Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ο απολογισμός του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος για τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις

“Αναγκαία, όσο ποτέ, η ανάπτυξη ενός πράσινου πόλου”

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, προχώρησε στον απολογισμό των πολλαπλών εκλογών και στο πολιτικό κείμενο που έδωσε στην δημοσιότητα επισημαίνει τα εξής:

“Ευρωεκλογές:

Οι εκλογές σε όλη την Ευρώπη έδειξαν μία ανησυχητική ακροδεξιά στροφή. Οι λαϊκιστές και τα ακροδεξιά μορφώματα δυστυχώς έλαβαν υψηλότατα ποσοστά. Μοναδικό αντίβαρο σε αυτό το φαινόμενο είναι η εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών και των εδρών της μεγάλης “Πράσινης Οικογένειας”.

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ο Κεντροδεξιός χώρος εμφανίζεται ισχυρότερος του Κεντροαριστερού. Τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία καταδεικνύουν πως και στην Ελλάδα είναι αναγκαία, παρά ποτέ, η ανάπτυξη ενός πράσινου πόλου όπου θα διαχειριστεί τα ζητήματα της λεγόμενης “Πράσινης Ατζέντας” και της Οικολογίας.

Η Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ με συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών και κανένα κόμμα του Κοινοβουλίου δεν μπορεί να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα.

Αυτοδιοικητικές εκλογές:

Όσον αφορά στις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση η Απλή Αναλογική λειτούργησε υπέρ των επιτυχημένων δημάρχων και περιφερειαρχών και σε πολλές περιπτώσεις τους έδωσε υψηλότατα ποσοστά αυτοδυναμίας από την πρώτη Κυριακή. Παράλληλα, έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούν και νέες φωνές στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Το Πράσινο Κίνημα θα “δώσει το παρών” στις Περιφέρειες: Αττικής, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Β. Αιγαίου, όπου θα προωθήσει τα ζητήματα της Πράσινης Ατζέντας. Επίσης, στο Δήμο Χαλανδρίου αλλά και σε πολλούς άλλους δήμους, όπου ο υποψήφιος που στηρίξαμε ήταν και ο νικητής των εκλογών.

Εθνικές εκλογές:

Θεωρούμε ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μία ξεκάθαρη “πράσινη φωνή” στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση και είμαστε υπέρ των συνεργασιών που δίνουν ένα “πράσινο πρόσημο”.

Το ταξίδι συνεχίζεται.”

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση---Η Πολιτική στην Πράξη
υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου