Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


ΦΩΤΟ:ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ

Πάλι κλειστός - λέει - είναι ο ΧΥΤΑ γιατί μπήκαν μέσα μερικοί τσιγγάνοι - ρακοσυλλέκτες και δεν μπορεί η αστυνομία να τους βγάλει.

Σήμερα - μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο - έχει επιτραπεί μόνο σε 20 απορριμματοφόρα (από όλη την Αττική) να αδειάσουν το φορτίο τους.

Πήγαν δύο (ολόκληρα) περιπολικά με μια ντουνοτούκα και φώναζαν στους τσιγγάνους να φύγουν αλλά αυτοί δεν έφευγαν.

Είχε προηγηθεί τραγικό περιστατικό όταν βρέθηκαν δύο πτώματα στην χωματερή που κανείς δεν ξέρει πώς έφτασαν εκεί.

ΦΩΤΟ: ΕΘΝΟΣ

Και έκτοτε η Αστυνομική Διεύθυνση - και σωστά - απαίτησε να μην λειτουργεί ο ΧΥΤΑ όταν μπαίνουν μέσα οι τσιγγάνοι γιατί κινδυνεύει η ζωή τους αλλά και γιατί μπορεί να μεταφέρονται και τίποτα πτώματα για θάψιμο καθώς οι μπουλντόζες του εργολάβου που διαμορφώνει τις στοίβες δουλεύουν (δουλεύουν;).

Βέβαια έχει - λέει ο σμπίρος μου - οκτώ μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους του και αυτοί καμιά φορά σταματάνε για να απαιτήσουν κάνα φράγκο γιατί έχουν και παιδιά εκτός από αφεντικό.

Αλλά ποιος να το πει αυτά,  τέτοιες ώρες - που πρέπει να πεισθείς από τον όμορφο ασπρομάλλη στο MEGA, ότι άμα αναλάβουν οι ιδιώτες - θα ξεβρομίσουν οι πόλεις και θα σε πληρώνουν και από πάνω για τα σκουπίδια που θα βγάζεις.

Καλά πάντως έκανε η Αστυνομία που ενδιαφέρθηκε για τις ζωές των ρακοσυλλεκτών, δεν λέω. Πρώτα ο άνθρωπος..

Κακά έκανε όμως η αστυνομία και ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ (με αγώνες καλαθοσφαίρισης) που αντί να στέλνει ένα περιπολικό με μια ντουντούκα να φωνάζει, δεν στέλνει μια διμοιρία ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ να αδειάσουν τον χώρο από τους ρακοσυλλέκτες και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στην φύλαξή του από τις (τυχαίες;) "επιθέσεις" που δέχεται τις τελευταίες μέρες και που εμείς οι κακορίζικοι, καχύποπτοι, γκρινιάρηδες και ψυχοπαθείς πιστεύουμε ότι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για να μάθουν οι πολίτες της Αττικής να είναι υπάκουοι και να ψηφίζουν ό,τι τους λένε τα κανάλια και για να καταλάβει η νέα διοίκηση της περιφέρειας ότι εδώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, είναι ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ.

Πάντως έτσι  θα είχε κάνει ο υπουργός ΠΡΟΠΟ (με αγώνες Α1), αν τον ΧΥΤΑ τον έκλειναν τίποτα σκουπιδιαραίοι, ζητώντας να μην τους πετσοκόψουν και άλλο τους "προκλητικά παχυλούς μισθούς" που παίρνουν σε καμιά απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Θα ήταν από πρωίας οι ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ εκεί για"να προστατέψουν την δημόσια υγεία" από τους ανεύθυνους απεργούς.

Ή αν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ιδιώτη που έχει πάρει την εργολαβία για τα πρανή, τα πάρουν που δουλεύουν με το ζόρι "εθελοντικά" και στήσουν τις μπουλντόζες έξω από την χωματερή.

ΤΥΧΑΙΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ; 
ΜΠΑΑΑΑ ΕΓΩ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ!

ΤΥΧΑΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - "ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΥΤΑ" για να προκαλούν το κοινό αίσθημα;

Οι δοσίλογες διοικήσεις που δίνουν 100.000 ευρώ τον χρόνο σε ιδιώτη να μαζεύει τα κλαδιά που έχουν γεμίσει το Χαλάνδρι ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ και εξαφανίζουν τα πεζοδρόμια. Και δεν μαζεύονταν ούτε όταν είναι ανοικτός ο ΧΥΤΑ εχθές, προχθές, πριν μια βδομάδα.

Και όταν τους προκαλούμε να μας πουν μια κουβέντα , να μας εξηγήσουν βρε αδελφέ,  κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Και γίνονται λαλίστατοι μερικές ώρες μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Αμέσως δελτίο τύπου. Μην χάσουν.

Στα τυχαία πιστεύουν οι άλλοι ότι γίνονται αυτά αναγνώστη μου.
Εσύ διαβάζεις Πλατεία. Και ψάχνεις πίσω από την κουρτίνα.

Και πίσω από την κουρτίνα υπάρχει η σκασίλα των μεγάλων συμφερόντων της ιδιωτικοποίησης και των φαραωνικών εργοστάσιων διαχείρισης των απορριμμάτων, από την εκλογή της Ρένας Δούρου και την εκπεφρασμένη πρόθεσή της να αλλοιώσει τα σχέδια περί "συμβάσεων με εγγυημένες ποσότητες παραγόμενου σκουπιδιού" και εκχώρησης των χρημάτων ΣΟΥ από τα  ανταποδοτικά στο  .... MEGA ΤΟΥΣ.

Της Ρένας Δούρου που - πέρα από την ακατάσχετη βέρμπα και τους πανηγυρισμούς της Κουμουνδούρου - έχει δύσκολη δουλειά μπροστά της.

Και εμείς θυμόμαστε την ΚΟΡΥΦΑΙΑ προεκλογική της δήλωση:
Δεν μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια οι μνημονιακοί με tους αντιμνημονιακούς. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ - κόντρα στο ρεύμα - περιμένουμε ΠΡΑΞΕΙΣ.

ΥΓ 1: Δεν υποδεικνύουμε σε κανένα τι να κάνει, μακρυά από εμάς, απλά την γνώμη μας εκφράζουμε δημόσια. 
Αλλά ίσως οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. και ειδικά εκεί που βγαίνουν τέτοια ύπουλα, κατάπτυστα δελτία τύπου, μάλλον πρέπει να τοποθετηθούν για να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της αποκομιδής που αυτός ουσιαστικά βάλλεται από αυτά τα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ (κατά την γνώμη μας) παιχνίδια.
Και μάλλον δεν μπορεί να σιωπούν και οι νέοι υπεύθυνοι. 
Διότι η 1η Σεπτέμβρη πλησιάζει. Και οι προθέσεις περί αντίστασης πρέπει να γίνουν πράξη.

ΥΓ 2: Ζητώ συγνώμη για την ανάρτηση της φωτό με τα πτώματα, δεν θα ξαναγίνει στην Πλατεία, αλλά παραβίασα τις δημοσιογραφικές αρχές μου με πλήρη συνείδηση ότι είναι θέμα που πρέπει να το κάνω, αναδημοσιεύω την φωτό από το έγκυρο ΕΘΝΟΣ και .... ο νοών νοείτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου