Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Κατσέλη

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Κατσέλη

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ευρύτατη συμπαράταξη δυνάμεων ενόψει των προσεχών εκλογών εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, με ανώτερες πηγές της Κουμουνδούρου να επιβεβαιώνουν τη Λούκα Κατσέλη που προανήγγειλε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έως το τέλος του χρόνου.

Η Λούκα Κατσέλη, σε επικοινωνία του Real.gr μαζί της, επιβεβαιώνει τη σύμπτυξη μετώπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων στελεχών που προέρχονται από τον χώρο της αριστεράς ή της κεντροαριστεράς. Μεταξύ αυτών ένα μεγάλο μέρος των Οικολόγων, η Κίνηση Νεφελούδη - Μπαγιώργου, η Κοινωνία πρώτα των Βουδούρη - Μουτσινά - Παραστατίδη, Ανεξάρτητες Προσωπικότητες κ.λπ.

Η ιστοσελίδα iskra που πρόσκειται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στην Αριστερή Πλατφόρμα της Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα στις αποκαλύψεις της Λούκας Κατσέλη, καθώς δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση τη συνεργασία με την πρώην υπουργό και πασοκογενή στελέχη, εμμένοντας στην στρατηγική της για κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ωστόσο στο παρασκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά τη συνεργασία.

Παραθέτουμε το ρεπορτάζ-αντίδραση της iskra (που υπογράφει ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης), η οποία αναδημοσιεύει και το ρεπορτάζ της Αυγής με τις δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη:

«Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!

ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ!

Η Ιskra παραθέτει, προς το παρόν χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ, στη βάση του οποίου, η Λούκα Κατσέλη προαναγγέλλει τη συνεργασία της "Κοινωνικής Συμφωνίας" με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η Λούκα Κατσέλη, υπουργός Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας (7/10/09 - 7/10/10) και στη συνέχεια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (7/10/10 - 17/6/11) της κυβέρνησης ΓΑΠ, δεν προεξοφλεί, όμως, μόνο τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ της "Κοινωνικής Συμφωνίας" αλλά περίπου και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει, ενός κομματιού των Οικολόγων "αν όχι όλων", της Αριστερής Προοπτικής (στελέχη που έφυγαν από τη ΔΗΜΑΡ) και της "Κοινωνίας Πρώτα" (Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς κλπ).

Μέχρι αυτή τη στιγμή, που γράφτηκε αυτό το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ επί των λεγομένων της Λούκας Κατσέλη.

Παραθέτουμε στη συνέχεια, χωρίς σχόλια, το σχετικό ρεπορτάζ της Αυγής της Τρίτης (8/10/13).

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ "ΒΛΕΠΕΙ" Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

Την εκτίμηση ότι το αργότερο έως το τέλος του χρόνου θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση πολιτικών θέσεων εξέφρασε χθες η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λ. Κατσέλη.

Ειδικότερα σε συνέντευξή της (Readyo.gr), η Λ. Κατσέλη είπε ότι «αγωνιζόμαστε για να γίνει μια ευρύτερη συμπαράταξη δυνάμεων στον προοδευτικό χώρο, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας», προκειμένου «να ανατραπεί αυτή η πολιτική και να δώσουμε στον κόσμο την ελπίδα ότι υπάρχει εναλλακτική...».

Η ίδια εκτίμησε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και ότι «θα υπάρχουν ανακοινώσεις τον επόμενο καιρό και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει με πρωτοβουλία και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλω να ελπίζω, ότι μέσα στον επόμενο μήνα, στους επόμενους δυο μήνες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ευοδωθούν –οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι- και θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια ευρύτερη συνεργασία, αλλά να το τονίσω, στη βάση της πολιτικής. Στη βάση των πολιτικών θέσεων...».

Η Λ. Κατσέλη είπε ότι η σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει από το 2012 αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κοινωνική Συμφωνία, ένα κομμάτι των Οικολόγων «αν όχι όλους», την Αριστερή Προοπτική, στελέχη που έφυγαν από τη ΔΗΜΑΡ, την Κοινωνία Πρώτα των Οδ. Βουδούρη, Π. Μουτσινά και Θ. Παραστατίδη, ανεξάρτητες προσωπικότητες κι άλλους. «Τώρα, οργανωτικά πως θα γίνει είναι κάτι που θα δούμε», πρόσθεσε».

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *