Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σ. Κορωναίου: «Ας κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής… γνωστή»


Σοφία Κορωναίου - Καμπά

Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη της Ελλάδας και μια από τις σημαντικότερες της Ευρώπης. Εκτείνεται από τα Κύθηρα και τις Σπέτσες μέχρι τον Ωρωπό, από τα Μέγαρα και τη Φυλή μέχρι το Σούνιο. Πόσα ξέρουμε γι΄ αυτήν;
Γράφει η Σοφία Κορωναίου – Καμπά*

Μέχρι τώρα οι εκλογές για την Περιφέρεια έμοιαζαν σαν κάτι αδιάφορο. Μια βαρετή διεκπεραίωση για κάτι που ελάχιστοι γνώριζαν τον ρόλο και τις αρμοδιότητές του. Και πολλοί δεν είχαν άδικο, αφού η Περιφέρεια Αττικής λειτουργούσε μακριά από τους πολίτες της, χωρίς αυτούς. Δεν ήθελε να γνωρίζουν τις πραγματικές και σημαντικές αρμοδιότητές της, τα έργα που έκανε ή δεν έκανε, παρά μόνον ορισμένα από αυτά που κάποια ΜΜΕ επέλεγαν να προβάλλουν.

Και όμως, η Περιφέρεια Αττικής, που καλύπτει 66 μεγάλους Δήμους και σχεδόν 4 εκατ. πολίτες, συμπυκνώνει τα πάντα, είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα, μια μικρή χώρα, και οι ευθύνες της αγγίζουν και επηρεάζουν τις περισσότερες πλευρές της ζωής των κατοίκων, καθώς οργανώνει, εγκρίνει, προστατεύει, διευκολύνει ή δυσκολεύει, σοβαρά θέματα όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, οι κοινωνικές δομές, οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η συνεργασία με τους Δήμους κ.λπ.

Η συσκότιση όλων αυτών επιτρέπει και τη διαχείρισή τους χωρίς ανοικτό δημόσιο έλεγχο. Επιτρέπει να προχωρούν συμβάσεις για γιγάντια εργοστάσια απορριμμάτων, επιβλαβή για το περιβάλλον, χωρίς να το γνωρίζουν οι κάτοικοι της Αττικής, να παρουσιάζεται ως οικονομικό πλεόνασμα το έλλειμμα των κοινωνικών υποδομών της Αττικής, να αποσιωπάται η απαξία κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης των πιο ευάλωτων και πληττόμενων από την κρίση συμπολιτών μας.

Αν για κάτι ξεχώρισε και κερδίζει καθημερινά τον νου και τις καρδιές των συμπολιτών μας η Ρένα Δούρου και ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ είναι γιατί δυναμικά έφερε σε πρώτο πλάνο όλα αυτά. Μίλησε, συζήτησε, αποκάλυψε όλα όσα πραγματικά αφορούν στην Περιφέρεια Αττικής, χωρίς γενικές πολιτικές θέσεις. Χωρίς αόριστη κριτική.

Μίλησε για τις κοινωνικές δράσεις που εξαγγέλθηκαν και δεν έγιναν, για τις ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς, για την παντελή αδιαφορία της παραχώρησης και πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ δεκάδων δημόσιων εκτάσεων σε όλη την Αττική, χωρίς παράλληλα να αξιοποιείται προς όφελος των πολιτών καμία έκταση, για την πλήρη αδιαφορία (αν όχι συμπόρευση) στο κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων υγείας. Μια Περιφέρεια υπαρκτή μόνο για συγκεκριμένα θέματα και συμφέροντα και ανύπαρκτη για τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Επιτέλους θα βάλουμε τέλος σε όλα αυτά!

Όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι κάθε μέρα και περισσότερο το μήνυμα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ γίνεται μήνυμα της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Αττικής. Αποκτάει Δυναμική Ζωής.

Στις εκλογές αυτές δεν θέλουμε απλώς να κερδίσουμε. Δεν θέλουμε να «εκδικηθούμε» για όλα αυτά που έγιναν ή σκόπιμα δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια. Θέλουμε να σταματήσουμε την καταστροφή και να κάνουμε μια αρχή Δημιουργίας, Συμμετοχής και Διαφάνειας.

Ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, με ένα επεξεργασμένο και αναλυτικό πρόγραμμα για όλες τις περιοχές της Αττικής, επιδιώκει να κάνει μια νέα αρχή. Με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τον Βόρειο Τομέα της Αττικής, με πληθυσμό σχεδόν μισό εκατομμύριο κατοίκους, επιγραμματικά επικεντρώνουμε στα εξής:

Να διασώσουμε τις υπό πώληση εκτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν πραγματικά προς όφελος των πολιτών, να θωρακίσουμε τα βουνά μας, τον Υμηττό και την Πεντέλη, από κάθε κίνδυνο καταπάτησης, εκμετάλλευσης, πυρκαγιάς, να τα απαλλάξουμε από κάθε χρήση που τα καταστρέφει, να στηρίξουμε με σύγχρονα προγράμματα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με προγράμματα σίτισης και στέγασης, να υπερασπιστούμε την καθολική δωρεάν υγειονομική κάλυψη των πολιτών, να καλύψουμε τις σημαντικές ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς και όπου υπάρχουν σε σχολικές αίθουσες, να ενισχύσουμε τις δομές και τα προγράμματα πολιτισμού σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά, να κάνουμε τις πόλεις μας βιώσιμες με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

Όλοι μαζί με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ θα κάνουμε μια νέα αρχή για τις περιοχές μας, για την Αττική ολόκληρη. Με άλλο ήθος, με άλλη σχέση και ρόλο των πολιτών, με Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Ανθρωπιά!

Ξεκινάμε από την Αττική για να αλλάξουμε την Ελλάδα!

Για μια Νέα Αττική, για μια Νέα Ελλάδα!

* Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής με τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ

http://enypografa.gr/, 15/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου