Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο κείμενο του Άγγελου Νταβία με τίτλο «Στον Αλέκο Βαρβέρη …»

Με προσωπική ευθύνη σου απαντώ όπως εγώ καταλαβαίνω αυτά που λες και όπως εγώ διαβάζω αυτά που γράφεις
(Αν το υβρεολόγιο δεν ήταν για το Σίμο δεν πειράζει χρέωσε την απάντηση γι’ αυτόν που ήταν και που μόνο εσύ γνωρίζεις).

Στα επίμαχα τώρα κατά την αντίληψή μου.

Η πολιτική που συρρικνώνει το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας (αλλά και της ευρωπαϊκής) στο δίπολο «μνημόνιο – αντι-μνημόνιο» είναι για μένα παραπλανητική και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ συσκοτίζει την ουσία του προβλήματος που είναι (κάποιες δεκαετίες τώρα) η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και όχι των επιμέρους «συσχετισμών» με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή του από «καθαρότερους» ή «αριστερότερους» κ.λπ.

Η πλατφόρμα αυτή, βολική για τις συστημικές πολιτικές δυνάμεις, στοχεύει στο να αποτρέψει την κοινωνία από το να δει την ουσία δηλαδή την ανάγκη για βαθιές ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Αλλαγές ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Το ερώτημα, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι με πιο μνημόνιο (δηλαδή πια ΜΕΤΡΑ θα πάρουμε ως κοινωνία) θα πορευθούμε και όχι η δημαγωγία ότι μπορούμε ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ να ξανακονομήσουμε.

Σχετικά με την αναφορά μου στην προσωπική σου στρατηγική, κυρίως στα τοπικά πράγματα, την επικουρεί ο τρόπος που αντιδράς σε άλλες προσωπικές ή μη στρατηγικές στο Δήμο. Η αντίδρασή σου είναι σαν να σου «τρώνε το χωράφι». Ωστόσο γνωρίζεις την πολυπλοκότητα και των τοπικών προβλημάτων τα οποία δεν απορρέουν ΜΟΝΟ από συνομωσίες.

Στη δική σου εξήγηση γιατί σε πολεμάνε τόσο (επειδή, όπως λες, είσαι κάργα αντι-μνημονιακός) άκου και τη δική μου εξήγηση γιατί αντιδράς με το παραπάνω τρόπο. Η κατεύθυνση που έχεις επιλέξει (μαζί με πολλούς άλλους κυρίως από το ΠΑΣΟΚ) είναι να μπείτε στο «κόλπο» του Πασοκίζοντος Σύριζα μιας και οι «παλαιο-αριστεροί» δεν μ’ έβαλαν στο κόλπο της «Αντίστασης με τους Πολίτες». Κατανοείτε τη φάση που ζούμε σαν μια από τα ίδια. Ένα νέος κύκλος κεντροαριστεράς στον οποίο ώσπου να μας πάρουνε χαμπάρι θα έχουμε … αποδημήσει.

Σε ότι αφορά τις απόψεις σου στα τοπικά ζητήματα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και σωστά πράγματα έχεις επισημάνει και γνώσεις έχεις περί αυτά. Αλλά δική σου ευθύνη είναι ότι τα εκχωρείς σε έναν ασφυκτικά παραγοντίστικο λογαριασμό. Όταν μάλιστα την «κερκίδα» την εθίζεις σε ασχήμιες και σε απολυτότητες δικαίως θα τη λουστείς.

Για το Δήμο στο ίδιο μοτίβο με καλείς να απαντήσω αν είμαι Κουρασικός ή αντι-κουρασικός (εύχομαι να μη γίνω Κουραστικός). Θα μου επιτρέψεις να μην είμαι υποχρεωμένος να διαλέξω (ως οπαδός) ότι μου σερβίρεται κάθε φορά. Εκτός του ότι εκεί που τοποθετώ την ουσία οι διαφορές είναι πολύ μικρές: Η σημερινή πολιτική γεωγραφία στην οποία αναφέρεσαι (και όλος ο πολιτικός κόσμος) όπως περιγράφεται από το στερεότυπο Δεξιά-Κέντρο –Αριστερά δεν απαντά σε τίποτα. Κυρίως προσπαθεί να αποκρύψει την έλλειψη Απαντήσεων απ’ όλο το φάσμα. Δεν με απασχολεί καμία ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ μετακίνηση από τη Δεξιά στην Αριστερά και το αντίστροφο. Προσδιορίζομαι (εδώ και μια δεκαετία) από μια κάθετη κίνηση υπέρβασης του ΟΛΟΥ σκηνικού και απ’ αυτή μου την προσπάθεια αποκτώ Άλλα κριτήρια για «εχθρούς και φίλους» και προσδιορίζω την πολιτική μου παρέμβαση.

Για τα παλιά: σαφώς και συμμετείχα στη δημιουργία της δημοτικής παράταξης «ΤΟΡΑ» όπως επίσης παραμένει ανοιχτή η άποψή μου στην επιχειρηματικότητα (δημόσια και ιδιωτική) σε αντίθεση με τα (μη μαρξιστικά) θέσφατα της αριστεράς, που λίγο ως πολύ θεωρεί καλό επιχειρηματία το … νεκρό επιχειρηματία. Αυτό το έδειξα και με την θετική μου τοποθέτηση στις συνεταιριστικές προσπάθειες των μελών της «Αντίστασης». Παραδόξως εσύ τους κράζεις.

Κλείνοντας. Αν νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε χαϊβάνια συνέχισε να υποστηρίζεις ότι το τέλος του κόσμου το φέρνει ο κάθε Κουράσης για τα τοπικά και ο κάθε Σαμαράς για τα κεντρικά. Συνέχιζε να υποστηρίζεις την ευκαιριακή λογική του «ήρθε η σειρά μας», την καταφερτζίδικη λογική ότι «κάτι θα κερδίσεις και συ» από ένα νέο κύκλο κεντροαριστεράς που θα τον διαδεχθεί ένας άλλος κύκλος κενροδεξιάς και έτσι θα περνάει η ζωή. Συνέχιζε να υποστηρίζεις (και να προτείνεις) τον κακό σου εαυτό με την ελπίδα να συναντήσεις τον κακό μας τον καιρό για να πλειοψηφήσεις. Με μια προϋπόθεση όμως να σιγουρευτείς ότι μιλάς σε χαϊβάνια.

Σχετικά με κάτι κωδικοποιημένα που λες δεν τα καταλαβαίνω και επιφυλάσσομαι να απαντήσω αν τα αποκωδικοποιήσω.

Έρχονται και οι Δημοτικές Εκλογές και θα τα ξαναπούμε.


8/10/2013
Αλέκος Βαρβέρης

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΤΑΒΙΑ: http://stinplatia.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου