Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

«ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ», ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, με την υπ’ αρ. 10/17.2.2017 απόφασή του έκανε δεκτή την ανακοπή του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου Χαλανδρίου και ακύρωσε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, με το οποίο το είχε αποβάλει βίαια από αθλητικό κέντρο στο Χαλάνδρι επειδή θεωρούσε ότι το είχε «καταπατήσει αυθαίρετα».

Ειδικότερα το Δικαστήριο έκρινε ότι στην προκειμένη υπόθεση δεν συντρέχει η προϋπόθεση της αυθαίρετης κατάληψης του αθλητικού κέντρου από το ΠΑΚΧ, διότι του έχει παραχωρηθεί η χρήση του ως προπονητηρίου άρσης βαρών με απόφαση του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου ήδη από το 1994 και κυρίως διότι η εκτέλεση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του από το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο πλήττει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, λαμβανομένης υπ’ όψη της τεράστιας ζημιάς που προκαλεί η βίαιη αποβολή του από τον συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο δραστηριοποιείται επιτυχώς επί σειρά ετών, με σκοπό την διάδοση και καλλιέργεια του αθλητισμού.

Το ΠΑΚ Χαλανδρίου ισχυρίζεται ότι κατά της απόφασης αυτής επιτρεπόταν έφεση εντός ανατρεπτικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών, που άρχισε από την δημοσίευση της απόφασης στις 17.2.2017 και όχι από την τυχόν κοινοποίησή της στον αντίδικο Δήμο Χαλανδρίου (άρ. 2 παρ. 3 εδ. ζ΄ και η΄ του Α.Ν. 263/1968), προθεσμία όμως η οποία εξέπνευσε άπρακτη χθες, με συνέπεια να θεωρεί βάσιμα ότι η δικαστική απόφαση κατέστη ήδη τελεσίδικη.

Στη βάση του ισχυρισμού του αυτού το ΠΑΚΧ ζητά από το δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο να εκτελέσει, ως οφείλει, την δικαστική απόφαση που το δικαιώνει και να μεριμνήσει για την άμεση επανεγκατάστασή του στον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο, προς αποτροπή μεγαλύτερης ζημιάς εις βάρος του.



Για το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Τζήμος

(T. 6977827630)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου