Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ 8 ΕΚ. ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ...


Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου: Όρος Πατέρα

Χάρτες και φωτογραφίες από την έξόρμηση στο Όρος Πατέρας

Την είδηση "ψαρέψαμε" στην συνάδελφό από τα Μέγαρα "ΑΙΧΜΗNEWS" σε ανάρτηση που αναμεταδίδει τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, εδώ στα δικά μας μέρη.

Διαβάστε τι γράφει ο συνάδελφος στα Μέγαρα:

Η άποψη μας (της ΑΙΧΜΗΣ)


Σε γενικές γραμμές πάντως, αν ανατρέξει κάποιος σε δηλώσεις αλλά και σε δημοσιεύματα που έγιναν κατά το παρελθόν σχετικά με αυτήν την υπόθεση, θα διαπιστώσει πως όλα έγιναν με συγκεκριμένο σκοπό. Οι ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της αποκεντρωμένης διοίκησης στόχευαν στην αποτροπή του προστίμου των 8.000.000 ευρώ για τη χώρα μας αφού με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία που υπάρχει για την μετεγκατάσταση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως είναι οι Ρομά επιβάλλεται να έχουν δημιουργηθεί χώροι υποδοχής, όπως αυτός που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση των οικίσκων στο όρος Πατέρας.
Θεωρούμε λοιπόν πως πλέον και μετά το πέρας των εργασιών στην περιοχή του Κανδηλίου, αλλά και με την «εμφάνιση» των φωτογραφιών στον αέρα που δείχνουν έναν χώρο με σύγχρονες υποδομές για υποδοχή Ρομά, η κατάσταση είχε αίσιο τέλος κυρίως και όσον αφορά την αποτροπή του προστίμου. Τώρα όπως είναι φυσικό υπάρχει αλλαγή πλεύσης. Οπότε όλος ο ντόρος, όλος ο «καβγάς» όπως λέμε στην λαϊκή γλώσσα, φαίνεται να έγινε για το πρόστιμο.

ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ (της ΠΛΑΤΕΙΑΣ)
Οι ίδιες ευρωπαϊκές συνθήκες, η ίδια ευρωπαϊκή νομοθεσία, εμπεριέχουν και την υποχρέωση συναίνεσης των ΡΟΜΑ στην μετεγκατάσταση.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (εκτός αν βγούμε από την ΕΕ) και ημείς τα μπαλαμά απλώς αυτοϊκανοποιούμαστε και δεν αναλαμβάνουμε την ΕΥΘΥΝΗ να κάνουμε αυτό που πρέπει και το οποίο ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ (να μην τα ξαναγράφουμε γιατί θα γίνουμε αηδία).

ΟΠΟΤΕ: Αφήστε τα μίση και εφαρμόστε την λύση! ΕΔΩ! Αλλού δεν ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου