Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης-Π.Σταφυλά
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απαγωγής/δολοφονίας των επισκόπων. Μέχρι σήμερα,τουρκικός τύπος και αρχές μας είχαν συνηθίσει σε καθησυχαστικές ανακοινώσεις. Όμως στις 23/07/13,η τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN αποκαλύπτει ότι η Τουρκική Αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για τη δολοφονία των ιεραρχών στην επαρχία της Κonya . Ένας Ρώσος, ένας Τσετσένος και ένας Σύριος συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον αυτοκινητόδρομο Κόνια – Άγκυρα και ειδικότερα στην περιοχή Σιχάν Μπειλί, στην Κόνυα. Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι αυτοί σκότωσαν τους δυο απαχθέντες επισκόπους. Εκδόθηκαν στις χώρες τους μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν είναι σαφές αν και οι τρεις αντιμετωπίζουν το ίδιο βαρύ κατηγορητήριο.
Το δημοσίευμα δεν αναφέρει
ημερομηνία σύλληψης και έκδοσης των ξένων υπηκόων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για πρόσφατο γεγονός.
Αν το δημοσίευμα δε διαψευσθεί, σημαίνει ότι η όψιμη διαρροή της πληροφορίας αυτής στον Τύπο, γίνεται για να ασκήσει η Τουρκία πιέσεις σε τρίτες χώρες με τις οποίες συνδιαχειρίστηκε τον φάκελο της απαγωγής και δολοφονίας των 2 επισκόπων. Άλλωστε η πίεση που αισθάνεται η Τουρκία από την πολιτική εξέλιξη του κουρδικού ζητήματος είναι πολύ έντονη και επηρεάζει αποφασιστικά τις διεθνείς σχέσεις της.
Η νέα εξέλιξη στο θρίλερ των επισκόπων έρχεται μετά τις αποκαλύψεις του λιβανέζου πολιτικού και δημοσιογράφου περί δολοφονίας τους αλλά και από τις πιέσεις που άσκησε αμέσως μετά ο Τύπος προς την τουρκική κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα « La Croix » (22/07/13) όπου ο διευθυντής της ΜΚΟ L’Οeuvre d’ Orient , κος Pascal Gollnish αναρωτιέται δημοσίως :
« Kαι η Τούρκικη κυβέρνηση που άφηνε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αντιδράσει που είναι ; »
Η Hurriyet daily news σε παρεμφερές δημοσίευμα (23/07/13) αναφέρει και τα ονόματα των υπόπτων: η γυναίκα που ταυτοποιήθηκε ονομάζεται Fatim M. και οι δυο άνδρες Mohamed A. και Ahmad R.
Πηγή : TODAY S ZAMAN, ΟΤV ,La Croix

ΜΕΣΩ: http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου