Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Οι 7 του ΠΑΣΟΚ την «πέφτουν» στους 11, στους 58 και στον Βενιζέλο



Νέα ομαδοποίηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκύπτει από επιστολή 7 μελών της Κεντρικής επιτροπής προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Την επιστολή υπογράφουν οι Γιάννης Αξαρλής, Παναγιώτης Γιακαλής ,Ντίνα Λάζαρη , Κώστας Μαμέλης , Κώστας Πούλιος , Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Χάρης Τσιόκας.

Οι 7 διαφωνούν για τη συνεργασία με τη ΝΔ και υπογραμμίζουν «το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε συμμετοχή σε δικομματική Κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, σηματοδοτώντας την.......
άνευ όρων πλήρη συμπόρευσή του μαζί της. Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πολιτικό πλαίσιο και χωρίς να γίνει διάλογος στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, σε αντίθεση με τη μαζική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επικύρωση και το πολιτικό πλαίσιο της συμμετοχής του SPD στον μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας.»

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους οι 7 τα «χώνουν» στους 11 αλλά και στους «παραθυράτους» του ΠΑΣΟΚ. «Αν λοιπόν αποτελεί πρώτιστη επιδίωξη ο ουσιαστικός διάλογος και οι απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα της χώρας και του Κινήματος, αυτός δεν μπορεί να γίνει ευκαιριακά, αποσπασματικά, με επιστολές αγωνίας.

Ούτε, βέβαια, σε θέατρα και σε δελτία των 8.00. Δεν είναι υπόθεση του πολύ στενού πυρήνα της σημερινής ηγετικής ομάδας, δεν μπορεί να περιορίζεται σε μιαν ημερήσια συνεδρίαση της ΚΠΕ. Και ασφαλώς δεν μπορεί να εκφράζεται με τη συνήθη πρακτική υπέρβασης των διαφωνιών με δήθεν ενσωμάτωση των όποιων απόψεων εκφράζονται στις τοποθετήσεις του Προέδρου.»
Τι ζητούν οι 7

-Την αυτονόητη πολιτική αυτονομία της παράταξης, την απεμπλοκή της από την λεόντεια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και για την οριστική εκρίζωση του στείρου παρακολουθηματικού κυβερνητισμού.

-Αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του Κινήματος προς τα Αριστερά, τη δόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας με τις δυνάμεις της εργασίας και της ανεργίας, της νεολαίας και της επιστήμης, της υγιούς αγροτικής και μικρομεσαίας παραγωγής, του εξωστρεφούς και καινοτόμου επιχειρείν.

Οι 7 σε μια επιστολή γεμάτη επιθέσεις διαφωνούν με την προσέγγιση με τους 58 για τους οποίος λένε ότι πρόκειται για «προϊόν προσπάθειας για τη διάσωση του σημερινού κυβερνητικού status quo που στηρίζεται από συγκεκριμένα κέντρα.».
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Δεν έχουν ακόμα μιλήσει οι 77, οι 21 και κυρίως οι 69! Τι τέλος ....

Αφήστε τον ετοιμοθάνατο να καταλήξει,  επιτέλους, και να περάσει στην κρίση της ιστορίας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου