iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΙΩΡΗ Π.Η.Δ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από την πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προχθές 31 Μαϊου,  μαζί με την επιστολή της που ακολουθεί και με την οποία ζητάει να συζητηθεί το θέμα στην Π.Η.Δ. συζήτηση, στο δημοτικό συμβούλιο της 1 Ιουνίου. 

(Σ.Σ. Προφανώς ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ για τον ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΩΡΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, και που όταν τα λέγαμε εμείς.,ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, είμασταν οι τρελοί. Τώρα κάποιοι προσπαθούν να μπουν στα παπούτσια μας. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ. Διότι η απομίμησις του πρωτοτύπου ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΤΕΙΑ. Το να γράφεις σε ένα χαρτί ΟΛΕΣ τις απόψεις και όλα τα αιτήματα που μπορεί να έχεις ακούσει στην πιάτσα, χωρίς ιεράρχηση, χωρίς προτεραιότητες και χωρίς οικονομικό προγραμματισμό, για να είσαι με όλους και να τους κοροϊδεύεις όλους, είναι πολύ εύκολο αλλά δεν συνιστά ΠΟΛΙΤΙΚΗ.  Δεν είναι καν .... λαϊκισμός. ΕΙΝΑΙ .... ΤΙΠΟΤΑ!

Εμείς όταν λέμε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ είναι να φτιαχτεί ένας ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ χώρος καθαριότητας γιατί αυτό θα ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ οριστικά αυτές τις εικόνες και θα ΜΕΙΩΣΕΙ το κόστος της υπηρεσίας για τον πολίτη, δεν υπονομεύουμε αυτή την προτεραιότητα με βλακείες, υπερβολές και με προτάσεις κατασπατάλησης κρίσιμων πόρων (οικονομικών και ανθρώπινων) για ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ βελτίωση μιας κατάστασης που είναι εκεί - ίδια ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και που τώρα θυμήθηκαν κάποιοι ότι πρέπει να γίνει τέλεια, για να αποπροσανατολιστεί ο δήμος από την προσπάθεια για επίτευξη του στόχου ενός ΜΟΝΙΜΟΥ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ και ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ χώρου αμαξοστασίου στο χωράφι που αγόρασε από του Γερμανούς, στον ΧΕΥ 9 και βέβαια να παιχτεί το παιχνίδι του μεγάλου Αεικίνητου στας εκλογάς).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 31-05-2018
Προς: Επικεφαλής των παρατάξεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο διάστημα τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και ο Δήμος μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας και η παροχή ειδών προστασίας είναι επιβεβλημένη. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας ειδικά στο χώρο του αμαξοστασίου είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας έχει ενημερώσει εγγράφως και προφορικώς τη διοίκηση για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την επίλυσή τους. Το ΔΣ του συλλόγου ομοίως έχει προβεί σε συναντήσεις αναφέροντας τα προβλήματα που διαπιστώσαμε και παραμένουν άλυτα. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

- Πεταμένα σκουπίδια διάσπαρτα και εκτεθειμένα σε διάφορα μέρη του αμαξοστασίου

-Διαχωρισμός σκουπιδιών- ανακύκλωσης από συναδέλφους με τα χέρια χωρίς μέσα ατομικής προστασίας

-Απόβλητα των πλυντηρίων των κάδων που τα εναποθέτουν είτε στο χώμα είτε στο φρεάτιο των όμβριων αντί να πηγαίνουν σε εργοστάσιο απορρύπανσης υγρών

-Η υπερφόρτωση των απορριμματοφόρων

-Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η άσκηση πίεσης, με εκφοβισμούς και απειλές κυρίως στους συμβασιούχους, για απόδοση πάνω από τις δυνάμεις τους

-Η απαξίωση της εργασίας των συναδέλφων, η μετακύληση των ευθυνών για όλα τα κακώς κείμενα και η επίρριψη ευθυνών για τυχόν ζημιές των οχημάτων στους εργαζόμενους αγνοώντας όλα τα ανωτέρω

-Η έλλειψη αποδυτηρίων και τουαλετών

-Η στέγαση των εργατών πρασίνου σε χώρο που μόνο χώρο εργασίας δε θυμίζει

-Τα απορριμματοφόρα δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας (πχ διακόπτες ασφαλείας για όπισθεν)

-Η έλλειψη εβδομαδιαίου ή μηνιαίου προγραμματισμού εργασιών, η έγκαιρη γνωστοποίηση στους εργαζόμενους, η έλλειψη ρολογιού εργασιών προκαλούν εντάσεις και παρεξηγήσεις.

Αυτά και άλλα που επικρατούν στο χώρο του αμαξοστασίου θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

Πριν λίγα χρόνια η διοίκηση προχώρησε σε αγορά οικοπέδου, πάγιο αίτημα χρόνων, για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου και λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης. Μία αγορά που χαιρετήθηκε από την πλειοψηφία του σωματείου. Όμως η διοίκηση δεν προχώρησε σε καμία εργασία για το σκοπό αυτό και οι παρεμβάσεις στο χώρο του αμαξοστασίου σχεδόν ανύπαρκτες. Αντίθετα επιβάρυνε κι άλλο τις αντίξοες συνθήκες στο αμαξοστάσιο με τις επιλογές της, προχώρησε σε περιττές αγορές μηχανημάτων που βρίσκονται σε απραξία, υιοθέτησε συμπεριφορές απαξίωσης και εκφοβισμού απέναντι στους συναδέλφους προκειμένου να πετύχουν τη χειραγώγησή τους εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη της εργασίας.

Σε χωρισμό του αμαξοστασίου με λαμαρίνες προκειμένου να κρυφτούν οι εικόνες της ντροπής για να πραγματοποιηθεί η φιέστα της επίσκεψης των Ευρωπαίων για το W4think. Προσπάθησε να παραχωρήσει δωρεάν το οικόπεδο που αγοράστηκε για την μετεγκατάσταση, στον εργολάβο που πήρε το έργο των όμβριων για την εγκατάσταση των δικών του μηχανημάτων, κάτι που καταδεικνύει ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια της διοίκησης να προχωρήσει στις εργασίες για την μετεγκατάσταση.

Θέλουμε μια πόλη καθαρή όμως και οι εργαζόμενοι πρέπει να εργάζονται με τις κατάλληλες συνθήκες. Ο κλάδος της καθαριότητας μετρά πάνω από 30 νεκρούς σε διάστημα τριών χρόνων και βέβαια μιλάμε για εκατοντάδες συναδέλφους που μένουν παράλυτοι ή πάσχουν από διάφορες λοιμώξεις, καρκίνους, ηπατίτιδες και άλλα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Άμεσα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο του αμαξοστασίου, αποδυτήρια και κατασκευή τουαλετών.

-Ενέργειες για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που στεγάζονται στο χώρο του αμαξοστασίου

-Διασφάλιση αναγκαίου εξοπλισμού για κάθε εργασία με πλήρη συστήματα ασφαλείας. Χωρίς διασφάλιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας σύμφωνα με τους κανονισμούς να μην κινείται κανένα όχημα. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Την πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων στους εργαζόμενους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

-Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας που καταβάλλει ανθρώπους και μηχανήματα. Να σταματήσουν τα φαινόμενα απαξιωτικών, εκφοβιστικών συμπεριφορών και άσκησης πίεσης που συμβάλλουν σε αυτό.

-Αυστηροποίηση με αλλαγές του άρθρου 36 του κώδικα για το καθεστώς της 24ωρης εργασίας των υπηρεσιών καθώς χρησιμοποιείται και λειτουργεί ως μέτρο εντατικοποίησης.

-Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας που υποβαθμίζουν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα , δημιουργώντας μια γενιά συμβασιούχων χωρίς ασφάλεια, ποιότητα δουλειάς, σε πολιτική ομηρία και χειραγώγηση.

-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

-ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου