Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

210 6860730, 210 6860740
http://www.halandri.gr/
email: press@halandri.gr

Χαλάνδρι, 30 Νοεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ημέρα διεκδίκησης και όχι εορτασμού χαρακτηρίστηκε η 3η Δεκεμβρίου από την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει καθιερωθεί ως Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. όμως , με απόφασή της ,αντιλαμβανόμενη μεταξύ άλλων και τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, της οποίας τα σημάδια έχουν ήδη γίνει εμφανή στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, δεν επιθυμεί την υλοποίηση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την συγκεκριμένη ημέρα. Αυτή τη δύσκολη για όλους τους Έλληνες περίοδο δεν εννοείται να αποτελέσει ημέρα γιορτής.

Για αυτόν τον λόγο, ο Δήμος Χαλανδρίου σεβόμενος την απόφαση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία δεν θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων, αλλά δηλώνει ότι παραμένει πιστός αρωγός στις προσπάθειες της Συνομοσπονδίας και των μελών της για την πρόοδο και την εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που καταπολεμούν τις διακρίσεις και προωθούν την ισότιμη ένταξη των ΑμεΑ. Ο Δήμος Χαλανδρίου συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις που εκφράζει η Ε.Σ.Α.με Α.

Σε αυτό το πλαίσιο λειτούργησε και το 2010 η παρούσα δημοτική αρχή, όπως άλλωστε και τις προηγούμενες χρονιές, δημοπρατώντας και υλοποιώντας σημαντικά έργα, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων αναπηρία.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου