Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το Σχόλιο της «πρΟΤΑσης»

Χαλάνδρι 14-5-2012
Το Σχόλιο της «πρΟΤΑσης»
Οι μεγάλοι χαμένοι των πρόσφατων εκλογών, δηλαδή το πασοκ, η νδ και το «τέκνο» τους ο δικομματισμός, εξαιτίας της παντελούς αδυναμίας σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης, προσπαθούν - για άλλη μια φορά – να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με τις ίδια ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ περί κινδύνου χρεοκοπίας, αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων κ.λπ., ΑΝ ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Το ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ μήνυμα των εκλογών δεν τους άγγιξε καθόλου…Σα να μην πέρασε μια μέρα…
Το «ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που βροντοφώναξαν οι Έλληνες πολίτες την 6η Μαΐου, πνίγεται από την έκρηξη πολιτικής αλαζονείας, θράσους, ψευδολογίας και κροκοδείλιων δακρύων, ενώ, πλανάται στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ αέρα που ΑΚΟΜΗ αναπνέουμε, μια ΑΠΟΠΕΙΡΑ σχηματισμού ΔΗΘΕΝ αντι- μνημονιακής κυβέρνησης (με…συμμετοχή ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ «συνιστωσών» που κατανικήθηκαν και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ στις εκλογές…), γεγονός που, αν συμβεί, θα συνιστά απόπειρα ωμής διαστρέβλωσης και παραχάραξης της λαϊκής ετυμηγορίας και, άρα, πραξικόπημα.
Το μήνυμα τόσο προς το ελληνικό κατεστημένο και προς την ΕΕ είναι ότι ο ελληνικός λαός, αδυνατεί και αρνείται να ζήσει, υπό καθεστώς υποτέλειας, οικονομικού στραγγαλισμού και εξευτελισμού. Τα χρέη της χώρας θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο συνεχίζουμε να παίρνουμε δάνεια με υπερβολικά και παράνομα επιτόκια. Και, φυσικά, από αυτά τα δάνεια ΔΕΝ πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, αλλά παλαιά τοκογλυφικά χρεωλύσια.
Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από την εσωτερική φορολογία!
ΔΗΛΑΔΗ, ξεπουλάνε δημόσια περιουσία και συνάπτουν νέα δάνεια για να ξεπληρώνουν τα προηγούμενα δάνεια.
ΔΗΛΑΔΗ, αυτά τα δάνεια, που φέρνουν νέα δάνεια και εκείνα φέρνουν ακόμα βαρύτερα δάνεια κ.ο.κ.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, τα επιστρέφουν στους δανειστές, προσαυξημένα με νέα τοκογλυφικά. Τα δάνεια δεν πάνε για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του λαού. ΑΝΤΙΘΕΤΑ: Οι μισθοί και οι συντάξεις του λαού αφανίζονται για να πληρώνονται τα δάνεια!
Για του λόγου το αληθές, διαβάστε :
1.
Η «μερίδα του λέοντος» από τις κρατικές δαπάνες πηγαίνει για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και προνοιακά επιδόματα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρ’ όλες τις περικοπές, το συνολικό κονδύλι για συντάξεις θα ξεπεράσει τα 31 δισ. ευρώ, ενώ για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών, αστυνομικών και τους εργαζομένους στους ΟΤΑ προβλέπεται κονδύλι 17,9 δισ. ευρώ. Λόγω της κρίσης και της αυξημένης ανεργίας η δαπάνη που έχει ξεφύγει είναι τα προνοιακά επιδόματα που θα ανέλθουν σε 14,1 δισ. ευρώ. Για τη λειτουργία του κράτους οι δαπάνες ανέρχονται σε 10,9 δισ. ευρώ, ενώ το κονδύλι για τις δημόσιες επενδύσεις διαμορφώνεται σε 7,9 δισ. ευρώ. Επίσης, το κράτος έχει λοιπές δαπάνες 2,9 δισ. ευρώ και αποδίδει κάθε χρόνο στην ΕΕ 2,4 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο προέρχεται κυρίως από τις εισπράξεις ΦΠΑ. Τέλος, για τόκους το κονδύλι ανέρχεται σε περίπου 13 δισ. ευρώ. Από την άλλη, το Δημόσιο προβλέπει να εισπράξει από φόρους 52,2 δισ. ευρώ, από κοινοτικά κονδύλια 4,7 δισ. ευρώ, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τις προβλέψεις, 20 δισ. ευρώ και οι ΟΤΑ περίπου 8 δισ. ευρώ.
(Εφημερίδα «Τα Νέα», 10-5-2012)
2. (σε άλλο σημείο, στο ίδιο δημοσίευμα…)
Οι δαπάνες για τους τόκους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους θα ανέλθουν σε 12,8 δισ. ευρώ, οπότε προκύπτει ένα έλλειμμα της τάξεως των 15,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή αν, στην χειρότερη περίπτωση, σταματούσαμε να πληρώνουμε τους τόκους (βασικά τους πληρώνει η τρόϊκα και σε εμάς χρεώνει τα λεφτά που μας δανείζει δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα και για έναν επιπλέον λόγο: Δεν έχει συμπεριληφθεί ο άδηλος πόρος που ακούει στο όνομα "Ναυτιλία". Και δεν ξέρουμε αν έχει συμπεριληφθεί και ο τουρισμός.
3.
…όπως προβλέπεται (για το 2013) στο Μνημόνιο η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων να είναι ικανά να καλύψουν όλες τις δαπάνες πλην των τόκων εξυπηρέτησης του χρέους.
Αυτό σημαίνει ότι τα δανεικά που θα στέλνει η τρόικα με βάση το δεύτερο Μνημόνιο θα καλύπτουν μόνο τις ανάγκες για εξυπηρέτηση του χρέους, δηλαδή την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν και των ετήσιων τόκων και δεν θα πηγαίνουν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Τα παραπάνω, δηλαδή τα πρωτογενή πλεονάσματα, θα ισχύσουν εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του Μνημονίου.
(Εφημερίδα «Τα Νέα», 10-5-2012 Ρεπορτάζ του Ντίνου Σιωμόπουλου)
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι,
Κατόπιν των παραπάνω, είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι, η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα επιβίωσης με το χρήμα που κινεί για εσωτερική κατανάλωση. Οι τόκοι και οι δόσεις των δανείων, απλώς, θα εξυπηρετούνται μερικώς. Και για τον λόγο αυτό παίρνουμε τα νέα δάνεια. Για να πληρωθούν οι δόσεις και οι τόκοι τους, συνολικά. Αν δεν δώσουν λεφτά δεν θα πληρωθούν οι δικές τους τράπεζες για δάνεια που έδιναν στη χώρα ενώ ήξεραν ότι η χώρα καταρρέει!!!
Και η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ του Ελληνικού λαού από τους τρομολάγνους και τους εκβιαστές του Μνημονίου καλά κρατεί.
Το ερώτημα που ΕΠΑΝΑτίθεται να απαντηθεί από τους Έλληνες- με την πρώτη ευκαιρία - είναι ένα : ΕΜΕΙΣ ή «ΑΥΤΟΙ»;
πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου