Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΔΟΚΤΩΡΑΣ ΤΖΕΚΥΛ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΪΝΤ.... ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΡΧΕΣΑΙ (ή ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΑΤΕΡΑ)

Το δελτίο τύπου του δήμου Χαλανδρίου που είχε σκοπό να απάντησει  στην προσφυγή του Συλλόγου Κατοίκων "Δήμος Σουκαράς" του Πατήματος χρήζει σχολιασμού διότι είναι απολύτως αποκαλυπτικό - για όποιον διαβάζει πίσω από τις γραμμές και αναλύει αυτό που διαβαζει για να βγάλει συμπεράσματα, δηλαδή για την σκεπτόμενη μειοψηφία.

Το ανέβασα στην ΠΛΑΤΕΙΑ λοιπόν κοκκινίζοντας τα σημεία που - κατά την ταπεινή μου γνώμη - αξίζουν προσοχής.

Και επέλεξα να σχολιάσω δύο "κεφάλαιά της": 

1. Η ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ με τους κατοίκους του Πατήματος ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ την διοίκηση του δήμου. Πραγματικά έμεινα έκπληκτος από την διατύπωση αλλά και την "αιτιολογία" που την συνόδευσε και που συνοψίζεται ως εξής: 

Επιστροφή των κατοίκων που κινητοποιήθηκαν (με πολύ καθυστέρηση - προεκλογικά ) ενάντια στις επιλογές της διοίκησης για τον ΧΕΥ9,  ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, μετά τις μαζικές τους κινηματικές πρωτοβουλίες, στις οποίες δεν αποφεύχθησαν βεβαίως οι υπερβολές, όπως ΠΑΝΤΑ γίνεται σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ?  

ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ .... ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗ .... "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" αντί της κινητοποίησης κσι του δημοκρατικού διαλόγου;

Το να το διαβάζει κανείς αυτό από μια διοίκηση που κέρδισε την εξουσία επικαλούμενη και βασιζόμενη στην ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (ντουντούκες, παρελάσεις, καταλήψεις κλπ)  και  (ακόμα;) επικαλείται την "αριστερά" και την ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ με τους πολίτες για τα κρίσιμα θέματα της πόλης, πραγματικά μοιάζει ανέκδοτο που στους δεξιούς θα βγάλει πολύ γελιό ενώ σε εμάς ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟ.

Είναι δυνατόν - η ίδια διοίκηση του δήμου - που προβάλλει την διαμόρφωση ενός δρόμου στο Κάτω Χαλάνδρι με συμμετοχικές διαδικασίες ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με τους κατοίκους, στο ΠΑΤΗΜΑ να .... χαίρεται γιατί η αντιδικία της με τους δημότες της, θα επιλυθεί στο ΣτΕ και όχι μέσω διαλόγου και επιχειρημάτων και να τους κράζει, ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΡΎΝΕΙ τις κινητοποιήσεις τους;

Τελικά η κατάληξη της "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" (και μάλιστα "ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ")  δεν απέχει πολύ από το  να χρησιμοποιεί και να επικαλείται τα πιο ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ της ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ενάντια στον λαϊκό παράγοντα και τις κινητοποιήσεις του για να περιφρουρηθούν οι .... επαναστατικές καρέκλες για τους πρώην κινηματικούς και νυν ιδιαιτέρως επιδέξιους κώλους.

2. Η ΟΥΣΙΑ - Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ:

Η διατύπωση στο δελτίο τύπου αξίζει να την παραθέσω αυτολεξεί γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσα και γιατί ΣΥΜΦΩΝΩ, όπως πάντα συμφωνούσε η δική μας δημοτική κίνηση (ή για την ακρίβεια όπως ΕΜΕΙΣ έχουμε εισηγηθεί και παλέψει χωρίς ποτέ να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να φοβηθούμε ή να παλινωδήσουμε).

Ο δήμος Χαλανδρίου ...... προχωρά στο σχεδιασμό για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών Καθαριότητας σε έναν υπόγειο, νόμιμο, αδειοδοτημένο και περιβαλλοντικά φιλικό χώρο. Σε έναν χώρο όπου εκτός των άλλων οι συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους της υπηρεσίας Καθαριότητας θα είναι δραστικά βελτιωμένες. 

Πίσω από τις γραμμές:

1. Λέξη για τον ΧΕΥ 9 ως χώρο μετεγκατάστασης! 

2. Εισαγωγή της περιγραφόμενης λύσης  - ΕΥΤΥΧΩΣ - με τη λέξη "ΥΠΟΓΕΙΟ". Συνεπώς ο ΧΕΥ 9 ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. 

Κόβεται με αυτό το κριτήριο (ΕΥΤΥΧΩΣ) αφού - αν δεν σας το είπανε - από κάτω έχει ένα τρένο.

ΣΥΝΕΠΩΣ ......

"ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ - άρα - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΑΤΕΡΑ" (έτσι ψιλοφασιστικά το ρωτάω) για την αντιδικία με τους κατοίκους που θα φτάσει μέχρι το ΣτΕ?

Να σου πω;

Μπα? Πριτς που θα σου πω ... 

Το συμπέρασμα είναι εύκολο αλλά αν το γράψω εγώ θα είμαι ...... όλα αυτά που είμαι τέλως πάντων, όλα αυτά που μου σούρνουν όταν στα λέω.

Να σκεφτείς και λίγο μόνος σου!

Αν δεν φοβάσαι να σκεφτείς .... 

 Το μόνο θα σου πω ότι προσωπικά ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!

ΛΥΠΑΜΑΙ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου