Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στελέχη του Δήμου σε νυχτομάγαζο των πεζοδρόμων
Κλείνουμε  σήμερα την παρουσίαση των θέσεών μας στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Παρασκευής και τα δημοτικά τέλη.

Του συμβουλίου στο οποίο κάποιοι αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος γιατί ... δεν είδαν ένα mail που τους είχε στείλει η δικηγόρος του δήμου (θα είχε πάει στα spam? Ποιος ξέρει ....)

Μιλάμε για επικίνδυνο έλλειμμα σοβαρότητας κρυμμένο πίσω από τον βερμπαλισμό και την σοβαροφάνεια.

Και που για όσους παρευρεθήκαμε σε αυτό, εχθές η Λούλα Καρατζά στην Οικονομική Επιτροπή είπε ότι "μαζεύτηκαν όλα τα πουλητάρια" (θα επανέλθουμε σε αυτό ΛΟΥΛΑ!)

Εμείς είμαστε Η ΜΟΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που πήγαμε στο δημοτικό συμβούλιο για να καταθέσουμε επίσημα ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ, ούτε η ΛΑΕ.

ΝΑΙ! Εμείς δεν μπορούμε να αποκρύψουμε από τον δημότη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα αποτελέσματα της διοίκησης Ρούσσου σε σύγκριση με αυτά της προηγούμενης ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ για τον δήμο περιόδου Κουράση - Βάσιου, της περιόδου που μόνο από τα  ανταλλακτικά αυτοκινήτων πλήρωνε ο πολίτης  πέντε φορές περισσότερο από όσο τώρα, για να εξισώνουμε τα ΑΝΙΣΑ γιατί αυτό βολεύει εκλογικά ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ και το ετερόκλητο μέτωπο στο οποίο ποντάρουν την πολιτική τους επιβίωση.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σταματήσουμε να λέμε ότι ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ η διοίκηση Ρούσσου, όπως θέλουν να εμφανίζουν τα παπαγαλάκια της ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.

Αυτό με την στείρα ισοπέδωση και εξίσωση των ανόμοιων το  κάνουν οι άλλοι.
Ακόμα και ο ίδιος ο Συμεών, που συνεχίζει να αποσιωπά, να υποτιμά, να περνάει στο ντούκου ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ για τους υπευθύνους των ίδιων τα στοιχείων που εκείνος παρουσιάζει.

Για να διατηρεί μια ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ υποκριτική ισορροπία με τον εκπρόσωπό του στον ΣΒΑΠ πρώην δήμαρχο Γ. Κουράση, που φιλοδοξεί να ..... ξανασώσει το Χαλάνδρι βασισμένος στην φθορά που δημιουργεί στον Συμεών η υπόλοιπη αντιπολίτευση.

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ΑΦΩΝΗ και αδυνατεί να καταθέσει έστω και μία πρόταση.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.

Όπως στα τέλη καθαριότητας έτσι και στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων αρνηθήκαμε θετική ψήφο στην διοίκηση του δήμου.

Ο λόγος ήταν ότι η πρόταση της διοίκησης του δήμου εμπεριείχε μαι πρόταση - καρναβάλι.
Μια πρόταση ΝΤΡΟΠΗ για την ισονομία και την ισοπολιτεία, την δικαιοσύνη και την ίδια αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων στην πόλη.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ;

Πρότειναν έκπτωση 30% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου ΜΟΝΟ για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των πεζοδρόμων, αν αυτά ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΎΝ με τις προβλέψεις της ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ που - ακόμα - δεν ΥΠΑΡΧΕΙ. 

Η σύλληψη εμπεριέχει τον παραλογισμό ότι ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ των πεζοδρόμων προβλέπεται ΚΙΝΗΤΡΟ για να είναι ΝΟΜΙΜΑ.

Ενώ για όλα τα άλλα μαγαζιά της πόλης - εκτός πεζοδρόμων - η νομιμότητα είναι αυτονόητη υποχρέωση, όπως για όλους τους πολίτες, χωρίς δώρο.

Η πρόταση είναι ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ της διοίκησης στα μαγαζιά των πεζοδρόμων με τα οποία η διοίκηση Ρούσσου πάντα είχε και διατηρεί ειδικές σχέσεις.

Δεν υπερψηφίσαμε αυτή την πρόταση.

Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ αντιπρότεινε ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ (περίπου 5%) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ώστε να ελαφρύνει ο δήμος τις επιχειρήσεις -  που όλοι βλέπουμε ότι κλείνουν η μία μετά την άλλη στην πόλη, ενώ για τα κίνητρα συμμόρφωσης με τον κανονισμό των πεζοδρόμων είπε ότι αυτά πρέπει να συζητηθούν ΜΕΤΑ την έγκριση του κανονισμού, που δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν τον Μάιο του 2019.

Με καθαρές θέσεις, προτάσεις ορθολογισμού και προοπτικής, διάθεση συναίνεσης αλλά και οριοθετημένες κόκκινες γραμμές,  ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ και αφήνουμε πίσω όσους θέλουν ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου