Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Υπόθεση όλων των εργαζομένων να γίνει η επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων που αποφάσισε η κυβέρνηση

tromaktiko

από το Γραφείο Τύπου
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Πολύ περισσότερο να αφήσει τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης να περάσουν χωρίς καθολική αντίσταση.

Πρέπει να πληρώσουν. Η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης είναι εχθροί των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση, με πρόσχημα τη δημόσια υγεία, υλοποιεί την απόφαση που εδώ και καιρό έχει πάρει, να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα και άλλες αρμοδιότητες των ΟΤΑ.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να δώσει σε 3 ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας θέλουν να τους δώσουν ζεστό χρήμα, μιας και τα ποσά που εισπράττονται με τα ανταποδοτικά τέλη είναι τεράστια και η Ε.Ε. μέσω του ΕΣΠΑ θέλει να σπρώξει σημαντικά κεφάλαια σε επενδύσεις στον τομέα της αποκομιδής, της διαχείρισης και της διάθεσης των απορριμμάτων.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου με Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε δήμο, να αποφασίσουν την άρνηση υποταγής στην πολιτική επιστράτευση, να περιφρουρήσουν τα γκαράζ των δήμων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά να αποφασίσουν να κατέβουν στη συγκέντρωση αύριο 19 Οκτώβρη στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 11 το πρωί και στην προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και την Πέμπτη 20 Οκτώβρη να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε περικύκλωση της Βουλής, ώρα συνάντησης 9 το πρωί στην Ακαδημίας και Σίνα.

Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο. Να απαιτήσουμε να φύγει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας για να ξεμπερδέψουμε μια ώρα γρηγορότερα με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου