Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

1ο Climathon Δήμου Πεντέλης

 


Ημερομηνία: Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024

Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πεντέλης

Στα πλαίσια της εβδομάδας περιβάλλοντος και ποδηλάτου του Δήμου Πεντέλης, Το δίκτυο της AE4RIA, η Μονάδα Αειφόρου Ανάπτυξης – ΕΚ ΑΘΗΝΑ,  και το Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης διοργανώνουν το Climathon Πεντέλη το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πεντέλης.

Το Climathon[1] είναι ένα ideathon που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική αλλαγή. Οι πολίτες με την καθοδήγηση των μεντόρων καλούνται να προτείνουν βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με στόχο τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκονται οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες του Climathon σε κάθε πόλη, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν το κίνημα σε όλο τον κόσμο.

Δήμοι, επιχειρήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, ειδικοί και μη, νέοι και γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι συν-δημιουργίας νέων λύσεων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπό την πίεση της κλιματικής αλλαγής χρειαζόμαστε φρέσκες και καινοτόμες ιδέες και δράσεις που αφορούν στη διαχείριση των πόρων και τη χρήση εναλλακτικών μέσων σε αστικά περιβάλλοντα με επίκεντρο το περιβάλλον και την κοινωνία. Ως εκ τούτου, φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τις πραγματικές κλιματικές προκλήσεις. Η πρόκληση του Climathon Πεντέλης είναι: «Πως να κάνουμε τα κτήρια στην Πεντέλη πιο φιλικά στην χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων»

Στους νικητές θα δοθούν μια σειρά από δώρα και οι λύσεις τους θα δημοσιευτούν στα μέσα επικοινωνίας των διοργανωτών και του Δήμου, ενώ θα επικοινωνηθούν και σε άλλους δήμους, ώστε να αξιοποιηθούν από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

 

Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε εδώ: https://penteli.gov.gr/1-ο-climathon-δήμου-πεντέλης/, καθώς και στα social media Climathon Greece: Instagram (https://www.instagram.com/climathongreece/) και Facebook (https://www.facebook.com/ClimathonGreece).

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2132050018 ή να στείλετε email με θέμα «Climathon» στο info@natassakosmopoulou.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου