Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2014




Το 33ο Φεστιβάλ Ρεματιάς υποδέχεται στο καταπράσινο Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου καταξιωμένους καλλιτέχνες και ανερχόμενους μουσικούς δημιουργούς. Θα πραγματοποιηθεί από την 1 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου με ένα μικρό διάλλειμα για διακοπές…. και ξανά μαζί στις 25 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία αγκαλιάζουμε τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους μεγάλους που αισθάνονται ακόμα παιδιά με τη παράσταση «Δον Κιχώτης» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη με τους Δ. Αγορά και Α. Βιδαλάκη κ.α. από τις Μαγικές Σβούρες την 1/9. Θα τραγουδήσετε γνωστές επιτυχίες με «Tα τραγούδια του Ελληνικού Σινεμά» με τους Τ. Κατοπόδη, Π. Βελέτζα και Γ. Βαγενά στις 2/9 και θα ακολουθήσει το μοναδικό αφιέρωμα στη κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο και ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας με τίτλο “Viva Mariα” με την υψίφωνο, Ροζ-Μαρί Κυπραίου και τον βαρύτονο, Urmas Pevgonen στις 3/9. Από το Φεστιβάλ Ρεματιάς δεν λείπουν ποτέ οι Έλληνες Δημιουργοί. Oι αγαπητοί στο κοινό Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου μας παρουσιάζουν τη νέα σουρεαλιστική κωμωδία «Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» με τις: Χ. Ρώπα, Ε. Καστάνη, Κ. Μιχαήλ, Ν. Δραγούμη, Ν. Καλογρίδη, Τ. Μπότση, Σ. Βογιατζάκη, Π. Χοροζίδου, Π. Κωστής και η Τ. Παπουτσή στις 4/9.

Οι “ΠΕΝoula Band”, 34 χρόνια μετά την ιστορική συναυλία στο ‘’ΑΙΘΡΙΟ’’ χτυπούν ξανά στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς με ξένη και ελληνική Classic Rock στις 5/9 Είσοδος Ελεύθερη.

Ένα τετραήμερο αφιέρωμα στον Αριστοφάνη ξεκινά με τους «Βατράχους» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα. Παίζουν: Β. Χαραλαμπόπουλος, Φ. Μουρατίδης, Γ. Ζουγανέλης κ.α. στις 7/9. Ο Θεατρικός Οργανισμός «κάτω απ΄ τη γέφυρα – παιδική σκηνή» στη μνήμη του αξέχαστου Δημήτρη Ποταμίτη ανεβάζει το έργο του «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή με τους Κ. Κλάδη, Κ. Σαραντοπούλου κ.α. στις 8/9. Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί τις «Θεσμοφοριάζουσες» σε μουσική Δ. Τσακνή και πρωταγωνιστεί με τους Δ. Πιατά, Φ. Ξυλά κ.α στις 9 & 10/9 μια παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού «Ακροπόλ».

Κλείνοντας θα περιπλανηθούμε από τα ρεμπέτικα και λαϊκά της παράστασης «Μουσικές Διαδρομές με τον Βασίλη Τσιτσάνη» με τους Β. Λαζαρίδη, Θ. Σιδηρά κ.α. στις 11/9, στην μακρινή Λατινική Αμερική με τους “Roman Gomez Trio & την Martha Moroleon” σε τραγούδια από το κίνημα Nuevo Canto στις 12/9 . Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί με την Συναυλία Παραδοσιακής μουσικής «Απ΄την Ήπειρο στη Θράκη… ένα τραγούδι δρόμος», μια παράσταση αφιέρωμα στην παράδοση τόπων με ιστορική μνήμη και λαογραφικό πλούτο, στις 13/9 με είσοδο ελεύθερη.

Η περιήγησή μας θα κλείσει με το «Αφιέρωμα στον συνθέτη και στιχουργό Κώστα Βίρβο» από την Δημοτική Φιλαρμονική Χαλανδρίου στις 15/9 με είσοδο ελεύθερη.

Ώρα Έναρξης: 20:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου