Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΣΕ Η ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

Γεμάτη υποκρισία είναι αυτή η διαδικασία για έκδοση ψηφισμάτων στο Δ.Σ.

Όπως και γεμάτη υποκρισία είναι η συζήτηση περί αντιφασιστικού μετώπου, όπου κάποιοι ουσιαστικά επιθυμούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους για το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν εκείνοι την ελληνική κοινωνία, μέσα από τον "αντιφασιστικό τους" αγώνα.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που έφτιαξαν και συντηρούν το μόρφωμα - πλυντήριο των ευθυνών τους.

Δείτε τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο του Χαλανδρίου για την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της δολοφονίας.

Μιλάμε τώρα ότι πρόκειται για πάρτυ σκοπιμοτήτων.

Που δεν φαίνεται ίσως με την πρώτη ματιά σε όσους δεν έχουν μάθει να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές και μένουν στα εύηχα και χριστιανικά "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΜΕΙΣ οι καλοί, να νικήσουμε τους κακούς".

Χωρίς να έχουμε συμφωνήσει για το ποιοι είναι οι κακοί και κυρίως στο ποιοι είμαστε εμείς.

Και όταν ακόμα συμφωνούμε πολλοί για τους ... κακούς (βλ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ) αρχίζουν να βγαίνει μπροστά το δεύτερο ζήτημα: ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ  ΟΙ "ΕΜΕΙΣ", "ΟΙ ΚΑΛΟΙ";

Δες αναγνώστη μου πόσο επιτηδευμένα αλληλοπροβοκαρίστηκαν οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο για να μην πουν όλοι μαζί κάτι που να ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για ένα τέτοιο θέμα, αλλά να παίξουν και το παραταξιακό τους παιχνιδάκι.

Γιατί αναγνώστη μου η δουλειά του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ είναι να μιλάει ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ στο όνομα της τοπικής κοινωνίας, δεν είναι χώρος δημοσιογραφικής ή κομματικοπαραταξιακής εκτόνωσης, ούτε ανάδειξης συγγραφικών δραστηριοτήτων ή πολιτικών αναλυτών.

Γι' αυτό αυτή η ιστορία με την έκδοση ψηφισμάτων πρέπει να χρησιμοποιείται ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΑ και να μην είναι επί παντός επιστητού.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ.

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, που υποτίθεται ότι πρέπει να ξεπερνάει τις αντιθέσεις σε ένα δημοτικό συμβούλιο:

 Έρχεται στη συνεδρίαση ένα ψήφισμα, πολυλογάδικο (και σε αυτό θα επανέλθω)  που σε πάρα πολλά σημεία του χωράει ολόκληρη κουβέντα έως και .... διάλεξη ανοίγοντας πάρα πολλά πολιτικά θέματα - ακόμα και ιδεολογικού χαρακτήρα, όπου υποκρύπτεται "εντέχνως" η πρόθεση της πλειοψηφίας - που είναι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ - να αναδείξει και να επιβάλλει την δική της ιδεολογικοπολιτική ατζέντα.

Νομίζετε ότι δεν είναι έτσι με την πρώτη ανάγνωση του κειμένου, έτσι δεν είναι;

ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ;

Προσέξτε: τι λέει το ψήφισμα για τα αίτια του φαινομένου Χρυσή Αυγή:

Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού είχαν προηγηθεί αντίστοιχες περιπτώσεις όπως στη Γαλλία και πρόσφατα στη Νορβηγία, όπου έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο την εμφάνισή τους τα φαντάσματα από την πιο σκοτεινή περίοδο της Ευρώπης, τα οποία οι λαοί είχαν καταδικάσει στη λήθη και στην απομόνωση.

Τα προειδοποιητικά μηνύματα του επερχόμενου εκφασισμού της κοινωνίας μας δεν βρήκαν παραλήπτη: Όταν παρακολουθούσαμε σε ζωντανή μετάδοση τα… μπουγελώματα και τους ξυλοδαρμούς γυναικών εκπροσώπων του κοινοβουλίου, όταν παρατηρούσαμε να προπηλακίζονται στον Μελιγαλά αιρετοί και ανυπεράσπιστοι γέροντες, όταν στο Πέραμα απειλούνταν και δέχονταν αναίτιες επιθέσεις φτωχοί βιοπαλαιστές, όταν σε λαϊκές, πανηγύρια και υποβαθμισμένες συνοικίες

Ε δεν είναι κακά θα πεις, έχουν βάση.

Αλήθεια όμως μπορεί να συμφωνήσει κανείς σοβαρός άνθρωπος, που δεν περιμένει να χριστεί από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, σε αναφορά των αιτιών που γεννούν και συντηρούν την Χρυσή Αυγή χωρίς να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αιτιών η κυβερνητική πολιτική - η πολιτική των μνημονίων από το 2010, η καταβαράθρωση του κράτους πρόνοιας, η ανεργία και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η φτώχεια και η παρατεταμένη ύφεση και να αποδέχεται μόνο την παραπάνω διατύπωση που αφήνει αλήθεια και εκτός κάδρου ευθυνών ΠΟΙΟΥΣ;

Και να το ψηφίζει αυτό το πράγμα χάριν μιας αντίληψης περί ομοφωνίας στην  αντιμετώπιση του φιανομένου, με την λογική ότι οι πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι - οι ΝΔΠΑΣΟΚοι ή ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΔΕΣ - δεν μπορούν - λόγω κομματικής υποχρέωσης - να μπουν  στην διαδικασία να βάλουν το δάκτυλο στον τύπο των ήλων και να πουν όλη την αλήθεια και όχι ένα μικρό βολικό μέρος της;
Αυτή την αλήθεια που ιδιωτικώς και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, αλλά σου λένε ζητώντας την συμπάθεια του συνομιλήτή τους "μωρέ δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, είμαι πρόεδρας, αντιπρόεδρας, αντικαρέκλας κλπ";

Και γιατί δηλαδή ρε φίλε έχω υποχρέωση εγώ (όχι εγώ προσωπικά, ρητορικό είναι) να σου κάνω την χάρη να λέω μαλακίες για να είσαι εσύ αντικαρέκλας;
Και θες και ομοφωνία στο να πούμε αυτά ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ;

Μπορείς να μου εξηγήσεις μήπως εσύ αναγνώστη μου τι επιβάλλει στον συγγραφέα του ψηφίσματος να υποκρύψει την αλήθεια, όταν αυτή δεν είναι βολική για το κόμμα του, όταν αναφέρεται στα γεγονότα του Περάματος με σαφή τάση να υπερβεί λεκτικά ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός:
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ "ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ" (είναι βεβαίως ΚΑΙ βιοπαλαιστές) ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Δεν είμαι ΚΚΕ, αυτό είναι γνωστό, αλλά πες ρε αναγνώστη μου εσύ ποια σκοπιμότητα επιβάλλει να μην το λέει έτσι ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ το πράγμα, το ψήφισμα, ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ;.

Και δεν είναι εύλογο ότι η Καρατζά - που είναι ΚΚΕ - θα ζητούσε  αυτή η διατύπωση να μην υποκρύπτει, με τέτοιο - τελικά - προκλητικό τρόπο, μια αλήθεια. (που μπορεί ΝΑΙ να την βολεύει αλλά είναι αλήθεια).

Το να ανοίγει λοιπόν το κείμενο της διοίκησης το θέμα των αιτιών και να το αφήνει εκεί είναι ύπουλη απόπειρα να πουν όλοι μαζί ότι η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε στη .... Νορβηγία και όχι στην Αθήνα και επειδή πλακώθηκε ο Κασιδιάρης με την Κανέλη και την Δούρου στον ΑΝΤ1.

Ε όχι ρε παιδιά.
Αν δεν πείναγε ο κόσμος δέκα φορές να έπαιζαν τηλεοπτικό ξύλο ο Κασιδιάρης με την Κανέλη δεν θα είχε πάει η Χρυσή Αυγή στο 15%.
Αν οι δήμοι ξόδευαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ (ας πούμε) για να κάνουν κοινωνική πολιτική και όχι για νοίκια στο κτίριο του κολλητού δεν θα είχε πάει στο 15% η Χρυσή Αυγή, τι να κάνουμε τώρα;

ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΧΑΡΙΝ ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ;
Και να λέμε - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ - αυτά τα γενικά που λέει το ψήφισμα;

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ;

Ε ρε φίλοι της πλειοψηφίας δεν σας το χρωστάει κανένας αυτό:
Να παραβιάζει δηλαδή την συνείδησή του για να βγάζει την ομοφωνία εκεί που βολεύει το κόμμα σας (δηλαδή την ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ, διότι να ξέρετε ότι εμείς έχουμε την άποψη ότι ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ).

Το πολύ πολύ που θα μπορούσε να κάνει κανείς απλά για να σας διευκολύνει και να δοθεί ένα σήμα προς την τοπική κοινωνία, είναι ένα λιγόλογο, σαφές και επικεντρωμένο κείμενο τριών γραμμών:

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΜΟΘΥΜΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΜΑΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

ΤΕΛΕΙΑ.

Και αυτό ακόμα - για να είμαστε ξηγημένοι δηλαδή - χάρη θα σας έκανε. Αλλά .... φίλοι είμαστε.

Όμως εσείς είστε και πονηρούληδες.
Κάνετε και Μουρουτιές και λέτε και πολλά για να βγείτε και κερδισμένοι "επικοινωνιακά".

Και πολλές φορές τα καταφέρνετε. 

Διότι αντί να σας πει ΚΑΘΑΡΑ η αντιπολίτευση ότι δεν ψηφίζει μαζί σας τέτοια ψηφίσματα για τους ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ λόγους που έχει να μην το κάνει, σας λέει κάτι .... όμορφα και αστεία για να μην πάρετε προσωπικά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΊΑ και δεν πάτε μετά παρέα για καφέ ή φτιάχνει και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εξισώσεις του αίματος με την μπογιά, αναζητώντας, αναδεικνύοντας και προσφέροντας τελικά ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΛΛΟΘΙ ώστε να συνεχίζετε να παίζετε μόνοι σας.

Αυτά τελειώνουν γιατί στο 
Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου