Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ





Αν ψηφίσατε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και Συμεών στις τελευταίες δημοτικές εκλογές (στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο όπως εμείς) σας έπεισαν αυτά που έλεγε ο Συμεών για την πόλη και το μέλλον της, έτσι δεν είναι;
Εκτός αν τον ψηφίσατε για την κορμοστασιά και την ομορφάδα του, οπότε πάμε πάσο.

Μένει λοιπόν σήμερα να τα αντιπαραβάλλετε με όσα κάνει και λέει , με όσα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ από αυτά που έλεγε, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ, για να μας δικαιώσετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ που λέμε ότι ο Συμεών έρηξε μεγάλη φόλα στους ιθαγενείς που την κατάπιαν αμάσητη!

Για να θυμηθούμε λοιπόν τι είπε ο Συμεών προεκλογικά στην ΑΥΓΗ για το ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ (με εσάς πειραματόζωα) το  ΓΠΣ, τα οικονομικά του δήμου (και όχι μόνο):

Ολόκληρη την συνέντευξη απομαγνητοφωνημένη διαβάστε την στην ΑΥΓΗ, να κάνουμε και κλικάκια πάσα στα συντρόφια.

Όταν όμως τον ρώτησαν για το ΓΠΣ και την πρόταση αναθεώρησης Κουράση, ΤΟΤΕΝΕΣ, να τι είπε ο σημερινός Σουλτάνος του Χαλά Ντερέ,. 

Αλλάζει το ισχύον καθεστώς στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα. Τι ακριβώς συμβαίνει, αφού μεταβάλλεται, όπως φαίνεται, τελείως ο χαρακτήρας της περιοχής;
 
Η διοίκηση του δήμου έφερε προς αναθεώρηση το γενικό πολεοδομικό. Είναι μια συζήτηση που εξελίσσεται σχεδόν 10 χρόνια από το 2005. Επέλεξε παρότι βρίσκεται στις τελευταίες μέρες της ως διοίκηση να προκαθορίσει τη μορφή της πόλης για τα επόμενα 15 χρόνια. Μία από τις προβλέψεις είναι η αλλαγή του πολεοδομικού καθεστώτος στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα, 67 στρέμματα και 28 στρέμματα αντίστοιχα, στα οποία δίνεται η δυνατότητα δόμησης με συντελεστή 0,4, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι επιτρέπεται να χτιστούν πάνω από 38.000 τ.μ. σε αυτές τις δύο περιοχές.

Να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Golden Hall που έχει παραχωρηθεί με τις γνωστές διαδικασίες στον κο Λάτση και είναι ευνόητο να αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στον εμπορικό κόσμο της πόλης γιατί κοντά στα μεγάλα πολυκαταστήματα που ήδη υπάρχουν, δίνεται η δυνατότητα να προστεθούν και νέα

Καλούμε τη διοίκηση να αναθεωρήσει αυτή τη στάση της και τους κατοίκους της πόλης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη. Εμείς ως καινούργια διοίκηση δεν πρόκειται να συναινέσουμε, αντιθέτως, θα καταργήσουμε μια τέτοια επιλογή.

Δεν είναι οι μόνες περιοχές της πόλης μας, που απειλούνται με εκχώρηση. 

 Να αναφερθώ στα τρία τελευταία μεγάλα ακίνητα που βρίσκονται στο Χαλάνδρι:  το οικόπεδο στην Λεωφόρο Πεντέλης και Αττική οδό, το μεγάλο ακίνητο που βρίσκεται στην Ταϋγέτου, τα οποία έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς και το ακίνητο των 30 στρεμμάτων στο Νομισματοκοπείο, ιδιοκτησία της ΚΕΔ, όπου βρίσκεται σήμερα, το γήπεδο του Απόλλωνα, ένα σχέδιο που ναυάγησε χάρη στους αγώνες των κατοίκων και τους δικούς μας. 

Παρόλα αυτά, βρίσκεται και σήμερα σε κίνδυνο καθώς προορίζεται να ξεπουληθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους. Η διοίκηση του δήμου αρνείται να βγάλει έστω και ένα ψήφισμα για τους τρεις αυτούς μεγάλους χώρους που αν περνούσαν στην ιδιοκτησία του δήμου θα μπορούσαν να λύσουν πολλά προβλήματα και στον τομέα του πρασίνου και στον τομέα της φιλοξενίας των απαραίτητων κοινωνικών υποδομών που λείπουν στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου