Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με μια εισήγηση που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τεκμηρίωνε νομικά ΑΠΟΛΥΤΩΣ το παράνομον της επιβολής του τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γ. Κουράσης ανταποκρίθηκε στο αίτημα πολλών συνδημοτών μας αλλά και συλλογικοτήτων της πόλης, "να κάνει επιτέλους  κάτι ο δήμος για το χαράτσι".

Στο "δια ταύτα" βέβαια η εισήγηση "έπασχε" λίγο αφού ως δράση συμπαράστασης στους δημότες, ο δήμαρχος  πρότεινε την διοργάνωση ...  Ημερίδας. (!!!!)
(Δεν έχουμε ψωμί - Φάτε παντεσπάνι).

Ο Σίμος Ρούσσος, με μια ΠΛΗΡΗ τοποθέτηση για την μνημονιακή λαίλαπα και κυρίως τους κινδύνους που εμπεριέχονται στην επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την "χούντα" - όπως χαρακτηριστικά είπε, που κυβερνά την χώρα - πίεσε και τελικά επέβαλε δύο σημαντικές προσθήκες, προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα - όχι για την διοίκηση  αλλά για τον Δήμο Χαλανδρίου με την ευρύτερη έννοια ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, που ήθελε - όπως όλοι μας - να συνταχθεί και θεσμικά στο μέτωπο των αντικατοχικών δυνάμεων.

Οι προσθήκες του Σίμου:

1. Το δημοτικό συμβούλιο καλεί τους δημότες να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της επιβολής του χαρατσιού στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού στις 4 Δεκεμβρίου.

2. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να είναι στην διάθεση των ασθενέστερων δημοτών που θα τους κοπεί το ρεύμα για να κάνει επανασυνδέσεις σε ρολόγια.

Την εισήγηση του κου Ρούσσου ψήφισε τελικά και η πλειοψηφία - δηλαδή η ενιαία παράταξη ΝΔ -  ΜΠΑΤΣΟΚ  παρά τις ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ αρκετών Κουρασικών δημοτικών συμβούλων, που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, (διότι οι άλλοι,Ανδρεόπουλος κλπ γαλαζοαίματοι έχουν καταπιεί την γλώσσα τους και προτιμούν να ασκούν τρομοκρατία στους δρόμους παρά να τοποθετούνται πολιτικά).

Υπέρ του ψηφίσματος - βέβαια- ψήφισε  και ο Λάζαρος Παναγιώτου από την παράταξη του Ν. Πανταζή.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ  ΔΗΛΑΔΗ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΗΦΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕ - ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ - ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΕΡΕΤΖΕ Η ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ.

Η Λούλα Καρατζά είχε ήδη αποχωρήσει, με το σκεπτικό ότι " δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε μαζί με τους κυβερνητικούς  ψηφίσματα.  Ποιος φταίει δηλαδή; Ποιος στηρίζει την κυβέρνηση;
Αυτά θα χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να βάλουν μάσκες στις πραγματικές προθέσεις τους η διοίκηση και να εξαπατά τους πολίτες".

ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ "ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ (!!!)  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ".

Πιο έντιμος και συνεπής με τις απόψεις του (άσχετα αν διαφωνούμε με την ανάλυσή του)  στάθηκε ο Κώστας Παττακός που  είχε το θάρρος να ψηφίσει ΛΕΥΚΟ, λέγοντας ότι "είναι εναντίον των λογικών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".

Στην συζήτηση παρενέβη η εκπρόσωπος των Συμβασιούχων Υπαλλήλων του Δήμου όπου είπε απλά ότι: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ, άλλα λέτε και άλλα κάνετε, όπως και στην περίπτωσή μας, όπου οι δικηγόροι του δήμου αντί να μας στηρίξουν, όπως εδώ ψηφίσατε, μας στέλνουν στην ανεργία",  δικαιώνοντας ουσιαστικά - πριν αλέκτωρ φωνήσαι - την "αντιδημοφιλή στους παρευρισκομένους" άποψη της Λούλας Καρατζά περί ψηφισμάτων "φερετζέ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου