Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Συγκεκριμένες προτάσεις από το Πράσινο Κίνημα για τα αδέσποτα ζώα, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα

 


Το Πράσινο Κίνημα, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ενώνει τη φωνή του για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.
Το Πράσινο Κίνημα έχει καταθέσει ολιστικό πρόγραμμα για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα σχετικά με τα αδέσποτα στη χώρα μας.
Συνοπτικά, θα πρέπει οι Δήμοι σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στα παρακάτω μέτρα:
1. Δημιουργία επιτροπών που θα αποτελούνται από μέλη φιλοζωικών σωματείων – κτηνιάτρων και δημοτικών συμβούλων που πρέπει να δράσουν άμεσα.
2. Έκδοση ειδικού φυλλαδίου για την ενημέρωση των κατοίκων για την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς των ζώων, πως να αποφεύγονται τα ζευγαρώματα ώστε να υπάρξει μείωση των αδέσποτων ζώων.
3. Καταγραφή των ζώων που κυκλοφορούν ελεύθερα και να δημιουργηθεί ειδικό μητρώο.
4. Συνεργασία με κτηνίατρους να εμβολιαστούν και να στειρωθούν.
5. Δημιουργία μητρώου εθελοντών φιλόζωων όπου θα μπορούν να παίρνουν ένα αδέσποτο κουτάβι και να το μεγαλώνουν για 4-5 μήνες και μετά να το παραδίδουν στην ειδική δομή του κάθε δήμου.
6. Δημιουργία site από κάθε δήμο όπου η επιτροπή που αναφέραμε θα βάζει φωτογραφία των αδέσποτων που μπορούν οι φιλόζωοι να υιοθετήσουν
7. Και το σπουδαιότερο η δημιουργία ειδικών καταφυγίων από τους Δήμους με όλες τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και φιλοξενίας με την σωστή διατροφή.

Ρία Ακρίβου: Δεν θα πρέπει η παραμονή μας στο σπίτι να οδηγήσει στην παραμέλησή τους
Η Συμπρόεδρος του πράσινου κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: «Και η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων συμπίπτει με μία πολύ δύσκολη συγκυρία για όλον τον πλανήτη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως αυτές τις ώρες οφείλουμε να δείχνουμε αγάπη και στα αδέσποτα ζώα, επειδή εξαρτώνται απόλυτα από μας. Δεν θα πρέπει η παραμονή μας στο σπίτι να οδηγήσει στην παραμέλησή τους, στην ασιτία από έλλειψη τροφής, σε εγκαταλείψεις και σε μείωση των στειρώσεων.
Όσοι έχουν ένα ζώο αντιμετωπίζουν καλύτερα την ψυχολογική επιβάρυνση που προκαλεί ο περιορισμός στο σπίτι και η στέρηση των καθημερινών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών επαφών.
Τέλος, το Πράσινο Κίνημα έχει καταθέσει τις προτάσεις του για να λυθούν τα σοβαρότερα προβλήματα όμως θα πρέπει η κεντρική διοίκηση να δώσει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και να ρυθμίσει τη νομοθεσία κατάλληλα για να μπορούν οι ΟΤΑ να κάνουν απρόσκοπτοι το συγκεκριμένο έργο τους.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου