Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να φύγει άμεσα από Υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την γκάφα με το Turkaegean.

 ΣΚΑΙ και ΒΗΜΑ είχαν προαναγγείλει με ρεπορτάζ αυτό που έγινε.

Ελλειμματικοί, ακατάλληλοι και επικίνδυνοι οι δήθεν «πατριώτες» της κυβέρνησης. Η νέα μεγάλη γκάφα με το Turkaegean, αποδεικνύει περίτρανα, ότι στην κυβέρνηση, προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τα πατριωτικά αντανακλαστικά των πολιτών για ψηφοθηρικούς λόγους, ενώ στην ουσία δεν είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν. Το Πράσινο Κίνημα ζητά από τον πρωθυπουργό να αλλάξει άμεσα τον ελλειμματικό Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το θέμα ήταν γνωστό εδώ και καιρό και είχε δημοσιοποιηθεί με ρεπορτάζ τόσο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ στις 19 Νοεμβρίου, όσο και από την ηλεκτρονική έκδοση της έγκριτης εφημερίδας «Το Βήμα» από τις 4 Ιουλίου 2019. Πρόκειται για Μέσα Ενημέρωσης με μεγάλη τηλεθέαση και αναγνωσιμότητα, τα οποία μάλιστα είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση.


Αλλά και οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης «αδειάζουν» τις όποιες αιτιάσεις του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως επισημαίνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης «η Υπηρεσία Σημάτων του Υπουργείου μας δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο καθώς δεν έχει από το νόμο καμία αρμοδιότητα στην καταχώριση του ανωτέρω σήματος, αφού αρμόδιο για τον έλεγχο και την καταχώριση του Ευρωπαϊκού Εμπορικού σήματος είναι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), το οποίο δεν δίνει λογαριασμό στα κράτη-μέλη για το ποια σήματα έχουν κατατεθεί και αν τυγχάνουν της αποδοχής τους».

Η χρησιμοποίηση του όρου Turkaegean σε διαφημιστικά τουρκικά σποτ του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού για τις ακτές της χώρας και η κατοχύρωση του όρου από την Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ - χωρίς η ελληνική πλευρά να υποβάλλει αίτηση διακοπής, όπως είχε το δικαίωμα εντός τριμήνου – αποδεικνύει αν μη τι άλλο την ανικανότητα κυβερνητικής διαχείρισης του θέματος.

Όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν την εκπομπή «Σήμερα», στον ΣΚΑΪ, στις 19 Νοεμβρίου του 2021 θυμούνται ότι το θέμα παρουσιάστηκε από το κανάλι του Φαλήρου μέσω του ανταποκριτή του σταθμού στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.


«Turkaegean είναι το νέο σύνθημα του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας. Τουρκικό Αιγαίο. Η «Ηurriyet» το έχει και θέμα. Όχι στο πρωτοσέλιδο, αλλά στις μέσα σελίδες. Γράφει «κόντρα για το Αιγαίο με την Ελλάδα». Είναι διαφημιστικό σποτάκι, το οποίο σύμφωνα με τον υφυπουργό Τουρισμού της Τουρκίας, επειδή η Ελλάδα βλέπει το Αιγαίο ως δική της περιοχή, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το σύνθημα και να φτιάξουμε τέτοια βίντεο για να δείξουμε ότι το Αιγαίο είναι και μέρος της Τουρκίας. Κάποιοι στην Τουρκία δεν θέλουν να το λένε Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστίδης.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: « Μετά από αυτή την τεράστια εθνική γκάφα , ο υπουργός Ανάπτυξης, όφειλε να υποβάλει την παραίτηση του. Κι αν αυτός δεν είχε το πολιτικό ανάστημα να παραιτηθεί, όφειλε ο πρωθυπουργός να δείξει το ανάλογο ειδικό βάρος να τον πάψει των καθηκόντων του. Τίποτα από αυτά δεν έγιναν… Οι επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική θα σταματήσουν όλες αυτές τις διαχρονικές παθογένειες…»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου