Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 20-5-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 20/5/2013 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Η διαρκής και «νομοθετημένη» από τους «σωτήρες του ελληνικού έθνους» λεηλασία των Ελλήνων και η νέα τάξη πραγμάτων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από τις ΔΥΟ (2) Τρόϊκες, έχουν καταστήσει τους πολίτες ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ στις ορέξεις κλεφτών, απατεώνων, λωποδυτών και επικυρίαρχων, γνωστών και αγνώστων. Συγχρόνως δε – και αυτό είναι το τραγικότερο – η προσπάθεια των πολιτών για την καθημερινή τους επιβίωση έχει εκμηδενίσει την κοινωνική τους αντοχή, ανοχή και υπομονή. 
Αναπάντητα, απλά ερωτήματα όπως : 
Πόσα χρωστάμε τελικά και σε ποιους;
Πόσο είναι το εξωτερικό χρέος;
Πόσο είναι το εσωτερικό χρέος; 
Παραμένουν ΣΚΟΠΙΜΑ, ΜΕ ΔΟΛΟ και ΣΧΕΔΙΟ αναπάντητα, επιβεβαιώνοντας τους ΜΗ έχοντες παρωπίδες και συμφέροντα ότι, η πολιτική ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ των…επαγγελματιών του είδους δεν αποτελεί – πλέον – ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να διαχειριστεί και να διαπραγματευτεί με την (παρα)πειθώ και τα διάφορα τεχνάσματα παραπλάνησης και παραπληροφόρησης. 
Γιατί – ΑΡΑΓΕ - το υπουργείο Οικονομικών κι ο υπουργός κ. Στουρνάρας, δεν ενημερώνουν κάθε μήνα, εμάς, τους ιθαγενείς, που πληρώνουμε την καταλήστευση του Δημόσιου χρήματος που έγινε από τους πολιτικούς, πως διαμορφώνεται το χρέος της χώρας μας; 

Όσο ο «πατριωτισμός των Ελλήνων», επηρεάζεται από το σκεπτικό, «ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ», οι ολίγοι της ολιγαρχίας, όλο και περισσότερο θα αποθρασύνονται, θα συντηρούν το πολιτικάντικο παιχνιδάκι με το Σύνταγμα, τους θεσμούς της Δημοκρατίας και θα βγάζουν συνεχώς λαμόγια, επίορκους, μνημόνια εξαθλίωσης και φοβισμένα, υπάκουα στρατιωτάκια, τα οποία θα πληρώνουν το θεσμοθετημένο πλιάτσικο, όπως αυτό το τελευταίο των 300 εκατομμυρίων ευρώ από δάνεια των κομμάτων. Και όσο η απογύμνωση του λαού από πολιτικά δικαιώματα και η κλοπή της ψήφου του με εκλογικά μαγειρέματα και εκφοβισμούς θα συνεχίζεται, εμείς οι αφελείς θα πληρώνουμε το δικό τους φαγοπότι δεκαετιών και θα βυθιζόμαστε μέρα τη μέρα περισσότερο στην εξαθλίωση. 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται αμείωτος και ο πόλεμος κατά των δημοσίων υπαλλήλων, με «διαβουλεύσεις», συρραφές νόμων και διατάξεων και ασαφείς διατυπώσεις άρθρων και εγκυκλίων. 
Η “FAST TRACK” διάλυση του δημοσίου έχει μπει στο δρόμο της, με απώτερο σκοπό το ΔΗΘΕΝ «εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης». Με «αξιολογήσεις», «εργασιακή εφεδρεία», «υποχρεωτικές μετατάξεις» και άλλες…δημοκρατικές διαδικασίες ψυχο-φοβικού πολέμου κατά του «ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» δημοσίου υπαλλήλου. Πριν από 2 ημέρες μάλιστα, μπήκε στη ζωή μας και το νέο «φρούτο» της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, «η θέσπιση ετήσιου ανώτατου ορίου απασχολουμένων στο δημόσιο» (http://www.aftodioikisi.gr/, 18-5-2013) (!!!) που με απλά λόγια, πρόκειται ουσιαστικά για ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, αφού, έχουν ήδη προγραμματιστεί χιλιάδες – κομματικές, πελατειακές - προσλήψεις υπαλλήλων ορισμένου χρόνου! Τόσο απλά… 
Η σκληρή πραγματικότητα ενός ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ κράτους σε συνέχειες ψευδαισθήσεων, ουτοπιών και θεατρικών ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ παραστάσεων, που περιλαμβάνουν «αντιρρησίες», «κόκκινες γραμμές», «απειλές», «ενστάσεις» και κροκοδείλια δάκρυα για τη μεσαία τάξη (και όχι μόνο) που εξαϋλώνεται. 
Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εργασία μετατράπηκε σε αντικείμενο ψηφοφορίας μέσω διαδικτύου και η υποχρέωση του κράτους σε αυτό το (πρώην) δικαίωμα, κατάντησε «χορηγία» ή «ευγενική προσφορά» εκμεταλλευτών των εργαζομένων, πρώην και νυν. 

Αλήθεια, θα εφαρμοστεί, π.χ., στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ της κρίσης στα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης, το «ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ» που ψήφισαν και ισχύει για τους Δημοσίους Υπαλλήλους; 

Αυτός, κύριοι, είναι ο ΤΡΟΠΟΣ και μαζί η ΔΙΕΞΟΔΟΣ από την εξαθλίωση, την ανέχεια και τον εξευτελισμό όλων μας. 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου