Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

H ανακοίνωση του Γυμναστικού και μερικές ασήμαντες λεπτομέρειες που δεν συμπεριέλαβαν

stasibanner

«Νους υγιής εν σωματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, περιγράφοντας μερικούς αιώνες πριν το πραγματικό νόημα του αθλητισμού. Δηλαδή, για να είναι ο νούς υγιής πρέπει και το σώμα να είναι υγιές.

Δυστυχώς, δεν διασώθηκαν αναφορές για το ακριβώς αντίστροφο. Εάν δηλαδή αρκεί ένα υγιές σώμα για να οδηγήσει και σε έναν υγιή νου.

Εάν λάβει όμως κανείς υπόψη του την πρόσφατη ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου ενάντια στη νέα δημοτική αρχή, μάλλον θα διαπιστώσει ότι αυτό δεν είναι και τόσο αυτονόητο. Και εξηγούμαστε:

Οι χώροι λειτουργούσαν χωρίς άδεια και με ελλείψεις στον τομέα των προδιαγραφών ασφαλείας σε χώρο μάλιστα όπου συγκεντρωνόταν κοινό και όχι μόνο αθλητές. Είναι ασήμαντη λεπτομέρεια, γιαυτό δεν αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους;

Από το 2009, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή να προβεί στις απαραίτητες εργασίες, υποδεικνύοντας τα προβλήματα ασφάλειας των αθλητικών χώρων, και δίνοντας συνεχείς παρατάσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα. Περιττό να ειπωθεί ότι οι καταληκτικές ημερομηνίες περνούσαν η μία μετά την άλλη χωρίς να γίνεται το παραμικρό, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 2014 να σφραγιστούν όλοι οι αθλητικοί χώροι του δήμου.

Όλα αυτά τα χρόνια οι αθλητικοί παράγοντες του Γυμναστικού (που κάποιοι τυχαίνει να είναι και δημοτικοί παράγοντες) δεν γνώριζαν τίποτα; Ή απλώς αδιαφορούσαν από κοινού με την προηγούμενη δημοτική αρχή; Είναι και αυτό ασήμαντη λεπτομέρεια;

Ας αντιπαρέλθουμε τις πομφόλυγες της ανακοίνωσης του Γυμναστικού περί διάλυσης ονείρων και συλλόγων, πολέμου που κάποιοι τους έχουν κηρύξει κλπ, και ας πάμε στην ουσία της ανακοίνωσης. Παραδέχονται ότι κάποια απαραίτητα έργα ασφαλείας και υγιεινής έχουν γίνει μετά από αδράνεια ετών (δεν τους ένοιαζε που πριν δεν υπήρχαν;) αλλά εγκαλούν τη νέα δημοτική αρχή για αδιαφορία και αδράνεια.

Δεν προσδιορίζουν όμως στο που ακριβώς συνίσταται αυτή η αδιαφορία. Ούτε φυσικά υποδεικνύουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες που θα έπρεπε να έχει κάνει η νέα δημοτική αρχή και δεν έκανε. Πολύ περισσότερο δεν στρέφουν τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ουσιαστικά αρνείται να αδειοδοτήσει τους χώρους, ίσως γιατί προτιμούν να χτυπάνε το σαμάρι και όχι το γάιδαρο.

Τέλος στην ιστοσελίδα του συλλόγου που προβάλει το έργο του (και το οποίο όλοι θεωρούμε θετικό) στο σημείο «εγκαταστάσεις» που όλοι θα περίμεναν να δουν τις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο σύλλογος, αναφέρεται το «Νίκος Πέρκιζας» (1ο γραφείο). Δεν γνωρίζουν ότι είναι παράνομο να στεγάζονται σε δημοτικό χώρο και ότι εάν αυτό επισημανθεί από την επιτροπή αδειοδότησης, άδεια λειτουργίας δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ; Δεν γνωρίζουν επίσης ότι οφείλουν ως σωματείο, το οποίο επιπλέον χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο άθλησης, να διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα όπως επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού; Άλλη μία μάλλον ασήμαντη λεπτομέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου