θα αναφέρουμε για να ενημερωθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου