Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ειλικρινείς συμφωνίες, δεν είναι μυστικές…

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος Ανδρέας Ρεντζούλας

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύθηκε ταυτόχρονα στις εφημερίδες ”The Times”, ”Le Monde” και ”Frankfurter Allgemeine Zeitung” αλλά και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από τα αντιπολιτευόμενα Ελληνικά Κοινοβουλευτικά Κόμματα, περί μυστικής έγγραφης συμφωνίας του κ. Μητσοτάκη, με την Τουρκία, ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Ρεντζούλας, σε δηλώσεις του, σχολίασε τα εξής:

”Ο προβληματισμός που δημιουργήθηκε από τις αληθείς ή όχι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος διέρρευσε την μυστική, όπως είχε συμφωνηθεί, συνάντηση στο Βερολίνο, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, στα μέσα Ιουλίου 2020, εκθέτει και τις τρεις πλευρές”, υποστήριξε ο κ. Ρεντζούλας.

Η υπαναχώρηση του Τούρκου Προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, (μετά την πρόταση αποχής από τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες για την επανεκκίνηση διερευνητικών επαφών, που είχαν διακοπεί το 2016 με υπαιτιότητα της Άγκυρας, όπως υποστηρίζουν Κυβερνητικά στελέχη της Ελλάδας), είπε ο κ. Ρεντζούλας, ώθησε τον Τσαβούσογλου στο να αντιδράσει, αποκαλύπτοντας την μυστική εκείνη συνάντηση, εκθέτοντας τόσο τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ερντογάν, όσο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκη. Τον πρώτο για τους λόγους τους οποίους υπαναχώρησε και τον δεύτερο για την απόκρυψη συμφωνιών από τον λαό του.

Το μόνο επιχείρημα, που αφήνει έκθετους, Ερντογάν και Τσαβούσογλου, είναι η γνωστοποίηση, από Ελληνικής πλευράς, του περιεχομένου των πρακτικών της μυστικής εκείνης συνάντησης, είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου