Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ:

Οι αναθέσεις του δήμου λέμε να γίνονται σε Χαλανδραίους.

Με μια άλλη - βέβαια διοίκηση -  που θα βασίζεται και θα πιστεύει στις δυνάμεις της πόλης και της τοπικής κοινωνίας και δεν θα φέρνει εισαγόμενους διοικητές από αλλού για να φτιάχνει κλειστά συστήματα νομής της εξουσίας, κλαμπς εξυπηρέτησης ιδιωτικών σκοπιμοτήτων.

Ο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ είναι "το συμφέρον του Δήμου" που είναι να πετυχαίνει τις καλύτερες τιμές, που - ω του θαύματος είναι πάντα από άλλες αγορές και όχι από την αγορά του Χαανδρίου - εκτός αν είναι από τα μαγαζιά των μελών του κλαμπ εξουσίας.

ΛΟΙΠΟΝ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ:

1. Όταν μιλάμε για διαδικασίες απευθείας αναθέσεων  - με ανοικτές ή κλειστές προσφορές - μιλάμε για ΜΙΚΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ, δεν μιλάμε για τα μεγάλα πακέτα που είναι κυρίως ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ.
(βλ το παράδειγμα που έφερε στο φως ο Νίκος Πανταζής: SERVICE  σε όλα τα μηχανάκια του δήμου 4200 ευρώ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ)
2. Οι τιμές στην πιάτσα για τέτοιες δουλειές είναι λίγο πολύ γνωστές. Γι' αυτό και οι διαφορές που προκύπτουν είναι ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ
(200 ευρώ στα 4000 - 5% διαφορά δηλαδή - είχαμε φέρει ως παράδειγμα εκτυπωτική εργασία πρόσφατα.)
Όπου βέβαια ο τελευταίος (ο κολλητός) έχει το πλεονέκτημα, αφού του λένε την τιμή των άλλων και βαζει 50 ευρώ λιγότερα και καθάρισε.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Την ίδια ώρα αυτά τα χρήματα - αν πάνε στον Χαλανδραίο μηχανικό για μηχανάκια, ενισχύουν την τοπική οικονομία και μέρος τους ξαναγυρίζει στον δήμο αλλά και βοηθάει - όσο είναι δυνατόν - να επιβιώσουν τοπικοί επαγγελματίες λίγο παραπάνω ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥΣ ποου όταν κλείνουν τα μαγαζιά ο δήμος τα χάνει.
ΑΠΛΑ ΜΑΣΗΜΑΤΙΚΑ.

Το ανέκδοτο με το κατοστάρικο που ξόφλησε ένα ολόκληρο χωριό το ξέρετε! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!

Όταν λοιπόν ό δήμος διαλέγει - ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙ, ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ - να δίνει τα λεφτά μας στο Νέο Κόσμο, του Αγίους Αναργύρους, την Κόρινθο και την Λυκόβρυση για να γλυτώσει (και καλά) 1 ή 2 ή 5% ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ; πρέπει να ρωτήσετε:
1. ΛΙΣΤΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

2. ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ή ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ή ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ή ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Μην σας τα κάνουν σύνθετα και ψαρώνετε, ειδικά οι νέοι στο κουρμπέτι, εμφανίζοντας αξεπέραστα νομικά εμπόδια για να μην έχετε άποψη (στο στρατό αυτό λέγεται ψάρωμα των νέων από τους παλιούς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου