Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τη δημιουργία Διαδημοτικού Κυνοκομείου εξετάζει ο ΣΒΑΠ



Συνάντηση με θέμα τη διερεύνηση δημιουργίας Διαδημοτικού Κυνοκομείου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ψυχικού, την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) και τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων – μελών (αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι) καθώς και φιλοζωικών οργανώσεων.

Διατυπώθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιους Δήμους σχετικά με τη διαχείριση του προγράμματος αδέσποτων λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων και χώρων φιλοξενίας.

Ο Σύνδεσμος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς, όλες τις προτάσεις που ακούστηκαν και θα ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας των κυνοκομείων που ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα.

Τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου και πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, όσο και ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου και πρώην δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας τόνισαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι «στόχος του Συνδέσμου είναι η δημιουργία ενός κυνοκομείου – πρότυπου που θα πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και προϋποθέσεις έτσι ώστε να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα στέγασης, σίτισης, θεραπείας και υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, η δημοτική σύμβουλος Μεταμόρφωσης και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Λυμπέρη, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Μεταμόρφωσης Κωνσταντίνος Κολοβός και ο δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Χειμώνας, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης Δήμου Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, υπεύθυνοι Δήμων για θέματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων και Φιλοζωικές Οργανώσεις από το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, το Ψυχικό, τα Βριλήσσια και την Αγία Παρασκευή.

http://enypografa.gr/



ΣΧΟΛΙΟ: 

Διαβάζοντας τον fb της Φιλοζωικής κανείς,  θα δει κάπου ότι ο δήμος έπαιρνε - λέει - κονδύλια για τα αδέσποτα από την ΕΕ και δεν τα έδινε για τον σκοπό αυτό.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα αρκετοί μου  έχουν μεταφέρει ότι αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιούν μέλη της φιλοζωικής για να  "αιτιολογήσουν" το προκλητικό ποσό που τους ενέκρινε ο δήμος. 

ΛΕΝΕ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ - λέει - της Ε.Ε.

ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΛΕΝΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ!  Δεν ισχύει αυτό.

Μια τέτοια πρωτοβουλία όμως - σαν αυτή που σκέφτεται και ελπίζουμε να υλοποιήσει ο ΣΒΑΠ -  μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Αλλά απαιτεί ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ, διαδημοτική συνεργασία, θεσμική διαχείριση και διοίκηση ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΦΟΡΕΑ που θα προΐσταται , θα συντονίζει και θα διοικεί, ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ με συλλόγους και φιλοζωικά σωματεία.

Πολύ μακριά βρίσκεται αυτό από "δώστε το δημόσιο (ή το ευρωπαϊκό) χρήμα" να το διαχειριστεί ο όποιος  σύλλογος, χωρίς διαφάνεια, δημόσια λογοδοσία και έλεγχο των οικονομικών του με μόνη προϋπόθεση να είναι στην ηγεσία του κάποιος μηχανισμός περιφρούρησης της τοπικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου