Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΤΣΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ: ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

Η καθημερινή αποκάλυψη - ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (φωτογραφίες, video, ηχητικά) - του ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ τρόπου με τον οποίο διοικείται ο δήμος Χαλανδρίου από μια διαπαραταξιακή παρέα στελεχών που έχουν ΔΙΑΠΛΕΚΕΙ σε επίπεδο γενεάς και λειτουργούν οι μεν (όσοι είναι "αντιπολίτευση¨") ως αμορτισέρ των δε - που αναλαμβάνουν τον πρώτο ρόλο ("διοίκηση"), και που θέλουν να παραδώσουν την εξουσία ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ στα βλαστάρια τους, είναι λογικό να έχει ενοχλήσει.

Όταν παλαιότερα - το 2002 - επιχειρήσαμε να βάλουμε φραγμό στην διαιώνιση αυτής της στρεβλής κατάστασης -  να έχει σφραγιστεί δηλαδή ουσιαστικά ο δήμος και η συμμετοχή στα κοινά της πόλης από την διαπαραταξιακή παρέα, που το πρωί έκανε πως αντιπαρατίθετο για τα δημοτικά θέματα, έκανε πώς τσακωνόταν και έκανε μηνύσεις ο ένας στον άλλο ενώ το βράδυ ξεσκιζόταν στην μπιρίμπα και την ποκίτσα στο σπίτι ενός από όλους κάθε φορά -  ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ της καθημερινής επικοινωνίας με τους συνδημότες μας μέσα από αυτό το ρημάδι το διαδίκτυο.

Με μια εφημεριδούλα σε χαρτί - ΤΟ ΕΠΙ ΠΟΛΕΩΣ - που βγάζαμε κάθε ένα, δυο μήνες, σε οκτώ σελίδες Α3 - τι να πρωτοαναδείξεις και πώς να αντιπαρατεθείς σε ένα ολόκληρο ΣΥΣΤΗΜΑ διαπλοκής με τον δήμο και το ταμείο του στα χέρια του, την ΔΟΥ Χαλανδρίου, ρουσφέτια από βουλευτές από τα δύο κόμματα εξουσίας, εργολαβικό χρήμα ...

ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "Πού πας ρε Καραμήτρο" αυτό που τότε κάναμε.

Η καθημερινή επικοινωνία όμως που έχουμε τώρα, μέσα από αυτό το μαραφέτι, αλλά και οι δυνατότητες που δίνει, έχει προβληματίσει πολύ το .... "σύστημα" (την τοπική ελίτ, δηλαδή καμιά δεκαριά παράγοντες που τα λένε κάθε βδομάδα για το πώς θα σας δουλέψουν και θα κρατήσουν τα προνόμια της εξουσίας, ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ με βάση τα παρακάτω).

Βλέπεις είναι άλλο να ισχυρίζεται ο κάθε π@π@ρ@ς Νταβίας ότι - ας πούμε - μια πρωτοβουλία μοιράσματος φακής και φασολακιών μαυρομάτικων που μοιάζει αθώα - έχει περίεργες ουρές και άλλο να μπορείς να ακούς με τα αυτάκια σου τον δήμαρχο ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΟΥΣ σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ(με ποια αλήθεια αρμοδιότητα ή εξουσία το έκανε;)

Είναι άλλο να ακούς το ΣΩΣΤΟ (κατά την μία οπτική) επιχείρημα ότι "ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΟΓΚΩΔΗ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ κλπ και ο δήμος δεν έχει την ευθύνη" και άλλο να σου δείχνει ο άλλος με φωτό ότι αυτό που λες ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ στην πράξη και πρέπει να το πάρεις αλλιώς.

Αυτή την δυνατότητα ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ, που βασίζετε στο blogging αλλά και ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, δεν την είχαμε ποτέ παλαιότερα στο παρελθόν. ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΡΕΛΟΥΣ!

Τι τους μένει λοιπόν (στο παρεάκι που διοικεί, όπως τους λέει ένας φίλος) να κάνουν τώρα;

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟ!
ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟ STATUS ΜΙΑΣ ΕΛΙΤ, Η ΕΛΙΤ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ  ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ.

Λαϊκισμός είναι μία μορφή κοινωνικο-πολιτικής σκέψης, στρατηγικής και συμπεριφοράς που αντιπαραβάλλει τα συμφέροντα και τις επιθυμίες της μάζας του λαού ενάντια στις ελίτ.

λέει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ στο λήμμα και συνεχίζει:

Το λεξικό Cambridge ορίζει το λαϊκισμό ως «πολιτική ιδέα και δράση που στοχεύει στην αντιπροσώπευση των επιθυμιών και των αναγκών του απλού λαού».[1] Επειδή είναι μία φορτισμένη ιδεολογικά έννοια, πολλές φορές χρησιμοποιείται με εντελώς λανθασμένο τρόπο στο δημόσιο λόγο. Ο λαϊκισμός είναι μία αξιολογικά ΟΥΔΕΤΕΡΗ έννοια, δεν είναι δηλαδή «κακός» ή «καλός».[2]

Όμως πολλοί "αντιλαϊκιστές" θεωρητικοί και επικοινωνιολόγοι, που κατακεραυνώνουν τον "λαϊκισμό" και υπερασπίζονται με πάθος το δικαίωμα των ελίτ να επιβάλλουν την θέλησή τους στο πόπολο ξεκινάν το ορισμό τους για τον "λαϊκισμό" με το πρώτο του χαρακτηριστικό:

ΤΟ ΨΕΜΑ, ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Σόρυ αλλά αν υπήρχε 1 ΨΕΜΑ στην Πλατεία θα είχαμε καταφέρει το ΑΠΟΛΥΤΟ: 

ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. 
ΘΑ ΕΙΧΑΝ  ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".
Πάει λοιπόν αυτό. Δεν υπάρχει. Στην Πλατεία δεν υπάρχουν ψέματα. Υπάρχουν ΓΕΓΟΝΟΤΑ που δεν αμφισβητούνται και ΑΠΟΨΕΙΣ που μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ (όπως τον εννοούν αυτοί που το χρησιμοποιούν ως "κακό") είναι ότι χαϊδεύει τα αυτιά των πελατών - ψηφοφόρων, κολακεύει τον λαό.

Ο "Λαϊκιστής" συνήθως λειτουργεί ως ΜΕΓΑΣ ΗΓΕΤΗΣ χωρίς ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ.  
Το παίζει ΣΩΤΗΡΑΣ και ΞΕΡΟΛΑΣ.
Η πραγματική συμμετοχή και η ανοικτή δημοκρατική διαδικασία και λογοδοσία αντικαθίσταται με το να "ανεβάζει με βέρμπα την ψυχολογία"του πόπολου.

Σόρυ αλλά εμείς ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ να ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ.
Σας λέμε συνεχώς: ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ. 

Και σας λέμε καθημερινά ότι ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΟΥΝ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ".
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας ή καλύτερα έχει χαλαρώσει το πληκτρολόγιο μας.

Ε πάει στο διάολο, δύσκολο να μας κατηγορήσει κανείς για ... ΚΟΛΑΚΕΣ , για ΣΩΤΗΡΑΚΗΔΕΣ ή ΞΕΡΟΛΙΣΜΟ. (άλλωστε γι' αυτό δεν σας έχουμε τραβήξει ακόμα μια ανάλυση για τα διεθνή οικονομικά και αναδημοσιεύουμε μόνο πού και πού .... Λαπαβίτσα).
Πάει λοιπόν και αυτό.

Ο λαϊκιστής φτιάχνει ΣΥΝΕΧΩΣ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!

"ΦΙΛΟΣ" ή "ΟΧΤΡΟΣ"
"ΚΑΘΑΡΟΣ" ή "ΒΡΩΜΙΚΟΣ"
"ΛΑΧΑΝΑ" ή "ΜΠΡΟΚΟΛΑ"
"ΕΥΡΩ" ή "ΔΡΑΧΜΗ"
Μνημόνιο ή Χάος 

Δεν ΣΥΝΘΕΤΕΙ, δεν αναζητά μέσους δρόμους και χρυσές τομές.
Ε μάλλον δεν είμαστε πολύ των "διλημμάτων και των μονοδρόμων".
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ! ΕΤΣΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ!

Άλλο χαρακτηριστικό του "ΛΑΪΚΙΣΤΗ" είναι ότι κάνει προσπάθεια να φανεί ότι προασπίζεται τα συμφέροντα του λαού , ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρεται μόνο για την ικανοποίηση των δικών του συμφερόντων μέσω του προσεταιρισμού των πολιτών που επιτυγχάνεται.

Ε αυτό ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ και τίποτε άλλο. 
Ειδικά αν έχει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ! Και το ΤΙΠΟΤΑ είναι κυριολεκτικό! ΤΙΠΟΤΑ!

Ειδικά από όσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ!
Πολύ περισσότερο από όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
Και ακόμα περισσότερο από όσους ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ "πουλήσει" περισσότερη πολιτική αυθεντία και ιδεολογία από όση μπορούν να ... καταναλώσουν και κάνουν "δίκες προθέσεων".

Τις δίκες ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ - όπως επιχειρούν εναντίον μας - δεν θα τις επιτρέψουμε. 
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ: 
Να δείξουμε πώς λειτουργούν όσοι  ΤΟΛΜΟΥΝ να ομιλούν για τους άλλους ξεχνώντας την δική τους καμπούρα.
ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ.

ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ (ΧΥΔΑΙΟ) ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ, διότι δεν θα είναι ΠΑΡΑ ΑΠΛΗ ΑΜΥΝΑ στην χυδαιότητα με την οποία έχουν κινηθεί ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ υποκρύπτοντας το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ να κάνουν ΜΙΑ (αριθμός 1) ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ για την ζωή ΟΛΩΝ ΜΑΣ, αρνήθηκαν δηλαδή να "παίξουν το παιχνίδι" σε ένα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΛΥΣΕΩΝ, όπως τους καλούμε χρόνια να κάνουμε.
Ξέρουν όμως ότι εκεί ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ και διαλέγουν το γήπεδο που εμείς είχαμε απορρίψει. ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό τελείωσε. Αν θέλουν θα παίξουμε και "εκτός έδρας". Στο γήπεδο που εκείνοι διαλέγουν. 
Αφήνουμε λίγο χρόνο να αναθεωρήσουν όσοι νομίζουν ότι πρέπει, την στάση τους γιατί ακόμα ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ είναι Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. 

Όποιος όμως διαλέγει πόλεμο, ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ. 
Δεν θα κάτσουμε άλλο στο "σφάξε με να αγιάσω". 
Κάτσαμε έτσι πολλά χρόνια και δεν είχαν καν την λεβεντιά να σταματήσουν να μας πλήττουν.

Αφήστε λοιπόν τα περί "ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ" της ΠΛΑΤΕΙΑΣ γιατί δεν θα περάσουν.
Και θα σας γυρίσουν ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ!

Αν όμως μιλάτε για τον ορισμό του ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ που δίνεται στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, σας δηλώνουμε ότι δεν μας ενοχλεί καθόλου:

ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον ΛΑΟ να ανατρέψει ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΛΙΤ που θεωρούμε ότι έχει σαπίσει.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ


ΥΓ: Τα παραπάνω θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν συγκροτημένα από όσους πιστεύουν στην ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ. Αλλά δεν θα κάτσουμε να τα κουβεντιάσουμε με όσους υπηρετούν την ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *