Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΔΥΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΟΥΣ


Ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Κασίμης και εισήγαγε η κ. Καρατζά που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου με 17 ψήφους.
Καταδίκη της βίας σε διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών 

Αλληλεγγύη της διωκόμενους 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει τη βία που ασκήθηκε από της αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιτέθηκαν την Τετάρτη 14 Μάρτη 2018, σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που διαδήλωναν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Η άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε διαδηλωτών, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία, παράλληλα, προχώρησε σε σύλληψη τριών διαδηλωτών και συγκεκριμένα του Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου, μέλους της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών στο Χαλάνδρι, καθώς και των Ρωμανού Αγγελή και Θωμά Καρρά. Σε βάρος αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το ιδιώνυμο και με βαριές κατηγορίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου απαιτεί την αθώωση των τριών διαδηλωτών, που δικάζονται την Παρασκευή 30/3/2018, καθώς και την απόδοση ευθυνών της φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επιθέσεων σε βάρος των διαδηλωτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου επιβεβαιώνει τη βούλησή του να υπερασπιστεί της κατοικίες και την περιουσία των δημοτών του και ευρύτερα όλων των πολιτών, που πλήττονται βάναυσα από της μνημονιακές πολιτικές. Δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυο σε κάθε δημότη της που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Επιβεβαιώνει, τέλος, την απόφαση του να μην προχωρήσει σε πλειστηριασμούς κατοικιών των δημοτών της για χρέη της τον Δήμο και κάθε χρέους, που δεν είναι σε θέση να τα αποπληρώσουν.

Διεκδικούμε:

· Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους.
· Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
· Να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές και να καταργηθεί το νέο ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια της πλειστηριασμούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καλεί της Δημότες της να δώσουν το «παρών» την Παρασκευή 30/3/2018, της 9 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, για να απαιτήσουμε την αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών.


To Ψήφισμα Διοίκησης του δήμου που έλαβε 16 ψήφους.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Με αφορμή την επερχόμενη δίκη των Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου, μέλους της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών στο Χαλάνδρι, Ρωμανού Αγγελή και Θωμά Καρρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου επαναβεβαιώνει την αντίθεσή του στους πλειστηριασμούς και δηλώνει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές. 

Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη αστυνομική βία έναντι στους διαδηλωτές. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί ένα ακόμα σχέδιο συσσώρευσης στα χέρια λίγων, του συλλογικού κοινωνικού πλούτου που παράχθηκε τα τελευταία χρόνια. Αφορά τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων από όσους λόγω της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή την εφορία.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, ένα πρόβλημα που δημιούργησε η επίπλαστη ευμάρεια των αρχών τις δεκαετίας του 2000 και η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών, και που σήμερα πνίγει την οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Ειδικά όταν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού επιβιώνουν οριακά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια εφαρμογής μιας πολιτικής που μείωσε εισοδήματα, διέλυσε εργασιακά δικαιώματα και εκτόξευσε την ανεργία εξοντώνοντας παράλληλα δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αντίθετα η αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών απαιτεί όχι μόνο τη διασφάλιση της πρώτης κύριας κατοικίας των νοικοκυριών αλλά κυρίως μια ευρεία και γενναία, στη βάση κριτηρίων, διαγραφή χρεών για τα δοκιμαζόμενα στρώματα της κοινωνίας μας, στις πόλεις και την ύπαιθρο, πολύ περισσότερο που και αυτά τα στρώματα συνέβαλαν με το μερίδιο που τους αναλογεί στις συνεχείς, αδιέξοδες και σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας, που κινδυνεύουν να χάσουν και τα ελάχιστα περιουσιακά τους στοιχεία, λόγω της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, που αποτελεί συνέχεια της μονομερούς ταξικής πολιτικής υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών, των distress funds και των ξένων δανειστών που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων της πόλης, ώστε να οργανωθεί ένα μέτωπο συμπαράστασης, αντίστασης και αποτροπής των πλειστηριασμών για τους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας.

- Στηρίζουμε τόσο πολιτικά όσο και με τη φυσική μας παρουσία, τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών κατοικιών που πλέον γίνονται ηλεκτρονικά.

- Ζητάμε από την Κυβέρνηση να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και να μην πουληθούν σε ξένα funds τα δάνεια των πολιτών.

- Ο Δήμος Χαλανδρίου δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατασχέσεις κατοικίας, λόγω χρεών σε συνδημότες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

- Διεκδικούμε:

- Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους.
- Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
- Να αθωωθούν οι συλληφθέντες Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος, μέλος της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών στο Χαλάνδρι, Ρωμανός Αγγελής και Θωμάς Καρράς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καλεί τους Δημότες μας να δώσουν το «παρόν» την Παρασκευή 30/3/2018, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, για να απαιτήσουμε την αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου