Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ώρα για...ημιαργία.

Η 25η Μαρτίου μας έφτασε, 
εμπρός βήμα ταχύ, 
να την προϋπαντήσουμε, 
με...ημιαργία την Παρασκευή!!!

Ναι, ναι, τα σχολεία θα κάνουν, λέει, γιορτή το πρωΐ της Παρασκευής 22/3, και στη συνέχεια, δηλαδή γύρω στις 10 - 10.30 τα παιδιά θα φύγουν..."Συνελόντι ειπείν"... Δεν έχει μάθημα την Παρασκευή!

Συμβαίνει και με άλλους δημοσίους υπαλλήλους αυτό; ΟΧΙ βέβαια. Μήπως θα πρέπει να γίνεται ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; Γιατί; μα γιατί απλούστατα ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Μιλάμε για παιδιά του Δημοτικού. Θα πρέπει, δηλαδή, να πάρουμε άδεια από τις δουλειές μας, να πάμε στη γιορτή και στη συνέχεια να τα πάρουμε σπίτι. Ή, να πάρουμε ολιγόωρη άδεια από την εργασία μας (πως λέγαμε ΤΟΤΕ στο στρατό...3ωρη...) - ΑΝ αυτό είναι εφικτό - και μετά το τέλος της γιορτής να επιστρέψουμε ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Αααα, δεν γίνεται. Πρέπει να φτιάξω ημερολόγιο με τις αργίες - διακοπές των δασκάλων - καθηγητών. 
Επίσης, αιτούμαι ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, δηλαδή : 3 μήνες διακοπές ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ το καλοκαίρι, 15 ημέρες διακοπές ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ τα Χριστούγεννα, 15 ημέρες ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ το Πάσχα, μερικά σεμινάρια, μερικά συνέδρια, μερικές εκλογοαπολογιστικές συναντήσεις (πρωϊνές και ολοήμερες, ε?) και...τότε θα έλθω στα ίσα μου...
Έλεος παιδιά.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου