Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Μερικές καλοπροαίρετες παρατηρήσεις στην ευγενική δημοσίευση του Αγγελου




Για το μείζον θέμα που αφορά τις ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων υπήρξε μια ανάρτηση του Αγγελου στην "Πλατεία". Θα βοηθούσαν τη (γραπτή) κουβέντα ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις:

1) Διαβάζω τα κείμενα του Αγγελου σε καθημερινή βάση, επιχειρώντας να αναλύσω τις απόψεις του που, φυσικά, με άλλες διαφωνώ και άλλες συμφωνώ. Πώς, για παράδειγμα, να διαφωνήσω όταν αναφέρεται σε τραγικές επιλογές της κυβέρνησης που οδηγούν τον κόσμο σε απελπισία, απόγνωση, αδιέξοδα με αναμενόμενη συνέπεια τις απολύσεις, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τις τραγικές αυτοκτονίες που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για τη δύσμοιρη χώρα μας;

2) Δεν αμφέβαλα ποτέ ότι το μπλογκ του έχει περισσότερη επισκεψιμότητα από το δικό μου και όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχει ενδιαφέρουσα αρθρογραφία, χρήσιμες αναδημοσιεύσεις, ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και γράφει σε καθημερινή βάση. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Λόγω της νευραλγικής μου θέσης στον δήμο, ό,τι μου μεταφέρουν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο κάθε συνάδελφος της διοίκησης και της αντιπολίτευσης, δεν δύναμαι να τα δημοσιεύσω, γιατί πέρα από το δημοσιογραφικό απόρρητο, σημαίνει πως με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και το ήθος μου δεν μου επιτρέπει να τους προδώσω. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ισχύει το "ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς". Και ξέρω ότι και ο Αγγελος προστατεύει με ευλάβεια τις πηγές του, όπως επιβάλλει ο πρώτος βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας. Αλλά το μπλογκ που εμπνεύστηκα ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με κανένα μέσο της πόλης μας εξ ου και η απουσία διαφημίσεων. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική προσπάθεια, ένας πρόσφορος τρόπος να επικοινωνώ με τον υπόλοιπο κόσμο.

3) Στο προκείμενο τώρα. Το θέμα των ποινικών διώξεων το ανήρτησε ο Αγγελος και εκεί το διάβασα για πρώτη φορά (αναδημοσίευση από το Omerta). Κατόπιν μου τηλεφώνησαν πανικόβλητοι κάποιοι συνάδελφοι και μου μετέφεραν την είδηση, δίχως να μπορώ να τη δημοσιοποιήσω. Επικοινώνησα με τη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου και με ενημέρωσαν-γιατί απουσίαζα τις τελευταίες μέρες- πως κανένα επίσημο χαρτί δεν έχει πέσει στην αντίληψή τους, παρά μόνο μια φήμη για κάποια συνάντηση με τους ανθρώπους που εμπλέκονται. Ούτε από εκεί όμως είχα επίσημη πληροφόρηση και όλα έμειναν στο επίπεδο των διαδόσεων. Υστερα προσπάθησα να βρω ορισμένους συναδέλφους, εμπλεκόμενους και μη και δεν επιβεβαίωναν την είδηση αλλά μονάχα ότι κανένα χαρτί δεν είχε φθάσει από τις αρμόδιες αρχές στα σπίτια τους. Ετσι, το μόνο που μπόρεσα να μάθω ήταν πως οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας δεν διώκονται όπως άλλωστε και οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι που ψηφίσαμε το επίμαχο θέμα. Σε αυτό συνέκλιναν όλες οι απόψεις, άρα το γραπτό του Αγγελου συμφωνούσε με όλα τα παραπάνω και ανάρτησα με κάποια ομολογουμένως επιφύλαξη όσα γνώριζα και μόνο αυτά. Φανταστείτε ότι όσον αφορά τα μέλη της δημαρχιακής δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα αν πρόκειται για εκείνη του 2006 ή του 2007 (διαφορετικά πρόσωπα).

4) Αν ο Αγγελος έχει στα χέρια του επίσημο έγγραφο, πάω πάσο και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω ότι πράγματι ασκήθηκαν διώξεις-με το ερωτηματικό για τη δημαρχιακή να παραμένει.

5) Ολη η ανάρτηση αναφέρεται σε άλλο site που με αντιμετωπίζει με αδικαιολόγητη εχθρότητα. Ακόμη και σε κάποια προσωρινή προστριβή μου με τον Νίκο Πανταζή (που έληξε σε 24 ώρες) εκείνοι επέμεναν να αναρτούν κείμενα-όχι υβριστικά-που υιοθετούσαν πάντα την άποψη των ανθρώπων που ερχόμουν σε αντιπαράθεση. Μάλιστα, επικαλούνται ένα σχόλιό μου σε άλλο site που δήθεν αναφέρομαι υποτιμητικά στον πρόεδρο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και των συνεργατών του. Ομως, διαβάζοντας κάποιος τα κείμενά μου διαπιστώνει με ευκολία πως το ύφος του σχολίου δεν συνάδει με τον ήπιο χαρακτήρα μου. Επίσης, το σχόλιο αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για την κάλπη της 6ης Μαϊου, ενώ το βαφτιστήρι μου, ένας από τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους, ο δικηγόρος Βασίλης Καμηλαράκης. κατέβαινε υποψήφιος του κ. Καμμένου στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Υπόλοιπο) και τον βοηθούσα ψάχνοντας για ψηφοφόρους. Πώς είναι δυνατόν να συνδέονται όλα αυτά, εκτός αν έχω... διχασμένη προσωπικότητα.

6) Τέλος, με τον Αγγελο έχουμε έναν κοινό φίλο τον Νίκο (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρεται επίθετο). Ο Νίκος με έχει βοηθήσει αρκετές φορές με πληροφορίες και νομικές συμβουλές. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν έχει σχέση με τους ανθρώπους του site που προανέφερα. Αλλά και έτσι να συμβαίνει, εγώ δεν είμαι αγνώμων και δεν πρόκειται ποτέ να προβώ σε κάποια ενέργεια εναντίον του, γιατί ο άνθρωπος αρκετά έχει μέχρι σήμερα ταλαιπωρηθεί. Τιμώ τη φιλία του και του συμπαραστέκομαι στον ατέρμονο αγώνα του. Απλώς θα στεναχωρηθώ αν μάθω ότι σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα έχει οποιαδήποτε εμπλοκή και θα τον ρωτήσω ευθέως γιατί το έκανε.
Αγγελε, αν η λέξη "σπάταλος" αναφέρεται σε μένα, έχεις άδικο. Εχω χάσει μια περιουσία από απατεώνες γιατί είμαι αφελής και εμπιστεύομαι συχνά ανθρώπους που δεν πρέπει. Ειδάλλως δεν εξηγείται να απολέσω ένα ακίνητο (!!!), αφού δεν πίνω, δεν τζογάρω, δεν είμαι εθισμένος σε κάτι, δεν έχω ακριβά γούστα.

Πάντοτε με εκτίμηση,
Άρης Νόμπελης

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

1. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία. 

2. Ο Νίκος δεν είναι ΦΙΛΟΣ μου. 
Είναι βαριά η λέξη.
Υπάρχει επικοινωνία με άξονα την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ που προσπαθώ να κάνω. 
Αν θα προκύψει ή όχι ΦΙΛΙΑ μέσα από την επικοινωνία μας δεν το γνωρίζω και πάντως δεν είναι το κίνητρο της επικοινωνίας μας.
Η πολιτική - δημοσιογραφική επικοινωνία δεν είναι ΦΙΛΙΑ.

Και με ανθρώπους που ενδεχομένως να συνεργαζόμαστε πολιτικά, δημοσιογραφικά επαγγελματικά δεν σημαίνει ότι είμαστε και φίλοι. 

Ο Νίκος είναι αναγνώστης της Πλατείας.

Για να γίνει κάποιος ΦΙΛΟΣ μου (και από όσο έχω καταλάβει το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του - δεν ψάχνει για φίλους) υπάρχει ΜΑΚΡΥΣ δρόμος.

Πάντως - παρά το ότι δεν το οφείλω - διαβεβαιώ τον Άρη ότι η πηγή της διαρροής της είδησης δεν είναι ο Νίκος.  
Και τον διαβεβαιώ με την προσωπική μου αξιοπιστία που άμα θέλει την δέχεται. 
Οι είδησεις είναι ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ! 

Και επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια - μέσα από τον δήμο, περισσότερα σίγουρα, από όσα γνωριζόμαστε και οι δύο με το Νίκο - καλό θα είναι να με εμπιστευτείς και να μην κάνεις τριανταμίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου