Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 26η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.


Το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει πάρει διαστάσεις σύγχρονης μάστιγας σε όλο τον κόσμο, με καταστροφικές συνέπειες, ιδιαίτερα για τους νέους μας. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτείται μια σφαιρική, ισορροπημένη, πολυδιάστατη πολιτική, με ευελιξία και αποστασιοποίηση από μονοδιάστατους δογματικούς χειρισμούς.

Στις μέρες μας, η Αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει σε όλα τα επίπεδα: της πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης.

Οι υποστηρικτικές δομές (κέντρα πρόληψης και θεραπείας, θεραπευτικές κοινότητες κ.λ.π.), θα πρέπει να στηρίζονται από τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών χωρίς καμία προκατάληψη που μπορεί να οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ενώ αντίθετα θα πρέπει να στηρίζεται η κάθε προσπάθεια για απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη.

Οι τομείς προτεραιότητας για  παρεμβάσεις και δράσεις είναι το σχολείο, η οικογένεια και οι δομές της υγείας.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως είναι τα ναρκωτικά, που αφορά νέους κυρίως ανθρώπους, τις οικογένειες τους αλλά και την κοινωνία γενικότερα, οφείλουν να ενδυναμώσουν τους μηχανισμούς πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας του προβλήματος.
Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ασπίδα στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά και είναι χρέος της Πολιτείας να την παρέχει σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου