Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος από την αυστριακή υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ

Σε παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδος προχώρησε ο αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν θα πρέπει να εκλέξουν μία νέα κυβέρνηση η οποία δεν θα γνωρίζει την κατάσταση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αυστριακή υπουργός, «Εκείνο που με εκπλήσσει ιδιαίτερα, είναι το ότι δεν θα παραμείνει στην εξουσία η τωρινή κυβέρνηση, αλλά θα έλθουν και πάλι νέα πρόσωπα, μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών και θα πρέπει και πάλι να ξεκινήσουμε από τον Αδάμ και την Εύα και να εξηγούμε πώς πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία».

Επιπλέον η Μαρία Φέκτερ επεσήμανε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι δυνατή μόνον εφόσον αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για αυτό οι Έλληνες θα πρέπει να αναλογιστούν τις συνέπειες.

Σύμφωνα με την αυστριακή υπουργό Οικονομικών, σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για μια νέα ένταξή της στην ΕΕ και πως θα υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να διεξαχτούν και πάλι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για να διαπιστωθεί αν μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει εκ νέου μέλος της ΕΕ ! «Ως εκ τούτου, οι Έλληνες, θα πρέπει να έχουν επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης» κατέληξε.

Στις επισημάνσεις αυτές της αυστριακής υπουργού ήρθε να απαντήσει ο … Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ο οποίος πήρε ξεκάθαρα θέσεις κατά της τοποθέτησης της Φέκτερ λέγοντας ότι, «Θέμα συζήτησης είναι μόνον, το πώς Αυστρία και Ελλάδα θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Αντρέας Σίντερ πήρε θέση κατά των δηλώσεων της Φέκτερ επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό οι πολιτικοί να αποφεύγουν τα περιττά σχόλια και να υπάρχει γενικά αυτοσυγκράτηση. Τέλος ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών της χώρας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, επισήμανε ότι μόνον η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει αποχώρησή της από την Ευρωζώνη.

Συγχρόνως, ο Σπίντελεγκερ απηύθυνε έκκληση προς τα ελληνικά κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης και να μην οδηγήσουν τη χώρα σε νέες εκλογές, ενώ υπενθύμισε πως οι όροι για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας είναι γνωστοί και πρέπει να τηρηθούν.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου