Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ




Ρένα Δούρου

Αττική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποσπάσματα συνέντευξης της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένας Δούρου, στην εφημερίδα «Εποχή» (και τον δημοσιογράφο Αδάμο Ζαχαριάδη), με τίτλο «Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση»:

·                Τούτη η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, της στερεί κρίσιμους πόρους, την καθιστά εισπρακτικό μηχανισμό που απομυζά τους δημότες, την αντιμετωπίζει ως δεκανίκι της κεντρικής εξουσίας για διευκόλυνση εργολαβικών συμφερόντων.

·                Η υποψηφιότητα του κ. Κουμουτσάκου πάσχει από μια γονιδιακή αντίφαση. Εκπροσωπεί ένα κόμμα, την πλειοψηφία μίας κυβέρνησης συνασπισμού που προωθεί καταστροφικές πολιτικές και στην Περιφέρεια Αττικής, την οποία, υποτίθεται ότι θέλει να ανορθώσει ο κ. Κουμουτσάκος. Πώς μπορεί να μιλά για ανάπτυξη, απασχόληση και αλληλεγγύη, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνησή του τα υπονομεύει όλα αυτά;

·                Μέρα πάρα μέρα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κατακλύζει τους δημοσιογράφους με αριθμούς για το «έργο» του. Μόνο που αν διαβάσει κανείς τους δικούς του αριθμούς, αντιλαμβάνεται ότι τα όσα ισχυρίζεται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

·                Τα έργα του συνιστούν αποσπασματικά έργα βιτρίνας και όχι υποδομής, προς εξυπηρέτηση ημετέρων δημάρχων. Ακριβώς εκείνων που σήμερα τον στηρίζουν «αντικειμενικά» για δεύτερη θητεία.

·                Το θέμα είναι να έχει η Διοίκηση της Περιφέρειας την πολιτική βούληση να διεθνοποιήσει κρίσιμα θέματα. Όπως για παράδειγμα το νομικά δίκαιο, πολιτικά ορθό και, το κυριότερο, ηθικά επιβεβλημένο αίτημα των οφειλών της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας.

·                Η σκηνοθεσία των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα την επίσκεψη Μέρκελ, ως «σφραγίδα» της επιτυχίας, συνιστά σαθρό οικοδόμημα την ώρα που, π.χ., τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, επιστρέφουμε σε εργασιακό μεσαίωνα, στερούμαστε στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως αυτό της υγείας – δεν είναι τυχαίο ότι επιστρέφει η φυματίωση ή ότι οι πολίτες δεν εμβολιάζονται… Αν όλα αυτά σημαίνουν ότι «τα δύσκολα τελείωσαν», τότε νομίζω ότι ζούμε σε διαφορετικούς πλανήτες.

 

Το Γραφείο Τύπου, 13/4/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου