Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ράιχενμπαχ, ο εκπρόσωπος ΚΑΙ 'Ellinon' επιχειρηματιών!

Χ. Ράιχενμπαχ: Υψηλό το κόστος εργασίας στις χώρες του Νότου

Στο υψηλό μοναδιαίο κόστος εργασίας και στις αντιπαραθέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων απέδωσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ε.Ε. Χορστ Ράιχενμπαχ το γεγονός ότι οι χώρες της ευρωπαϊκού νότου είναι πιο ευάλωτες απέναντι στην κρίση
"Η" 15/12



Στο υψηλό μοναδιαίο κόστος εργασίας και στις αντιπαραθέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων απέδωσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ε.Ε. Χορστ Ράιχενμπαχ το γεγονός ότι οι χώρες της ευρωπαϊκού νότου είναι πιο ευάλωτες απέναντι στην κρίση, μιλώντας κατά τη συνάντηση που είχε προχθές το βράδυ με Ελληνες επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Βερνίκος.

Ο κ. Ράιχενμπαχ παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη για την εμφάνιση μίας ασύμμετρης κρίσης και τόνισε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να κεφαλαιοποιήσει τη συρρίκνωση του κόστους εργασίας, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά της.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δέχθηκε τις προτροπές του συνόλου των παρευρισκομένων για τη δημιουργία ενός απλού, σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος και σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τελευταία σχεδόν παραβλέπουν τη φοροδιαφυγή, η οποία συνεχίζει να υφίσταται σχεδόν στο σύνολό της.
Οι επιχερηματίες ζήτησαν πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν το ΑΕΠ και υπογράμμισαν ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει εξαναγκαστεί σε δραστική μείωση των υπαλλήλων του κατά περίπου 500.000 εργαζόμενους.


 
Βρήκαμε πάλι ποιος φταίει! Οι μισθοί! Οι μισθοί του Νότου!!!
Και οι "ellines" επιχειρηματίες-μεγαλοεργοδότες χάρηκαν και ζήτησαν "πρωτοβουλίες" από τον ...Γερμανό !!!
Να και ποιοι άλλοι θέλουν τον Γερμανό και στηρίζουν την υποθήκευση της ανεξαρτησίας! Για να μειωθούν κάθετα οι μισθοί, να πουλάνε-εξάγουν φθηνότερα και να εισπράττουν περισσότερα.
Πρότυπο: Φθηνή χώρα, φτωχός λαός, με πλούσιες εξαγωγές (και επιχειρηματίες)

Υψηλό κόστος εργασίας, σε σχέση με το Μπαγκλαντές;

Όσο για τις ...'αντιπαραθέσεις' εργοδοτών και εργαζομένων, το μήνυμα είναι απλό:
Arbeit macht Frei ! (Ποιος κάνει απεργία στο Μπαγκλαντές !;)

Όλοι Ελληνες είμαστε (στην καταγωγή μόνο)
...και αυτοί την πα(ρ)τίδα θέλουν να σώσουν...

μια θέση μόνο στο -Ρ- αλλάζει, λεπτομέρειε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου