Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Επικίνδυνη η αντιδημοκρατική παραδοχή της ΚΕΔΕ στη Βουλή

 

 

Τα πρακτικά της Βουλής αποκαλύπτουν τον δημοκρατικό κατήφορο της διοίκησης Παπαστεργίου.

·         Εγείρονται ερωτηματικά και για την στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην ΚΕΔΕ.


Τραγική και επικίνδυνη, η παραδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στη Βουλή, ότι είχαν ψηφίσει υπέρ της αντιδημοκρατικής διάταξης να απαγορευτεί το δικαίωμα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να θέτουν εκτός ημερησίας διάταξης θέματα.

Συγκεκριμένα, στην ακρόαση Φορέων ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αφού επεσήμανε ότι είναι υποχρεωμένος να εκφράσει την απόφαση της ΚΕΔΕ, ακόμα και αν ο ίδιος διαφωνούσε, αποκάλυψε ότι σε ειδική συνεδρίαση είχαν ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ αυτής της κατάπτυστης απόφασης. Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου,  κι ενώ η διάταξη εισήχθη και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Σχέδιο Νόμου, στις 7 Ιουνίου. Δηλαδή η ΚΕΔΕ είχε προαποφασίσει με μεγάλη πλειοψηφία για αυτή την κατάπτυστη αντιδημοκρατική διάταξη.

Η επίσημη αυτή καταγραφή εκθέτει το σύνολο των παρατάξεων στην ΚΕΔΕ, ακόμα και αυτών της αντιπολίτευσης γιατί δεν ενημέρωσαν δημόσια ως όφειλαν για τις αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης. Ειδικά αν διαφωνούσαν…

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: « Μία ακόμα μαύρη σελίδα στην αυτοδιοίκηση γράφτηκε από αυτή την κυβέρνηση. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ελλειμματική και αποτυχημένη διοίκηση της ΚΕΔΕ, δεν έκανε απλώς τα «στραβά μάτια», αλλά ψήφισε αυτή την αντιδημοκρατική διάταξη. Τα πρακτικά της Βουλής είναι αποκαλυπτικά. Το Πράσινο Κίνημα, μετά τις επικείμενες εκλογές και την συμμετοχή του στο κοινοβούλιο, θα αγωνιστεί να αλλάξουν όλες αυτές οι αντιδημοκρατικές αποφάσεις.»  

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου