Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΛΑΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ:ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Το παρακάτω δελτίο δεν μας το έστειλαν, διότι αν το είχαν κάνει θα τηρούσαμε την δεοντολογία και θα το δημοσιεύαμε ασχολίαστο.
Αφού όμως το πήραμε μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε μόνο ένα σχόλιο:

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ "ΤΟΥΚΑ ΠΡΟ"! 

ΣΑΣ ΤΗΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ, 

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ - ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
"ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΜΠΑΛΑ; ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΓΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ;
 ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ"



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                                                                                       Χαλάνδρι, 20 Μαΐου 2013
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ : 10002
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Δ/νση: Αγίου Γεωργίου 30 & Αριστείδου, Χαλάνδρι
Τηλ: 213 2023917 - 919
Φαξ: 213 2023925
ΠΡΟΣ: Γενικό Γραμματέα
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
κ. Δημ. Καλογερόπουλο

Θέμα: Μετεγκατάσταση Ρομά από τον υπό κατεδάφιση καταυλισμό του Νομισματοκοπείου επί των οδών Σαρανταπόρου και Ίριδος, Κάτω Χαλάνδρι, στην εγγύς ευρισκόμενη δημόσια έκταση επί των οδών Σαρανταπόρου και Λευκωσίας, Απόφαση Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Αριθμ. Πρωτ. Φ.73521/9339/16-4-2013.

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Σε σχέση με την εν θέματι Απόφασή σας, η οποία έχει κυριολεκτικώς αναστατώσει τους Δημότες του Χαλανδρίου, οι οποίοι νοιώθουν, στο σύνολό τους, ότι αδικούνται από αυτήν, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε, και πάλιν, τα ακόλουθα:

1. Η Απόφασή σας βρίσκει τον Δήμο μας παντελώς αντίθετο, πράγμα που εκφράσαμε ήδη με την υπ’ αριθμ. 130/24.4.2013 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, τη οποία σας κοινοποιήσαμε. Με την απόφασή μας αυτή απορρίψαμε την Απόφασή σας, διότι α) η περιοχή προορίζεται για χώρο ανέγερσης του Υπ. Οικονομικών, και β) στο υπό αναθεώρηση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση, προτείνεται ως κοινόχρηστο, πράσινο και χώρος αθλοπαιδιών, δεδομένου του αρνητικού ισοζυγίου σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους στη πόλη.

Επιθυμούμε να τονίσουμε ιδιαιτέρως ότι η δημιουργία χώρου πρασίνου και αθλοπαιδιών αποτελεί την μοναδική λύση για τους 120.000 κατοίκους του Χαλανδρίου και τη νεολαία αυτού, οι οποίοι ζουν σε μια πυκνοδομημένη πόλη με αρνητικό ισοζύγιο σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, ενώ για τις λίγες οικογένειες Ρομά, οι οποίες ζουν στον παράνομο καταυλισμό περιοχής Νομισματοκοπείου επί των οδών Σαρανταπόρου και Ίριδος, Κάτω Χαλάνδρι, μπορούν να βρεθούν πολλές εναλλακτικές λύσεις στην Αττική ή στους γειτονικούς νομούς ή γενικότερα στην ελληνική επικράτεια. Είναι λοιπόν προφανές ότι η στάθμιση, την οποία κάνατε, δεν έλαβε υπ’ όψη της το κεντρικότατης σημασίας δεδομένο αυτό.

2. Ο Δήμος δεν επιθυμεί αντιδικία με οποιαδήποτε Αρχή, αλλά συνεργασία προς το καλό όλων των πολιτών. Η απόφασή σας όμως αυτή είναι, και για διάφορους άλλους λόγους, μη νόμιμη. Κατόπιν αυτού ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να δηλώσει ρητώς ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να την προσβάλει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

3. Ανεξαρτήτως όμως όλων των ανωτέρω, ο Δήμος, επειδή σέβεται και το δικαίωμα των Ρομά της περιοχής μας για καλλίτερες συνθήκες ζωής, τηρουμένης πάντοτε της νομιμότητας, σας προτείνει σήμερα να αναλάβετε πρωτοβουλία, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να φιλοξενηθούν, προσωρινά μεν σε πρώην στρατώνες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, μη φυλασσόμενους, οι οποίοι, ως γνωστόν, διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση κλπ), οριστικά δε να λάβουν δάνεια, με ευνοϊκούς όρους, για αγορά κατοικίας σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής Επικράτειας επιθυμούν, ώστε να λυθεί και το πρόβλημα της γκετοποίησης αυτών.

Εννοείται ότι με την λύση αυτή ή οποιαδήποτε άλλη ισοδύναμη θα έχετε την δυνατότητα να προχωρήσετε στην κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού Σαρανταπόρου και Ίριδος, όπως οφείλετε, σεβόμενος την σχετική εισαγγελική παραγγελία και τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων που σας υποχρεώνουν προς τούτο. Προσωρινώς εσείς, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 25984/21662 από 13.5.2013 απόφασή σας έχετε αναστείλει την αρχική από 26.2.2013 απόφασή σας περί κατεδαφίσεως (υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ.244/3823/12).

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να εξετάσετε και πάλιν όλα τα δεδομένα και να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ την εν θέματι απόφασή σας, όπως έχετε δικαίωμα (και υποχρέωση) εκ του νόμου, αναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως πρωτοβουλία προς την προταθείσα από εμάς κατεύθυνση, ή προς οποιαδήποτε άλλη ισοδύναμη, η οποία δεν θα αδικεί τους κατοίκους του Χαλανδρίου. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Δήμος Χαλανδρίου θα συμπράξει σε ό,τι είναι νόμιμο και χρήσιμο τόσο για τους κατοίκους του Δήμου στο σύνολό τους όσο και ειδικώς για τους Ρομά της περιοχής μας.


Μετά τιμής,
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου
Γεώργιος Σ. Κουράσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου